• home
 • video
 • pas verschenen

  Defensief drama kost Anderlecht twee punten tegen Eupen

  1. 41' - Verv. Benoît Poulain door Menno Koch
  2. 38' - Geel - Jeremy Doku
  1. 90+4' - Geel - Víctor Vázquez
  2. 90+3' - Geel - Anouar Ait El Hadj
  3. 90' - Doelpunt - Julien Ngoy (1 - 1)
  4. 89' - Geel - Menno Koch
  5. 82' - Verv. Jeremy Doku door Anouar Ait El Hadj
  6. 81' - Geel - Stef Peeters
  7. 77' - Verv. Jens Cools door Víctor Vázquez
  8. 74' - Verv. Mustapha Bundu door Francis Amuzu
  9. 71' - Doelpunt - Albert Sambi Lokonga (1 - 0)
  10. 66' - Verv. Marco Kana door Nany Dimata
  11. 65' - Verv. Smail Prevljak door Konan N'Dri
  12. 58' - Geel - Adriano Correia

  Anderlecht heeft niet kunnen winnen van Eupen. Lokonga leek de thuisploeg te bevrijden in de tweede helft, maar na geklungel van Luckassen gaf paars-wit de zege toch nog weg. Zo werd het een mislukte generale repetitie voor de topper tegen Club Brugge voor paars-wit.

  Anderlecht - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 90e minuut pakt Luckassen uit met een erg vreemde verdedigende actie. Die loopt dramatisch af voor Anderlecht.
  • Man van de Match: We kunnen helaas niemand bedenken die zo een invloed had op de match dan Luckassen. Jammer genoeg voor Anderlecht in de rol van slechterik.
  • Statistiek: Anderlecht speelde ook vorig seizoen op speeldag 8 tegen Club Brugge. Toen had paars-wit 5 op 21. Dit seizoen 13 op 21. 

  Bekijk de goals uit Anderlecht - Eupen (1-1)

  Blaffende hond, die niet bijt

  Na twee zeges op een rij moest de thuismatch tegen Eupen dienen als generale repetitie voor de topmatch tegen Club Brugge volgende week. Vincent Kompany gaf Bundu daarvoor zijn eerste hoofdrol in de basis.

   

  De jonge speler uit Sierra Leone begon goed, maar speelde zichzelf in de onzichtbaarheid na een kwartier. Ook Doku worstelde met zichzelf. Het kan de offensieve onmondigheid van Anderlecht mee verklaren, want de thuisploeg domineerde zonder kansen te verzamelen.

   

  Een eenvoudige blik op de statiestieken zegt alles. Anderlecht had 63 procent balbezit in de eerste helft, gaf dubbel zoveel passes als Eupen, maar bleef steken op een schot tussen de palen van Sambi Lokonga.

  Musona straft de misser tussen Kana en Luckassen niet af

  Lokonga scoort wel met zijn tweede afstandsschot

  Eupen begon goed aan de tweede helft, maar ontsnapte toen Adriano geen tweede keer geel kreeg. Vreemd dat de VAR niet ingreep. Anderlecht bleef dezelfde rol vertolken. Het was een blaffende hond, die niet beet.


  De 1-0 viel eigenlijk uit het niets en was een kopie van het schot van Lokonga uit de eerste helft. Opnieuw legde Doku af in plaats van voor te zetten, maar het verschil was dat doelman De Wolf nu wel geklopt werd omdat de kwaliteit van het schot van Lokonga veel hoger was.


  Het moeilijkste leek gedaan voor Anderlecht, maar het succesverhaal veranderde nog in een drama. Een defensief drama.


  Luckassen ging op vreemde wijze met het hoofd naar een lage voorzet. Hij miste zijn interventie, de bal ging door zijn benen en of dat niet genoeg was, week het schot van Ngoy af tussen de benen van Lokonga en Vranjes. Van Crombrugge was kansloos en zag de 1-1 traag in doel rollen.

  Vazquez maakt z'n debuut voor Eupen en wordt meteen uitgefloten

  Kompany: "Zonder persoonlijke fouten komen we niet in de problemen"

  • Vincent Kompany: "Dit is vervelend. Zo laat in de match een tegengoal slikken, is ook al vaker voorgekomen dit seizoen en dan laat je dure punten liggen. Toch blijf ik bij mijn standpunt dat de spelers alles gegeven hebben en moeilijke weken achter de rug hebben. Ik wil ze dus niet te hard aanpakken, maar ze weten allemaal dat ze beter kunnen. Er was een gebrek aan kansen, maar dat was het verhaal van de match voor beide ploegen. Eupen speelde echt goed in organisatie, maar zonder individuele fouten waren we niet in de problemen gekomen vandaag."
  • Benat San Jose: "Het is altijd belangrijk als je een nederlaag kan vermijden en zeker in dit situatie. Het is altijd moeilijk om hier te spelen. De mentaliteit van de ploeg is goed. We zijn een solide blok, maar moeten natuurlijk nog beter proberen te voetballen in de aanval. We zijn met een offensief team begonnen. Zo willen we punten pakken. Ik ben trots op mijn team."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. Anderlecht lijdt pijnlijk puntenverlies. Het domineerde, maar betaalde cash voor de weinige kansen en een defensief drama met Luckassen in een hoofdrol. .
  2. Gele kaart voor Víctor Vázquez van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 94
  3. Gele kaart voor Anouar Ait El Hadj van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra. Anderlecht krijgt 4 minuten om het gelijkspel nog te voorkomen. Het zou erg zuur puntenverlies zijn een week voor de match tegen Club Brugge. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Julien Ngoy van KAS Eupen. 1, 1.
  7. tweede helft, minuut 90. 1-1: Anderlecht geeft het weg. Drama achterin bij Anderlecht. Luckassen doet iets heel vreemd bij een lage voorzet. Ngoy profiteert optimaal en scoort nog met een gelukje. De bal wijkt af tussen de benen van Lokonga en Vranjes. .
  8. Gele kaart voor Menno Koch van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 89
  9. tweede helft, minuut 86. Eupen komt zowaar opzetten. Wordt het toch nog spannend? Anderlecht laat zich op eigen helft wegdrukken door Eupen. Dat is het eerst in deze match, dus denken we dat het met de angst om toch nog te verliezen te maken heeft. .
  10. tweede helft, minuut 84.