Cercle Brugge laat zijn fans dansen met overtuigende zege tegen STVV

  1. 35' - Geel - Chris Durkin
  2. 31' - Doelpunt strafschop - Ike Ugbo (2 - 0)
  3. 25' - Doelpunt - Dino Hotic (1 - 0)
  4. 18' - Geel - Santiago Colombatto
  5. 13' - Geel - Ko Matsubara
  1. 90+1' - Doelpunt - Vitinho (3 - 0)
  2. 83' - Verv. Dino Hotic door Vitinho
  3. 81' - Verv. Samuel Asamoah door Nelson Balongo
  4. 76' - Verv. Anthony Musaba door Charles Vanhoutte
  5. 75' - Verv. Facundo Colidio door Tatsuya Ito
  6. 67' - Geel - Johanna Omolo
  7. 63' - Verv. Franck Kanouté door Johanna Omolo
  8. 62' - Verv. Wolke Janssens door Ibrahima Sankhon
  25'goalDino Hotic1 - 0
  31'penalty goalIke Ugbo2 - 0
  90+1'goal Vitinho3 - 0

  Na twee nederlagen op een rij heeft Cercle Brugge weer een driepunter mogen bijschrijven. Een volwassen Cercle Brugge nam vrij vlot afstand van een met zichzelf worstelend Sint-Truiden, dat in de gevarenzone blijft hangen. 

  Cercle Brugge - Sint-Truiden in een notendop

  • Sleutelmoment: Vanaf de eerste minuut is Cercle Brugge scherper en gretiger dan STVV. Na een soeverein halfuur heeft de thuisploeg zijn tegenstander eigenlijk al op een hoopje geveegd.
  • Man van de Match: Aan uitblinkers geen gebrek bij Cercle, we pikken er twee uit. Anthony Musaba trok de boel op gang vanaf zijn flank en de kleine Dino Hotic heerste op de middenstrook.
  • Opvallend: Slechts 73 van de 198 basisspelers op deze zesde speeldag waren Belgen, ofwel 36,87%. België is blijkbaar nog steeds een doorsluisland voor buitenlandse voetballers.

  Verslag van Cercle Brugge - STVV:

  Cercle Brugge legt fundamenten voor de rust

  Cercle-coach Clement gooide het roer om en bracht vier verse spelers in een nieuwe, offensieve veldbezetting tussen de lijnen. Bij STVV koos coach Muscat voor continuïteit, ook al werd het bijwijlen aardige voetbal van zijn ploeg de laatste tijd te karig beloond.

   

  De aanpak van Clement leek de juiste, want Cercle greep de bezoekers meteen bij de lurven. Musaba botste na een rappe vrije trap op Steppe en deed zijn bewaker Matsubara voortdurend de duvel aan. Een vroege goal van debutant Marcelin werd wegens vaag handspel afgekeurd, maar Cercle liet zich niet ontmoedigen.

   

  De vereniging drukte door en mocht halfweg de eerste helft toch vieren. Hotic schoof een onbedoelde voorzet heel beheerst in doel. Even later gunde hij Ugbo een leuk verjaardagscadeau. De Engelsman lokte een strafschop uit en mocht die zelf omzetten voor 2-0. Na een halfuur hing Sint-Truiden uitgeteld in de touwen.

  Sint-Truiden kan nooit echt een vuist maken

  Na de rust piepten de Kanaries bij vlagen anders, maar dat duurde nooit erg lang. Het was opnieuw Cercle dat voor gevaar zorgde, met een knal van Ugbo tegen de paal en een afstandsschot van Kanouté. Lee deed Didillon aan de overkant wel even schrikken.

   

  De wedstrijd kabbelde na een energiek vierde kwartier rustig voort, tot diezelfde Lee een banaanschot over Didillon krulde. Het zat STVV echter niet mee, want de Zuid-Koreaan zag zijn poging sterven op de deklat. Veel meer speelde Sint-Truiden na die tegenvaller niet klaar.

   

  Clement gunde enkele uitblinkers een applauswissel en de fans in Jan Breydel gingen daar graag in mee. Helemaal aan het gaatje zetten twee invallers nog de kers op de taart. Vitinho kreeg de bal van Vanhoutte en vloerde na een slalom Steppe voor de derde keer. De 3-0 eindstand was een correcte weergave van de verhoudingen.

  De 3 goals uit Cercle Brugge - STVV: (3-0):

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Cercle Brugge heeft na twee nederlagen opnieuw kunnen winnen. De vereniging legde de basis van de 3-0 zege tegen STVV in een soevereine eerste helft en kwam eigenlijk nooit in de problemen. .
  3. tweede helft, minuut 93. Ito probeert het voor de vorm eens, Didillon klemt. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Vitinho van Cercle Brugge. 3, 0.
  5. tweede helft, minuut 91. Vitinho met de 3-0! In de toegevoegde tijd zet invaller Vitinho nog de kers op de taart. Vanhoutte brengt de bal tot bij hem, waarna hij op strooptocht trekt en Steppe eenvoudig verslaat. .
  6. De tijd is bijna op. Sint-Truiden heeft nog vier minuten extra tijd om iets te proberen. Het ziet er zeker niet naar uit dat dat ook gaat gebeuren. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 87. Bijna Hazard. Hazard III schudt nog eens iets uit zijn sloffen. Een kwieke dribbel en een venijnig schot dat een halve meter over de lat suist. .
  8. tweede helft, minuut 85. Er komt geen geel-blauw slotoffensief van de grond. .
  9. tweede helft, minuut 83.
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Cercle Brugge, Vitinho erin, Dino Hotic eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Bij Cercle vervangt Vitinho uitblinker Hotic. Aan Truiense kant heeft Muscat met Balongo een extra spits in de strijd gegooid. .
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij STVV, Nelson Balongo erin, Samuel Asamoah eruit
  13. tweede helft, minuut 81. Geen zorgen. Op een paar linke momentjes na heeft Cercle Brugge een probleemloze avond achter de rug. STVV gelooft er niet echt meer in en heeft een helpende hand nodig. .
  14. tweede helft, minuut 79. Decostere kopt een subtiele voorzet van Velkovski al duikend over. Gemakkelijk is zoiets allerminst. .
  15. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Cercle Brugge, Charles Vanhoutte erin, Anthony Musaba eruit
  16. tweede helft, minuut 76. De thuisfans applaudisseren gul voor Musaba, die voor de rust het vuur aanstak. Vanhoutte komt de Nederlander aflossen. .
  17. tweede helft, minuut 75. Nog een Truiense wissel. Ito komt erin. .
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij STVV, Tatsuya Ito erin, Facundo Colidio eruit