Club Brugge pakt weer stevig uit bij onzichtbaar Zulte Waregem

  1. 41' - Doelpunt - Michael Krmencík (0 - 4)
  2. 31' - Doelpunt - Hans Vanaken (0 - 3)
  3. 19' - Doelpunt - Michael Krmencík (0 - 2)
  4. 6' - Own goal - Olivier Deschacht (0 - 1)
  1. 83' - Geel - Cameron Humphreys
  2. 82' - Geel - Odilon Kossounou
  3. 74' - Doelpunt - Éder Balanta (0 - 6)
  4. 72' - Verv. Michael Krmencík door Youssouph Badji
  5. 72' - Verv. Charles De Ketelaere door Siebe Schrijvers
  6. 67' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (0 - 5)
  7. 66' - Verv. Ruud Vormer door Éder Balanta
  8. 62' - Verv. Saido Berahino door Jean-Luc Dompé
  6'own goalOlivier Deschacht0 - 1
  19'goalMichael Krmencík0 - 2
  31'goalHans Vanaken0 - 3
  41'goalMichael Krmencík0 - 4
  74'goalÉder Balanta0 - 6

  Na de 4-1 vorige week tegen Waasland-Beveren heeft Club Brugge vandaag 6 keer gescoord op het veld van een krasselend Zulte Waregem. Krmencik scoorde 2 keer, Vanaken beloonde zijn 250e duel voor Club ook met een goal. De kampioen nestelt zich naast Beerschot en Anderlecht op de tweede plaats.

  Zulte Waregem - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Dat is toch de misser van Bruno in de eerste minuut. Als Zulte Waregem daar de 1-0 had gemaakt, had het misschien anders gelopen. Al is dat twijfelachtig, gezien de rest van de wedstrijd.
  • Man van de match: Michael Krmencik heeft lang gezocht naar de vorm en het vertrouwen. Is de sterke Tsjech vertrokken na zijn twee doelpunten?
  • Opvallend: Zulte Waregem heeft nog veel werk voor de boeg. Op het einde van het vorige seizoen verloor het nog met 7-0 van Anderlecht, vandaag met 0-6 van Club. Strijden voor de play-offs lijkt nu wel heel ver weg.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Club Brugge (0-6)

  Eigen doelpunt Deschacht leidt Brugs doelpuntenfestival in

  De verplaatsing naar Zulte Waregem is er een waar Club niet moeilijk over doet. De afgelopen vijf jaar wonnen de Bruggelingen vier van de zes competitieduels aan de Gaverbeek en verloor het geen enkele keer.

   

  Ondanks de vier treffers koos Philippe Clement voor een volledig nieuwe voorhoede met De Ketelaere, Krmencik en Diatta. Zulte Waregem kon dan weer niet rekenen op de doelpunten van Vossen, die nog steeds niet mag spelen tegen zijn ex-club.

   

  Niet dat de thuisploeg dat leek te missen, want in de openingsminuut stond het al bijna 1-0. Vanuit het niets stond Bruno plots oog in oog met Mignolet, die de bal maar net uit zijn doel kon houden met de hiel.

   

  Vijf minuten later trapte Deschacht een hoekschop wel tegen de netten, alleen kwam die hoekschop van de voet van Vormer en klopte hij daarbij zijn eigen doelman. Net geen vliegende, wel een valse start voor de thuisploeg. 

   

  Club draaide de gashendel niet volledig open, maar dat was ook niet nodig om de voorsprong uit te bouwen. Krmencik hield Pletinckx vlotjes aan de praat voor hij naar binnen kapte en de 0-2 hard in de korte hoek deponeerde. Op het halfuur stond er zelfs al 0-3 op het bord wanneer Vanaken een afgemeten voorzet van Vormer ongestoord voorbij Hansen kopte. 

   

  Een mak Zulte Waregem spartelde nog even tegen. Mignolet werd gehinderd door zijn eigen verdedigers, maar het makke schot van Srarfi werd vlot van de lijn gekeerd.

   

  Het verdict halfweg werd zelfs nog wat zwaarder voor de thuisploeg. Vormer zag zijn listig lobje nog op de lat belanden, maar Krmencik was goed gevolgd om zijn tweede van de middag binnen te koppen. Nul tegen vier bij de rust, leuk is anders voor het thuispubliek.

  Bruno trapt vol op Ricca maar krijgt geen kaart

  Club duwt Zulte Waregem moeiteloos de dieperik in

  Na de pauze was er toch een beetje beterschap te zien bij de thuisploeg. Het werd minder hard gedomineerd door Club, al bleven de kansen wel van die kant komen. Eike Bansen moest op het uur bij de pinken zijn om Krmencik van een hattrick te houden.

   

  Niet veel later stond de forfaitscore toch op het bord wanneer diezelfde Bansen de bal onbegrijpelijk in de voeten van Vanaken trapte. Die dolde wat met Deschacht en passte perfect in de loop van De Ketelaere, die maar hoefde binnen te tikken aan de tweede paal. 

   

  Een hardwerkende Bruno leek zijn misser uit de openingsminuut nog een beetje te gaan rechtzetten wanneer hij Mignolet omspeelde. Daardoor moest hij iets te ver uitwijken en raakte zijn schot niet verder dan het zijnet.

   

  Het laatste doelpunt van de middag viel uiteraard aan de overkant. Een kwartier voor tijd kreeg Zulte Waregem een hoekschop niet weggewerkt. Spek naar de bek van Balanta, die de 0-6-eindstand van dichtbij in een leeg doel kon trappen.

