Beerschot buigt 0-2-achterstand nog om in overwinning

2. 82' - Geel - Leonardo Bertone
    3. 86' - Verv. Matthias Verreth door Danel Sinani
    4. 90+7' - Geel - Jur Schryvers
    Jupiler Pro League - speeldag 7 - 26/09/20 - 16:15

Beerschot heeft op de valreep de 3 punten thuisgehouden tegen Waasland-Beveren. De thuisploeg stond al na een kwartier 0-2 in het krijt, maar zette de scheve situatie nog recht. De 3-2 van Loris Brogno viel pas diep in de extra tijd, vlak nadat een eerdere winning goal afgekeurd werd.

Beerschot - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: Een kwartier voor tijd gooit Hernan Losada zijn laatste troeven op tafel met een dubbele wissel. Suzuki en Brogno komen in de ploeg en koppen Beerschot van 1-2 naar 3-2.
    • Man van de match: De onvermoeibare Raphael Holzhauser was andermaal de uitblinker bij Beerschot. Deze keer scoorde hij zelf niet, maar hij was wel beslissend met twee assists.
    • Opvallend: Beerschot vuurde ruim 30 voorzetten af richting Jackers. De verdediging van Waasland-Beveren werkte ze bijna allemaal weg, maar liet zich in de slotfase toch twee keer aftroeven.

Bekijk de goals uit Beerschot - Waasland-Beveren (3-2)

Beerschot slikt twee goals in openingskwartier

Beerschot verscheen met een offensieve opstelling aan de aftrap en begon ook gretig aan de partij, maar werd al snel koud gepakt door een zeer efficiënt Waasland-Beveren. Joseph Efford was bij de eerste de beste kans meteen trefzeker, hij vloerde Vanhamel met een gekruist schot.

En daar bleef het niet bij. Luttele minuten na de eerste goal moest Vanhamel zich al een tweede keer omdraaien. Topschutter Heymans rondde een snelle counter netjes af: 0-2 na nog geen kwartier.

Een ideaal scenario voor de bezoekers, die zich terugplooiden op de eigen helft en de bal aan Beerschot lieten. Holzhauser probeerde de thuisploeg snel weer in de partij te brengen, maar de Oostenrijker stuitte op een sterke Nordin Jackers.

Pas op slag van rust vond Beerschot dan toch een gaatje in de vestingmuur van Waasland-Beveren. Tissoudali combineerde met Holzhauser en stiftte de bal fraai over Jackers in doel: 1-2, meteen ook de ruststand.

Beerschot kwaad omdat counter wordt afgeblazen nadat Vukotic bal in het kruis kreeg

Invallers maken het verschil bij de thuisploeg

De tegentreffer volstond niet om Waasland-Beveren wakker te schudden, want het spelbeeld bleef na de pauze onveranderd: de bezoekers lieten de bal aan Beerschot, dat onverdroten op zoek ging naar een opening.

Toch bleef het aantal kansen voor Beerschot beperkt, doelman Jackers had lange tijd weinig werk op te knappen. Zijn collega aan de overkant moest wel uit zijn doppen kijken: Efford verscheen alleen voor doel na een foutje achterin bij de thuisploeg, maar raakte niet voorbij Vanhamel.

Zo leek Waasland-Beveren op weg naar zijn tweede zege van het seizoen, maar in het slotkwartier liep het toch nog helemaal fout voor Nicky Hayen en co. Invaller Suzuki vond met wat zo ongeveer zijn eerste baltoets was meteen de weg naar doel, hij kopte de 2-2 voorbij Jackers.

In de blessuretijd schoten de emoties van het thuispubliek nog alle kanten op, van euforie naar teleurstelling en weer terug. Eerst werd een doelpunt van Bourdin afgekeurd, maar in minuut 96 was het wel prijs: Brogno knikte op voorzet van Holzhauser de winning goal tegen de touwen.

Bourdin scoort, maar maakte fout op Jackers volgens scheidsrechter De Cremer

Heymans: "De angst om te verliezen moet eruit"

• Daan Heymans (Waasland-Beveren): "Een 0-2 mag je nooit uit handen geven. Het begint eigenlijk bij de 1-2 vlak voor de rust. Als je met 0-2 de rust ingaat, is dat een heel ander gevoel. Nu hadden zij mentale sterkte en geloofden ze weer in hun kansen. In de tweede helft kwamen we dan te kort en zijn we eigenlijk gewoon weggeblazen. We hebben ook geen aanspraak meer gemaakt op een doelpuntje. We hebben schrik om te verliezen. Dat moet er absoluut uit. Als je 0-2 voor staat, moet je spelen om te winnen en niet om niet te verliezen."

• Loris Brogno (Beerschot): "Het voelt goed om na een 0-2-achterstand toch nog de drie punten te pakken. Natuurlijk ben ik blij dat ik als invaller mijn steentje kan bijdragen met een assist en een goal, maar dit is vooral een overwinning van het collectief. En natuurlijk speelt ook het publiek een rol. We zijn blij dat ze weer achter ons staan."

• Pierre Bourdin (Beerschot): "We waren goed aan de wedstrijd begonnen, maar slikken dan twee goals op de tegenaanval. Dat deed pijn en bracht ons even aan het twijfelen. Maar het toont de mentale kracht en de teamgeest in deze ploeg dat we dat toch nog kunnen ombuigen in een overwinning. Ook het feit dat de invallers het verschil maken, toont de sterkte van dit team aan. Natuurlijk vond ik het jammer dat mijn doelpunt werd afgekeurd, maar ik begrijp wel dat de keepers beschermd worden. Maar uiteindelijk winnen we, en dat is wat telt."

90+8'

Afgelopen! Beerschot buigt een 0-2-achterstand nog om in een overwinning, Brogno scoorde de winning goal in de 96e minuut. Beerschot blijft zo meedraaien bovenin het klassement, voor Waasland-Beveren is het de zesde nederlaag op rij.

90+8' tweede helft
    90+8'
    90+7'
    90+6'

Dan toch de 3-2!

Nu is het wel feest op het Kiel, want Beerschot scoort in minuut 96 de winning goal. Het is opnieuw een invaller die het doet: Brogno kopt de voorzet van Holzhauser via een verdediger in doel.

90+4'

Geen doelpunt!

De Cremer heeft de beelden aandachtig bekeken en keurt het doelpunt af wegens een overtreding van Bourdin op Jackers.

90+2'

Doelpunt Bourdin, protest bij Waasland-Beveren

Het thuispubliek juicht want Bourdin kopt de bal tegen de touwen. Maar Jackers had de bal al in de handen, en dus is er logischerwijze veel protest bij Waasland-Beveren. Wat nu?

90+1'

90+1'

88'

Opnieuw een heet standje voor de goal van Jackers. Paniek bij de verdediging van Waasland-Beveren, maar die krijgt de bal uiteindelijk wel weg.

86'
    84'

Schot van Holzhauser

Kan Holzhauser zich opnieuw tot matchwinnaar kronen? Hij haalt stevig uit van buiten de zestien meter, maar Schoonbaert zit ertussen.

83'

Beerschot voelt dat er nog meer in zit en blijft aanvallen. Bij Waasland-Beveren wordt het nu een kwestie van dat puntje vast te houden.

82'
    80'
    79'

Invaller Suzuki met de gelijkmaker

De wissel van Losada rendeert meteen: de pas ingevallen Suzuki kopt raak en brengt Beerschot op gelijke hoogte. 2-2, met nog een tiental minuten op de klok.