8. 88' - Doelpunt - Shamar Nicholson (0 - 2)
    Jupiler Pro League - speeldag 5 - 13/09/20 - 18:16
    88'
    Shamar Nicholson
    0 - 2
    88'

Charleroi kan ook na 5 speeldagen nog steeds een foutloos rapport voorleggen. De efficiënte leider heeft dankzij goals van Rezaei en Nicholson met 0-2 gewonnen op het veld van Zulte Waregem.

Zulte Waregem - Charleroi in een notendop:

• Sleutelmoment: Net op een moment dat Zulte Waregem de betere ploeg is, slaat Charleroi genadeloos toe. Rezaei staat op de juiste plaats om een mislukt schot van Nicholson om te toveren in een doelpunt.
    • Man van de match: Ryota Morioka was in een gesloten wedstrijd de man die voor de schaarse openingen zorgde bij Charleroi. Hij lag met een sterke rush ook aan de basis van de 0-1 van Rezaei.
    • Opvallend: Het zijn indrukwekkende cijfers die Charleroi intussen kan voorleggen. Vijf zeges op vijf wedstrijden, vier clean sheets en amper één tegendoelpunt. Puik werk van Karim Belhocine en de zijnen.

Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Charleroi (0-2)

Toeschouwers niet verwend in gesloten eerste helft

Charleroi en Zulte Waregem serveerden de circa 6000 toeschouwers in het Regenboogstadion een weinig opwindende eerste helft, met veel middenveldspel, amper uitgespeelde kansen en een handvol ongevaarlijke standaardsituaties.

Beide ploegen leken de bal aan de tegenstander te willen laten, om dan te kunnen dreigen in de omschakeling. Dat leidde tot een soort patstelling met twee goed georganiseerde blokken die elkaar neutraliseerden. Resultaat: 0-0 na een eerste helft om snel te vergeten.

Coronamaatregelen voor fans in Waregem: temperatuur meten en ‘benevelingscabine’

Efficiënt Charleroi maakt het verschil in de slotfase

Gelukkig had de tweede helft wat meer te bieden. De thuisploeg nam stilaan de bovenhand, al bleven de echt grote kansen uit – een afgekeurd doelpunt van Bruno buiten beschouwing gelaten. Aan de overzijde was Dessoleil er wel dichtbij, zijn kopbal dwong Bansen tot een geweldige reflex.

Zulte Waregem bleef aandringen, maar werd koud gepakt door een efficiënter Charleroi. Twintig minuten voor tijd trof Rezaei raak na een mislukt schot van Nicholson. Even later stelde Nicholson zelf de drie punten helemaal veilig voor Charleroi, dat met een knappe 15 op 15 staat te blinken op kop van het klassement.

Waregem heeft een nieuwe greenkeeper: Ali Gholizadeh