   

  Een gezondheidswandeling hoeft niet veel langer dan 90 minuten te duren, zo bewees Club. De klinkende zege wordt ook nog eens beloond met een gedeelde tweede plaats, naast Anderlecht en Beerschot. Zulte Waregem blijft voorlopig in de buik van het klassement staat, maar deze wanprestatie zal meerdere alarmbelletjes doen afgaan bij Francky Dury.

  Knappe panna van Srarfi bij Mata

  Fans Zulte Waregem roepen olé bij elke pass bij een 0-6-achterstand

  Het veld van Zulte Waregem ligt er wel zeer hobbelig bij

  Clement: "Geen spitsenprobleem, maar blijven wel zoeken naar nieuwe spits"

  Francky Dury (coach Zulte Waregem): “Dit doet enorm veel pijn. Ik kan hier nu 101 excuses zoeken, maar ik wil dat niet doen. We beginnen de eerste vijf minuten goed aan de wedstrijd, zoals we dat ook voor ogen hadden. Dan komt die own goal en vijf of minuten later valt die tweede al. Dan is het moeilijk om terug te komen tegen een Club dat te makkelijk op voorsprong komt. Met de rust heb ik gezegd dat winnen moeilijk zou zijn, maar dat terugkomen in de match wel mogelijk was. We maken nog kans op een eerredder, ook omdat Club niet meer aan 100% speelt, maar dit is een harde nederlaag. Nu moet je niet te veel vertellen, goed naar jezelf kijken en hard werken.”

   

  Philippe Clement (coach Club Brugge): “We hebben onze momenten gegrepen, zeker in dat eerste halfuur. Zulte Waregem had de eerste kans en als ze die benutten, krijg je misschien een heel andere wedstrijd. Dat was nu niet het geval en daarna heeft de ploeg de ruimtes goed gevonden en weinig weggegeven. We waren erg dominant, ook zonder dat we daarvoor de bal altijd nodig hadden. Ik heb nooit over een spitsenprobleem gesproken en ik zei een tijd geleden ook dat als Krmencik een doelpunt zou maken, er meer zouden volgen. Dat heeft hij vandaag getoond en hij zat ook beter in de wedstrijd. Niet dat we niet meer zullen uitkijken naar een spits, want er komt een heel erg  druk programma aan met drie wedstrijden per week vanaf 20 oktober.”

  Clement: "Het is gewoon kwestie van gas te blijven geven, om op het einde je doelen te bereiken"

  Vanaken: "Dominant en controlerend gespeeld"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Het verlossende fluitsignaal! Zulte Waregem gaat met de billen bloot tegen Club. Het eindverdict luidt 0-6, maar dat had veel zwaarder kunnen zijn als de bezoekers het gaspedaal volledig hadden ingeduwd.  .
  3. tweede helft, minuut 86. .
  4. tweede helft, minuut 85. We hebben nog een dikke 5 minuten te spelen, al lijkt Club al een tijdje in de slotfase te zitten. Kunnen ze de score nog uitdiepen of lukt de thuisploeg nog een eerredder? Gianni Bruno verdient die misschien wel voor zijn inzet en loopwerk. .
  5. Gele kaart voor Cameron Humphreys van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 83
  6. Gele kaart voor Odilon Kossounou van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 82
  7. tweede helft, minuut 81. Bruno wordt nog eens gelanceerd - het enige wapen van de thuisploeg - en wordt neergehaald door Kossounou. Een domme gele kaart, want Deli was nog in steun. Kan Zulte Waregem deze vrije trap benutten? .
  8. tweede helft, minuut 76. Dompé wacht prima tot De Bock is meegekomen. De linksachter zet laag en hard voor tot bij Bruno, die ook nu afgeblokt wordt door Kossounou. .
  9. tweede helft, minuut 75.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Éder Balanta van Club Brugge. 0, 6.
  11. tweede helft, minuut 74. Balanta zet het doelpuntenfestival voort. Bij Zulte Waregem zullen ze misschien spijt hebben dat er opnieuw supporters zijn toegelaten. Een hoekschop wordt niet goed weggewerkt, waardoor Balanta de bal van dichtbij in een leeg doel kan tikken, 0-6. .
  12. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Club Brugge, Youssouph Badji erin, Michael Krmencík eruit
  13. tweede helft, minuut 72. Bruno trapt de eerredder in het zijnet! Gianni Bruno omspeelt Mignolet, maar moet wel ver uitwijken. Een schot krijgt hij er nog wel uit, maar vanuit een scherpe hoek raakt hij niet verder dan het zijnet.  .
  14. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Club Brugge, Siebe Schrijvers erin, Charles De Ketelaere eruit
  15. tweede helft, minuut 71. Club wandelt gewoon tussen de kegels van Zulte Waregem. Krmencik komt ook tot een schot, maar Bansen voorkomt erger met een knappe reflex. .
  16. tweede helft, minuut 71.
  17. tweede helft, minuut 70.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Charles De Ketelaere van Club Brugge. 0, 5.
  19. tweede helft, minuut 67. De Ketelaere zet de forfaitscore op het bord. Bansen trapt de bal onbegrijpelijk recht in de voeten van Vanaken. De gouden schoen ontdoet zich van Deschacht en passt de bal perfect in de loop van De Ketelaere, die er eenvoudig 0-5 van maakt. .
  20. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Club Brugge, Éder Balanta erin, Ruud Vormer eruit