Antwerp schiet te laat wakker en pakt slechts een puntje tegen Eupen

  1. 45+5' - Geel - Mamadou Koné
  2. 45+5' - Geel - Dieumerci Mbokani
  3. 45+2' - Doelpunt strafschop - Smail Prevljak (0 - 1)
  4. 45+1' - Geel - Ritchie De Laet
  5. 35' - Geel - Knowledge Musona
  1. 89' - Geel - Benoît Poulain
  2. 86' - Geel - Julien Ngoy
  3. 84' - Verv. Smail Prevljak door Julien Ngoy
  4. 81' - Verv. Lior Refaelov door Koji Miyoshi
  5. 77' - Doelpunt - Júnior Pius (2 - 2)
  6. 75' - Verv. Adriano Correia door Andreas Beck
  7. 70' - Geel - Jordi Amat
  8. 65' - Geel - Smail Prevljak
  9. 63' - Verv. Knowledge Musona door Edo Kayembe
  10. 62' - Doelpunt - Júnior Pius (1 - 2)
  11. 54' - Verv. Martin Hongla door Bruny Nsimba
  12. 53' - Doelpunt - Knowledge Musona (0 - 2)
  45+2'penalty goalSmail Prevljak0 - 1
  53'goalKnowledge Musona0 - 2
  62'goalJúnior Pius1 - 2
  77'goalJúnior Pius2 - 2

  Eupen heeft Antwerp een zure zondagavond bezorgd. Antwerp schoot pas wakker na de 0-2-achterstand en moest tevreden zijn met een puntje: 2-2. Antwerp blijft zo hangen in de middenmoot.

  Antwerp - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het ambitieuze Antwerp lijkt af te stevenen op een blamage tegen Eupen, maar in minuut 62 zet Pius de ommekeer in. Een kwartier later hangt opnieuw Pius de bordjes terug in evenwicht, maar verder dan dat komt Antwerp niet meer.
  • Man van de match: Junior Pius mocht door de schorsing van Batubinsika nog eens in de basis starten en dat ging niet onopgemerkt voorbij. De Nigeriaanse verdediger trok Antwerp eigenhandig uit een benarde situatie met twee doelpunten. 
  • Opvallende statistiek: Sinds de terugkeer van Eupen op het hoogste niveau in 2016 konden de Oostkantonners geen enkel punt rapen tegen Antwerp. Na 8 nederlagen op rij komt daar met het gelijkspel van vandaag verandering in.

  Bekijk de goals uit Antwerp - Eupen (2-2)

  Antwerp op zoek naar de sprong vooruit

  Voor het ambitieuze Antwerp was de seizoensstart er voorlopig een van ups en downs. De ploeg van coach Ivan Leko kon nog maar tweemaal winnen en hield daar een plaats in de middenmoot aan over. Ook Eupen legde al een wisselvallig parcours af, maar de verdiende zege tegen Gent vorige week had de jongens van coach San José wel vertrouwen gegeven.

   

  “Never change a winning team” moet San José gedacht hebben want hij bracht de zelfde 11 jongens als vorige week aan de aftrap. Ook Ivan Leko hield vast aan zijn ploeg van de vorige speeldag, enkel de geschorste Batubinsika werd vervangen door Pius. Bij winst kon de thuisploeg opnieuw de aansluiting maken in de stand met concurrenten Club Brugge en Anderlecht.

  Haroun wil geen hand van de scheidsrechter, wel een vuistje

  Eupen straft een slappe thuisploeg af in de 1e helft

  De wedstrijd begon pittig. Na vijf minuten liet Refaelov al een eerste kansje optekenen vanwege The Great Old. Eupen-doelman De Wolf nam geen risico
  en duwde de knal in hoekschop. Maar de intense openingsminuten koelden echter al snel af. De 40 minuten die volgden brachten een slappe vertoning van een stroef Antwerp. Het sterk georganiseerde Eupen had weinig moeite om de thuisploeg op te vangen.

