Juklerød (2 goals, 1 assist) bezorgt 10-koppig Antwerp de 3 punten op Stayen

  1. 42' - Geel - Dylan Batubinsika
  2. 33' - Doelpunt - Abdoulaye Seck (2 - 2)
  3. 25' - Geel - Chris Durkin
  4. 23' - Doelpunt - Lee Seung-Woo (2 - 1)
  5. 17' - Doelpunt - Simen Juklerød (1 - 1)
  6. 2' - Doelpunt - Lee Seung-Woo (1 - 0)
  1. 89' - Geel 2 - Mory Konaté
  2. 88' - Doelpunt vrije trap - Simen Juklerød (2 - 3)
  3. 85' - Verv. Facundo Colidio door Tatsuya Ito
  4. 81' - Verv. Nill De Pauw door Louis Verstraete
  5. 81' - Verv. Santiago Colombatto door Duckens Nazon
  6. 75' - Geel - Koji Miyoshi
  7. 72' - Verv. Mory Konaté door Samuel Asamoah
  8. 72' - Geel 2 - Dylan Batubinsika
  9. 70' - Geel - Mory Konaté
  10. 66' - Verv. Ritchie De Laet door Júnior Pius
  11. 63' - Verv. Lior Refaelov door Koji Miyoshi
  12. 53' - Geel - Faris Haroun

  Antwerp verlaat Stayen met drie punten in de rugzak. Het klopte STVV na een spektakelstuk: 2-3. Verdediger Simen Juklerød had een voet in de drie Antwerpse goals. In de stand heeft Antwerp nu 7 punten, dat zijn er 2 meer dan STVV.

  STVV-Antwerp kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Diep in de tweede helft moet Antwerp met z'n tienen voort na een tweede gele kaart voor Batubinsika. De bezoekers lijken vrede te nemen met een gelijkspel, maar Juklerød vindt toch nog een gaatje.
  • Man van de Match: Wie anders dan Simen Juklerød. Met twee doelpunten en één assist is hij bijna op zijn eentje verantwoordelijk voor het puntengewin van Antwerp.
  • Opvallende statistiek: STVV kreeg sinds het begin van het seizoen 2019-2020 al zeven rode kaarten. Dat is toch heel wat.

  Bekijk de goals uit STVV - Antwerp (2-3)

  Eerste helft om U tegen te zeggen

  Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez in doel na een snelle counter door het midden. Lee rondde knap af.

   

  Het antwoord van Antwerp, dat toch wat aangeslagen was, kwam van Refaelov. Hij mikte over. Iets na het kwartier was het dan toch prijs voor de bezoekers. Juklerød profiteerde van een dekkingsfout en had niet veel moeite om Steppe te vloeren.

   

  Antwerp kreeg daarna enkele kansen om op voorsprong te komen, maar dat deed het niet. Integendeel. Na een blunder van de ervaren Haroun was Lee daar opnieuw voor de 2-1. 

   

  Nog voor de rust herstelde Antwerp het evenwicht. Seck buffelde het leer keihard binnen met het hoofd op een goede hoekschop van Juklerød, die op de linkerkant echt wel een gesel was voor de Truiense defensie.

  Mokkende Refaelov is helemaal niet blij met zijn wissel

  Flauw vervolg in de tweede helft

  Zo goed de eerste helft was, zo slaapverwekkend was de tweede. Het spel lag veel stil en uitgespeelde kansen waren er nauwelijks.

   

  Lee zocht, maar vond zijn hattrick niet. Ook invaller Miyoshi en Suzuki kregen de bal niet in het doel.

   

  Na een tweede gele kaart voor Batubinsika trok Antwerp met z'n allen terug. Een gelijkspel leek voor Stamnummer 1 het hoogst haalbare, maar dat was zonder Juklerød gerekend. De smaakmaker van de namiddag verraste Steppe met een vrije trap in de korte hoek: 2-3.

   

  Antwerp gaf de zege niet meer weg en springt daardoor over STVV in het klassement. Met 7 op 15 rukt het voorlopig op naar de 8e plaats.

