Anderlecht heeft maar uurtje nodig in Beveren, al had Kompany meer goals gewild

  1. 45' - Geel - Amine Khammas
  2. 18' - Doelpunt - Jéremy Doku (0 - 2)
  3. 15' - Geel - Lukas Nmecha
  4. 3' - Doelpunt - Adrien Trebel (0 - 1)
  1. 88' - Doelpunt - Daan Heymans (2 - 4)
  2. 85' - Verv. Jéremy Doku door Francis Amuzu
  3. 79' - Verv. Lukas Nmecha door Nany Dimata
  4. 78' - Verv. Leonardo Bertone door Matthias Verreth
  5. 71' - Geel - Dries Wuytens
  6. 65' - Verv. Djihad Bizimana door Dries Wuytens
  7. 64' - Verv. Adrien Trebel door Mustapha Bundu
  8. 64' - Doelpunt - Din Sula (1 - 4)
  9. 60' - Doelpunt strafschop - Lukas Nmecha (0 - 4)
  10. 59' - Geel - Nordin Jackers
  11. 57' - Geel - Leonardo Bertone
  12. 55' - Doelpunt - Yari Verschaeren (0 - 3)
  3'goalAdrien Trebel0 - 1
  18'goalJéremy Doku0 - 2
  55'goalYari Verschaeren0 - 3
  60'penalty goalLukas Nmecha0 - 4
  64'goalDin Sula1 - 4
  88'goalDaan Heymans2 - 4

  Vincent Kompany heeft een nieuwe zege op zak gestoken als Anderlecht-coach. Zijn team kreeg niet veel weerwerk van een mak Waasland-Beveren, dat voor de vijfde keer op een rij verloor. In de stand beent Anderlecht nummer 2 de paars-witte ploeg uit Antwerpen bij. "We hadden minstens 8 keer  moeten scoren", vond Kompany.

  Waasland-Beveren - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: We waren nog geen drie minuten bezig en Trebel zette de 0-1 al op het bord. Er werd hem weinig in de weg gelegd en dat was het beeld van zo goed als de hele wedstrijd.
  • Man van de match: Jérémy Doku tekende voor een doelpunt en twee assists. Straffe cijfers, maar dat had nog straffer kunnen zijn. De kwikzilveren dribbelkont zocht nadrukkelijk naar meer doelpunten, maar deed dat soms met oogkleppen.
  • Opvallend: Het penaltyverhaal van Lukas Nmecha. Eerst kreeg hij er een, maar veranderde de VAR dat in een schwalbe. De tweede bleef wel staan, maar trapte hij naast. De derde keer was uiteindelijk wel de goeie.

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Anderlecht (2-4)

  VIDEO: Knappe doelpunten van Anderlecht

  Trebel en Doku geven Anderlecht vroege bonus

  Na amper twee minuten verdween het tactische plan van Waasland-Beveren al in de prullenbak. Trebel had in de zestien meter alle tijd om aan te leggen en met zijn heerlijke linker schilderde hij het leer in de verste hoek. Nog voor het kwartier leek de wedstrijd al snel gespeeld wanneer Nmecha een strafschop versierde. Gelukkig voor de thuisploeg doorzag de VAR de fopduik van de Duitser, die ook het meteen de gele kaart van Vukotic overnam.

   

  Dat bleek uiteindelijk alleen maar uitstel van executie. Waasland-Beveren bleef verloren lopen in eigen huis. Zelfs tijdens het uitvoetballen gaf het de bal zomaar te grabbel. Nmecha kon bijna profiteren, maar botste op Jackers. Doku nam de tweede bal maar al te graag over en krulde die zonder verpinken in de rechterbovenhoek. 

  Sula maakt zich goed sterk, maar speelt dan domweg naar ballenjongen

  Nmecha vergeet score uit te diepen vanop de stip

  Een afstraffing buiten categorie leek in de maak tot Anderlecht een versnelling terugschakelde en ook niet al te secuur omsprong met de vele kansen. Die nonchalance werd zelfs bijna afgestraft door scherpschutter Heymans, maar die stuitte op een beenveeg van Van Crombrugge, die zo meer werd dan enkel toeschouwer. 