   

  Antwerp dommelde in en werd daar vlak voor de rust voor afgestraft. De Laet kreeg een bal duidelijk tegen de hand in zijn eigen zestien, Van Driessche floot - na tussenkomst van de VAR - een terechte strafschop. Prevljak nam zijn verantwoordelijk en bezorgde Eupen de 0-1-voorsprong. Vlak daarna ontsnapte een gefrustreerde Mbokani nog aan rood na een gemene fout op Koné. Antwerp had werk voor de boeg in de tweede helft.

  Boze Mbokani gaat op de voet van Koné staan

  Antwerp schiet net te laat wakker om zege te grijpen

  Die tweede helft kon echter niet slecht genoeg beginnen voor Antwerp. In minuut 53 kon Musona doodeenvoudig Seck uitkappen en met een hobbelend schot nam hij Butez overhoeks te grazen. Een blamage voor het ambitieuze Antwerp loerde om de hoek.

   

  Maar onder impuls van een luid thuispubliek vond de thuisploeg zijn tweede adem. Op het uur viel de bal na een warrige fase op het hoofd van Pius en de Nigeriaanse verdediger legde de bal in een leeg doel. Antwerp had bloed geroken.

  Met nog twintig minuten op de klok achtte invaller Benson zijn moment gekomen. De winger sneedt tot twee keer toe naar binnen, maar vond eerst De Wolf op zijn weg en knalde daarna ook nog eens over. Het was slechts uitstel van executie voor Eupen want niet veel later bracht Pius Antwerp eigenhandig langszij met zijn tweede van de avond. 


  Erop en erover dachten ze bij de thuisploeg, maar het ontbrak Antwerp aan scherpte voor doel en een tikkeltje geluk. De Wolf had nog een goede parade in huis op een knal van Gerkens en wat later werd de winning goal van Nsimba afgekeurd wegens buitenspel. Antwerp wou nog wel, maar kwam na een nerveus slot niet meer verder dan de 2-2.


  Met het gelijkspel mist Antwerp de kans om aan te sluiten bij enkele concurrenten in de top 6. De ploeg van coach Leko blijft daardoor met 8 punten kamperen in de middenmoot. Eupen heeft na zes speeldagen een puntje minder dan Antwerp en staat hoog en droog op een elfde stek.

  Bevoorrading! Deze Antwerp-fan neemt dat heel serieus

  Reacties na Antwerp - Eupen:

