Genk knoopt na Wolf weer aan met zege en smeert KV Mechelen 4e nederlaag aan

  1. 45' - Geel - Joachim Van Damme
  2. 10' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 1)
  3. 6' - Doelpunt - Kerim Mrabti (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Jhon Lucumi door Eboue Kouassi
  2. 85' - Verv. Bastien Toma door Mats Møller Dæhli
  3. 79' - Verv. Patrik Hrošovský door Dries Wouters
  4. 74' - Verv. Gustav Engvall door William Togui
  5. 68' - Doelpunt - Paul Onuachu (3 - 1)
  6. 66' - Verv. Rob Schoofs door Marian Shved
  7. 56' - Verv. Kerim Mrabti door Nikola Storm
  8. 55' - Doelpunt - Junya Ito (2 - 1)
  6'goalKerim Mrabti0 - 1
  10'goalPaul Onuachu1 - 1
  55'goalJunya Ito2 - 1
  68'goalPaul Onuachu3 - 1

  Racing Genk heeft voor het eerst sinds de openingsspeeldag gewonnen. Het klopte KV Mechelen met 3-1. Een broodnodige zege voor Genk, dat deze week afscheid nam van trainer Wolf. KV Mechelen blijft achter met 0 op 12. "Lang niet iedereen speelde op niveau", sakkerde coach Wouter Vrancken op zijn spelers.

  Bekijk de goals uit Genk - KV Mechelen (3-1)

  Snedig begin

  Met Racing Genk en KV Mechelen stonden twee gewonde dieren tegenover mekaar, maar dat is niet wat je op het veld zag. De twee teams gooiden er meteen de beuk in.

   

  De bezoekers kwamen op voorsprong na een Zweedse productie. Op aangeven van Engvall schoof nieuwkomer Mrabti de 0-1 voorbij Vukovic.

   

  Genk, met jeugdproduct Luca Oyen en aanwinst Bastien Toma voor het eerst aan de aftrap, had snel een antwoord in huis. Maehle vond Onuachu: met een duik bracht de aanvaller zijn team langszij.

   

  Meer doelpunten vielen er niet voor rust. Genk had het beste van het spel, maar Onuachu trof paal en lat. Ook Oyen mikte in diezelfde fase op de paal.

  Driedubbele pech voor Genk: paal, lat en paal

  Mechelen mist kansen, Genk pakt ze

  Na de rust kwam Genk op voorsprong. Ito trapte een voorzet van Arteaga in de kluts voorbij Coucke. 

   

  Daarna liet de thuisploeg het initiatief aan de tegenstander. Gevaarlijk, als je zaterdag de ontknoping van de Tour hebt meegemaakt, maar in onze voetbalcompetitie werd het niet zo gek.

   

  Net op het moment dat KV Mechelen met kansen morste, sloeg Genk ijskoud toe. Opnieuw scoorde Onuachu met zijn hoofd, hij zit intussen aan 4 competitietreffers. Mechelen had geen slotoffensief meer in huis.

   

  Het bleef 3-1, een goeie zaak voor Racing Genk dat een eerste keer won sinds de openingsspeeldag. In het klassement telt het nu 8 punten op 18. KV Mechelen zit in de penarie en kijkt tegen een 4 op 18 aan. Het verloor voor de 4e keer op een rij.

  Wow! Vanlerberghe pakt uit met de dribbel van het weekend

  Eén slechte controle en Onuachu mag het meteen horen

  Vrancken: "Er was een te groot verschil van niveau bij onze spelers"

  Vanlerberghe: "We moeten aan beide kanten efficiënter zijn"

  Oyen: "Ik was niet nerveus"

  KVM-coach Vrancken: "Niet idedereen speelde op niveau"

  Reacties:

   

  Gaetan Coucke (doelman KV Mechelen/ex-Genk-speler): "De eerste 5 minuten voelde het heel goed om hier weer te spelen. We zijn goed begonnen, maar daarna kwam Genk in de match. Wij kampen het hele seizoen met een gebrek aan efficiëntie. Nu ook weer. Wij hadden de 2-2 moeten maken, maar het werd 3-1. Het was fijn om hier nog een keer te spelen, helaas zonder punten."