   

  Met de rust in zicht besloot Waasland-Beveren zich nog eens van zijn slechtste kant te laten zien. Khammas – vorige week goed voor een strafschopfout op Club – gunde Nmecha dan toch de strafschop die hij in het begin niet kreeg. De Duitser trapte laag en hard, maar helaas voor Anderlecht ook naast. Zo was het rusten geblazen bij 0-2, al had dat minstens het dubbele moeten zijn.

  Kompany baalt na penaltymisser Nmecha

  Waasland-Beveren (her)start goed, maar slikt er weer twee

  Na de koffie startte Waasland-Beveren zoals het een uur daarvoor had moeten beginnen: duelkracht, hoge druk en een snelle omschakeling. Na een dikke 5 minuten leidde dat zelfs bijna tot de aansluitingstreffer, maar Heymans trapte de bal over de kooi van Van Crombrugge. Een cruciale misser, zo bleek niet veel later. Aan de overkant stuurde Doku Verschaeren het laantje in met een heerlijke crosspass. Met een schot in de korte hoek liet die Nordin Jackers geen kans: 0-3.

   

  Tot overmaat van ramp wees Lawrence Visser al voor de derde keer naar de stip. Na een afgenomen strafschop en een gemiste elfmeter hoopte Nmecha dat de derde keer ook voor hem de goeie was. De Duitser trapte lang niet zuiver, maar wel tussen de palen en dat bleek genoeg voor een deugddoende treffer. Intussen al 0-4 en dat leek de veer van de thuisploeg definitief te breken.

  Anderlecht gooit de zege bijna te grabbel

  Als Waasland-Beveren zelf geen spanning in de wedstrijd kan brengen, doet Anderlecht dat zelf wel. Ognjen Vranjes won het sprintduel van Efford en liet de bal lopen voor Van Crombrugge, die helaas nog in zijn doel stond. Efford twijfelde geen seconde en bood Din Sula de 1-4 aan. Nog leek er geen vuiltje aan de lucht en Anderlecht leek de wedstrijd zonder problemen te gaan uitspelen.

   

  Toch werd het nog onnodig spannend in het absolute slot. Vlak voor tijd kwam Anderlecht in de problemen wanneer Van Crombrugge onder een hoekschop doorging. Sula knalde in één tijd op de paal en Heymans was goed gevolgd om de 2-4 binnen te tikken. Enkele minuten later wilde Delcroix de flater van Vranjes dunnetjes over doen, maar deze keer tikte Heymans ongelukkig over. Zo bleef het bij 2-4, maar dat had even goed 1-6 kunnen en misschien wel moeten zijn.

  Kompany: "We moeten vandaag minstens acht keer scoren"

  Vincent Kompany (coach Anderlecht): "Ik ben uiteraard tevreden met de drie punten en het goede voetbal. Maar als we eerlijk zijn, was het een wedstrijd van momenten. Een dertig à veertig minuten goed voetbal, waarna we verzwakken. We beginnen ook minder aan de tweede helft, waarna we weer goed voetballen en dan zijn we ook altijd gevaarlijk. Die momenten van verzwakking is het enige waarvan ik zeg dat het niet mag gebeuren. De tegendoelpunten bekijk ik op dezelfde manier als de doelpunten die we zelf niet maken. We moeten vandaag minstens acht keer scoren en maken er maar vier. Ik onthoud het resultaat en de vele kansen. Het is jammer dat we zelf geen publiek hadden vandaag."