  Dat zie je niet elke dag: scheidsrechter stuurt bankzitter Konaté met rood naar de douches

  • Ivan Leko (trainer Antwerp): "Ik was heel kwaad na de 1-0. We hebben een goede trainingsweek achter de rug en wisten dat het hier moeilijk zou worden. Om dan zo te beginnen aan de wedstrijd, dat is heel jammer. Maar de reactie van ons was goed. Ook de tweede tegengoal was pijnlijk, maar we willen zo voetballen. Toch reageren we goed en kunnen we winnen. Het is een belangrijke zege. Ik heb veel progressie gezien en we spelen heel goed voetbal. Dit is het Antwerp dat ik wil zien. Juklerød speelde fantastisch en dat als een verdediger. Ik verwacht dat natuurlijk niet in al zijn wedstrijden. We hebben nu 7 op 15, maar ik vind dat dat er 10 hadden moeten zijn. Ik heb veel vertrouwen."
   
  • Kevin Muscat (trainer STVV): "Ik vind het verschrikkelijk voor mijn spelers. We hebben goed gespeeld tegen een heel goede ploeg. Antwerp was dominanter voor de rust en in de tweede helft hebben we goed gereageerd. Ik ging vol voor de zege na de rode kaart voor Antwerp, maar het mocht niet zijn. Verliezen op zo'n manier is ontgoochelend. Ik vond het geen fout bij de vrije trap van Juklerød, maar dat is al te gemakkelijk om dat nu te zeggen. De scheidsrechter besliste van wel en daar moeten we mee leven. Toch ben ik heel trots op mijn spelers. We moeten zo voort doen de komende weken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Antwerp verlaat Stayen dan toch met de drie punten. Juklerød besliste de wedstrijd diep in de tweede helft met een rake vrije trap. Antwerp heeft 7 op 15 en springt over STVV in de stand. .
  3. tweede helft, minuut 93. De corner is heel lang onderweg en zorgt niet voor gevaar. Het lijkt er niet meer in te zitten voor STVV. .
  4. tweede helft, minuut 93. STVV versiert nog een hoekschop. Steppe gaat mee naar voren. .
  5. tweede helft, minuut 91. We krijgen nog drie minuten toegevoegde tijd. Dat is niet erg veel voor STVV om nog iets aan de achterstand te doen. .
  6. tweede helft, minuut 90. Rood Konaté. Konaté, die ondertussen al naar de bank was verdwenen, heeft nog een tweede gele kaart gekregen voor protest. Hij is er dus niet bij volgende week. .
  7. Tweede gele kaart voor Mory Konaté van STVV tijdens tweede helft, minuut 89
  8. tweede helft, minuut 88. Juklerød scoort opnieuw. Het is uiteindelijk Juklerød die trapt. Steppe is verrast en de bal gaat binnen in de korte hoek! Antwerp op voorsprong en dat voor het eerst in deze wedstrijd. .
  9. Doelpunt na vrije trap tijdens tweede helft, minuut 88 door Simen Juklerød van Antwerp. 2, 3.
  10. tweede helft, minuut 87. Antwerp krijgt zowaar nog een vrije trap. Na veel discussie legt Gerkens de bal klaar. .
  11. tweede helft, minuut 85. De eerste actie van Ito mag er zijn, maar het vervolg is minder. Zijn voorzet vliegt hoog over het doel van Butez. .
  12. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij STVV, Tatsuya Ito erin, Facundo Colidio eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Voor Colidio zit de wedstrijd erop. Ito is de volgende Japanneer tussen de lijnen. Hij krijgt nog 6 minuten. .
  14. tweede helft, minuut 84. Antwerp trekt een rood-witte muur op. STVV geraakt er niet door. .
  15. tweede helft, minuut 83. Nazon valt goed in. Seck kopt zijn goede voorzet weg. .
  16. tweede helft, minuut 82. Verstraete verliest meteen de bal aan Nazon. De spits van STVV mikt hard over. .
  17. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Antwerp, Louis Verstraete erin, Nill De Pauw eruit
  18. tweede helft, minuut 81. Wissel aan de twee kanten. Colombatto wordt vervangen door Nazon, die zijn seizoensdebuut maakt. Bij Antwerp vervangt L. Verstraete De Pauw. .
  19. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij STVV, Duckens Nazon erin, Santiago Colombatto eruit
  20. tweede helft, minuut 79. Het slotoffensief van STVV lijkt ingezet. Antwerp houdt wel al bij al gemakkelijk stand met z'n tienen. .