  Wouter Vrancken (coach KV Mechelen/ex-Genk-speler): "Verliezen is altijd zuur, zeker op de manier waarop. Enerzijds creëren we kansen, maar we maken ze niet af. Anderzijds slikken we te makkelijk doelpunten. Het is erg jammer dat sommige spelers wel op niveau acteerden: zoals Engvall, Mrabti en Vanlerberghe. Op andere posities acteerden we onder niveau. Wat er boven ons hoofd gebeurt is geen excuus. Dat was de afgelopen jaren ook niet het geval."

  Domenico Olivieri (interimcoach Genk/ex-Genk-speler): "Ik ben heel erg tevreden over de prestatie van mijn jongens. Dit was belangrijk voor de club en dat primeert voor mij. Laat ons zeggen dat dit een nieuwe start is, hopelijk met een nieuwe trainer binnenkort. Dan kan ik weer de rol opnemen die me het best ligt."

  Hopelijk hebben we snel een nieuwe trainer. Dan kan ik weer de rol opnemen die me het best ligt.

  Domenico Olivieri (interimcoach KRC Genk)

  Domenico Olivieri wil niet te lang T1 blijven.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde: 3-1. Racing Genk besluit een woelige week met een tweede seizoenszege (na de 1-2 op de openingsspeeldag in Waregem). KV Mechelen kijkt dan weer tegen een 0 op 12 aan. Met 4 punten doet het nauwelijks beter dan Waasland-Beveren en rode lantaarn Moeskroen. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Bij KV Mechelen moeten ze zich zorgen beginnen te maken. 4 op 18 is veel te weinig met zo'n kern. Bert Sterckx (in Sporza op Radio 1).
  4. 5 minuten. De reguliere speeltijd is afgelopen. Scheidsrechter Boucaut en zijn team tellen er nog 5 minuten bij. . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. Storm vuurt nog een kogel af. Helaas voor de invaller van KV Mechelen volgt de bal een stijgende curve. .
  6. tweede helft, minuut 87. Ik zie Racing Genk dit niet meer uit handen geven. Bert Sterckx (in Sporza op Radio 1).
  7. tweede helft, minuut 86. Genk heeft alle wissels opgebruikt. Cyriel Dessers zal vanavond niet in actie komen. .
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KRC Genk, Eboue Kouassi erin, Jhon Lucumi eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KRC Genk, Mats Møller Dæhli erin, Bastien Toma eruit
  10. tweede helft, minuut 82. Na makkelijk balverlies van Lukumi, gaat Togui met de bal aan de haal. De invaller kan de fout niet afstraffen. .
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KRC Genk, Dries Wouters erin, Patrik Hrošovský eruit
  12. tweede helft, minuut 76. Nog een kwartiertje. De buit lijkt binnen voor Racing Genk. Maar dat dachten we gisteren ook voor Primoz Roglic. .
  13. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Mechelen, William Togui erin, Gustav Engvall eruit
  14. tweede helft, minuut 69. 3-1: Kopbaldoelpunt Onuachu. KV Mechelen blijft aandringen voor de 2-2, maar het staat 3-1. Ito legt de bal prima op het hoofd van Onuacho. De Nigeriaan wint met sprekend gemak het luchtduel en maakt zijn tweede van de avond. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 68 door Paul Onuachu van KRC Genk. 3, 1.
  16. De Camargo op Vukovic. Vanlerberghe speelt een puike match. Eerst knapt hij zijn verdedigende taken op, daarna komt hij ook aanvallend uit de verf. Met een sleep klopt Vanlerberghe Lukumi. Met een voorzet bereikt hij De Camargo. Die besluit op Vukovic. . tweede helft, minuut 67.
  17. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Rob Schoofs eruit
  18. tweede helft, minuut 65. Aan inzet ontbreekt het niet bij KV Mechelen. Invaller Storm kapt zijn verdediger goed uit. De afwerking is minder. .
  19. tweede helft, minuut 61. KV Mechelen blijft niet bij de pakken zitten, maar het gevaar bestaat dat ze op die manier te veel ruimte weggeven.  Oyen illustreert. Na balverovering snelt hij zijn linkerflank af, maar de voorzet komt er niet uit. Coucke pakt. .
  20. tweede helft, minuut 56. 2-1: Ito scoort, met dank aan Bijker. Genk staat op voorsprong. Arteaga zet voor richting de voorste paal. Onuachu kan er niet bij Ito wel. Samen met zijn verdediger Bijker duwt hij de 2-1 in doel. .