   

  Daan Heymans (Waasland-Beveren): "We wisten dat we een heel moeilijk vierluik hadden met Club Brugge, Anderlecht, Genk en Beerschot. Als je dan ziet hoe we aan de wedstrijd beginnen, dat kan gewoon niet op het hoogste niveau. Na twee minuten ligt er al een in het mandje en dan vallen alle plannen weg. Daarna komen we heel scherp uit de kleedkamer. De eerste 5 minuten waren top, maar dan geef je zo'n strafschop weg. Die fouten moeten eruit, dat zeggen we nu al 5 wedstrijden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Waasland-Beveren met de billen bloot. De lijdensweg zit erop voor Waasland-Beveren. Anderlecht leek lang op weg naar een monsterscore, maar was voorin en achteraan te nonchalant om het overwicht te vertalen naar het scorebord. In het slot werd het zelfs bijna nog 3-4, maar Anderlecht kon erger voorkomen. .
  3. tweede helft, minuut 91. Heymans laat de 3-4 liggen! Het loopt hier weer bijna mis voor Anderlecht! Delcroix laat de bal zomaar lopen. Heymans zit er daardoor nog tussen, maar trapt de bal over! .
  4. tweede helft, minuut 88. Heymans maakt er zelfs 2-4 van. Van Crombrugge gaat onder de bal door. Sula trapt tegen de paal en in de herneming scoort Heymans zowaar.  .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Daan Heymans van Waasland-Beveren. 2, 4.
  6. tweede helft, minuut 88. Sula probeert het spel te verleggen tot bij Efford, maar de pass is net te hard. De Amerikaan houdt de bal toch nog binnen en haalt er zelfs nog een hoekschop uit. .
  7. tweede helft, minuut 86. De wedstrijd bloedt intussen een beetje dood. Krijgen we nog een doelpunt te zien of blijft het bij 1-4? .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Francis Amuzu erin, Jéremy Doku eruit
  9. tweede helft, minuut 83. Efford gaat neer in de zestien meter, maar er wordt niet gefloten. Een tiental seconden later duikt Dimata op aan het andere doel. Een scherpe kap naar zijn rechter en een lage schuiver dwingen Jackers tot een redding. .
  10. tweede helft, minuut 82. Bundu kan zich doorzetten op rechts, maar heeft veel tijd nodig om een mikpunt te zoeken. Te veel zo blijkt, want de Sierra Leonees loopt zijn eigen ruimte toe en speelt zo de bal kwijt. .
  11. tweede helft, minuut 80. Dimata laat zich meteen positief opmerken. Vanuit een lastige positie haalt hij toch de achterlijn, maar meer dan een inworp levert zijn voorzet niet op. .
  12. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Anderlecht, Nany Dimata erin, Lukas Nmecha eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Waasland-Beveren, Matthias Verreth erin, Leonardo Bertone eruit
  14. tweede helft, minuut 76. Doku blijft het proberen vanop links, maar zijn acties komen er vaak niet uit. De jonge linksbuiten probeert het wat te forceren, terwijl hij wel al een doelpunt en twee assists op zijn naam heeft. .
  15. tweede helft, minuut 76. Waasland-Beveren komt even met de schrik vrij. Tau kan bijna met de bal aan de haal gaan wanneer het uitvoetballen wat nonchalant wordt.  .
  16. tweede helft, minuut 73. Mykhaylichenko krijgt de bal via Bundu tot bij Verschaeren. Die wil meteen uithalen, maar trapt een gat in de lucht. Jammer, want dat had doelpunt nummer 5 kunnen zijn. .
  17. tweede helft, minuut 71. Dries Wuytens komt met zijn tackle op Sambi Lokonga later dan de gemiddelde Belgische trein. Een geel karton is dan zeker op zijn plaats. .
  18. Gele kaart voor Dries Wuytens van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 71
  19. tweede helft, minuut 69. Efford wordt het laantje in gestuurd. Vranjes wint nog tijd, Mykhaylichenko vliegt blind naast de bal. De Amerikaan kan zo Koita bedienen, die niet meer dan een afzwaaier uit zijn sloffen kan toveren. .
  20. tweede helft, minuut 68. Doku is kwikzilver en bijna niet af te stoppen. Schryvers probeert wat hij wil, maar Doku raakt er toch nog voorbij, zelfs wanneer zijn shirt bijna van het lijf wordt getrokken. .