  • Ivan Leko (Antwerp): "We hebben vandaag twee verschillende gezichten getoond. We hebben de afgelopen drie wedstrijden goed gespeeld en de afgelopen week ook goed getraind. Iedereen had vertrouwen dat we onze positieve prestaties zouden doortrekken. Maar in de eerste helft hadden we wellicht wat te veel zelfvertrouwen. De bal ging te traag rond en we wisten dat Eupen goed georganiseerd zou zijn en zou loeren op de counter. We hebben bijna niets gecreëerd in de eerste helft. Na de 0-2 zag ik plots een ander team. We scoorden op een halfuur twee doelpunten, met wat geluk ook, maar we waren dreigend en hadden nog meer kansen. Ik had er veel meer van verwacht, maar we hebben wel karakter en mentaliteit getoond."
  • Stef Peeters (Eupen): "Ik sta hier toch met het gevoel dat we twee punten verliezen. Als je 0-2 voorkomt na een klein uur verwacht je gewoon dat je de drie punten mee naar huis neemt. Antwerp kwam beter in zijn spel en wij waren te slordig, dus dan kan je ook blij zijn dat je uiteindelijk niet verliest. Het eerste uur hadden we geen enkel probleem, maar toen dachten we misschien dat het al binnen was. Dat is mogelijk het verschil tussen een kleine ploeg en een grote ploeg. Dit is een ander Eupen dan de mensen gewend zijn. We hebben een goede ploeg maar verliezen nu toch al een derde keer punten door een gelijkspel. We hadden gewoon zes à zeven punten meer kunnen hebben."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Bijna nog Eupen! De vier minuten extra tijd zijn al even op, maar toch kan Eupen nog een keer dreigen. Ngoy worstelt met een verdediger en met bal, maar kan toch nog een schotje afleveren. Butez maakt het gevaar onschadelijk. Wat een slot! .
  3. De Wolf redt opnieuw. Nsimba wringt zich knap langs Poulain. Hij trapt richting de korte hoek, maar daar staat een goed keepende De Wolf. Antwerp blijft steken op een gelijkspel, dat kunnen we nu wel opschrijven. . tweede helft, minuut 95.
  4. tweede helft, minuut 94. Butez dropt de bal in de zestien van Eupen, maar Mbokani wordt nog net de bal ontzet. Wat later kan ook Benson nog eens aanleggen, maar hij kraakt zijn schot. Antwerp wilt wel, maar het lijkt erop dat ze net tekort gaan komen.  .
  5. tweede helft, minuut 91. Krijgen we nog een winnaar in deze wedstrijd? De spanning is te snijden op de Bosuil. .
  6. 4 minuten. . tweede helft, minuut 90.
  7. Gele kaart voor Benoît Poulain van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 89
  8. tweede helft, minuut 88. Eupen kan nog eens dreigen maar mist de laatste pass. Antwerp kan daaropvolgend snel counteren via Mbokani. Spitsbroeder Nsimba loopt mee, maar Mbokani gaat zelf op wandel. Hij verkwanselt uiteindelijk zelf de kans. De tijd dringt voor Antwerp. .
  9. tweede helft, minuut 87. Het is toch knap hoe Antwerp na een heel matige eerste helft zich opnieuw in de wedstrijd heeft geknokt. Eupen is al een hele poos niet meer in de buurt van Butez geweest. .
  10. Gele kaart voor Julien Ngoy van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 86
  11. tweede helft, minuut 84. Antwerps feest gaat niet door. Bruny maakt op knappe wijze de winning goal, maar Van Driessche moet het Antwerpse feestje afbreken. Mbokani stond namelijk offside. Antwerp mag er niet te lang bij stilstaan, nog 5 minuten op de klok. .
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KAS Eupen, Julien Ngoy erin, Smail Prevljak eruit
  13. De Wolf houdt Eupen recht. Gerkens neemt een afvallende bal lekker op de slof en trapt hard en laag. De Wolf heeft een goede parade in huis en houdt Eupen in leven. Antwerp heeft de match nu stevig in handen. . tweede helft, minuut 82.
  14. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Antwerp, Koji Miyoshi erin, Lior Refaelov eruit
  15. tweede helft, minuut 80. Antwerp wil meer. Het is nu al Antwerp wat de klok slaat. Invaller Bruny Nsimba haalt uit vanuit een scherpe hoek maar het schot van de jonge winger beland hoog in het zijnet. Er hangt een derde doelpunt in de lucht voor de thuisploeg. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Júnior Pius van Antwerp. 2, 2.
  17. tweede helft, minuut 77. Pius brengt Antwerp eigenhandig langszij. Antwerp heeft de dubbele achterstand weggewerkt! Refaelov dropt een vrije trap op het hoofd van Mbokani. Die legt goed terug op Pius, die van dichtbij zijn tweede van de avond binnenkoppen. Erop en erover voor de thuisploeg? .
  18. Adriano moet eraf. Adriano heeft zich bezeerd en kan niet verder. De Braziliaan wordt vervangen door Andreas Beck. De rechtsachter heeft heel wat Bundesliga-ervaring. Hij moet de overwinning mee uit de brand slepen. . tweede helft, minuut 75.
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KAS Eupen, Andreas Beck erin, Adriano Correia eruit
  20. tweede helft, minuut 73. Benson toont zich. Het is opnieuw Manuel Benson die voor de dreiging zorgt bij de thuisploeg. Opnieuw snijdt hij naar binnen en opnieuw haalt hij hard uit. Nu waait de bal zo'n twee meter over.  .