OHL smeert 10-koppig Standard eerste nederlaag van het seizoen aan

  1. 33' - Geel - Sascha Kotysch
  2. 24' - Geel - Nicolas Gavory
  3. 21' - Verv. Maxime Lestienne door Aleksandar Boljevic
  4. 13' - Geel - Obbi Oulare
  1. 89' - Verv. Kamal Sowah door Aboubakar Keita
  2. 84' - Geel - Toon Raemaekers
  3. 80' - Verv. Nicolas Raskin door Mehdi Carcela-González
  4. 77' - Doelpunt - Kamal Sowah (1 - 0)
  5. 73' - Verv. Kristiyan Malinov door Jérémy Perbet
  6. 72' - Verv. Duje Cop door Merveille Bokadi
  7. 60' - Geel 2 - Nicolas Gavory
  8. 51' - Geel - Nicolas Raskin
  9. 48' - Verv. Yohan Croizet door Thibault Vlietinck
  77'Kamal Sowah1 - 0

  OHL heeft de smaak van de overwinning te pakken. Het vergalde het bijna perfecte rapport van Standard, dat met een mannetje minder geen vuist kon maken in de tweede helft. De terugkeer van de supporters in Leuven werd zo gevierd met een eerste thuiszege.

  OHL-Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Standard was al weinig overtuigend aan de tweede helft begonnen, de rode kaart voor Gavory deed de bezoekers helemaal de das om.
  • Man van de match: Xavier Mercier was opnieuw de strateeg op het Leuvense middenveld. Zijn actie liet Standard ook achter met 10 man.
  • Opvallend: Standard slikte dit seizoen nog maar één tegendoelpunt, maar Sowah wist Bodart nog eens te vloeren.

  Bekijk de enige goal uit OHL - Standard (1-0)

  Standard kan kanonstart niet verzilveren

  Met een zege de interlandbreak ingaan? Dat helpt blijkbaar voor het vertrouwen. OHL en Standard begonnen zonder schroom aan hun confrontatie, met een kanonstart tot gevolg.

   

  Vooral Standard, dat nog ongeslagen was, liet zich gelden in de openingsminuten. Lestienne vergat een blunder van Kotysch af te straffen, Raskin mikte naast.

   

  Ook de derde keer, was niet de goede keer voor de Luikenaars. Na een knappe combinatie wou Lestienne te mooi afwerken buitenkantje voet, zonder succes. Niet veel later hinkte de flankaanvaller geblesseerd en ontgoocheld naar de zijlijn.

   

  OHL overleefde de Luikse blitzkrieg en kon stelselmatig de loopgraven verlaten. De omschakeling bleek een krachtig wapen tegen Standard, maar Croizet, Henry en Mercier konden op hun beurt drie kansen niet benutten. Dat het nog 0-0 stond halfweg, was dan ook een verrassing.

  Rode kaart doet weifelend Standard de das om

  Standard moest halfweg even bezinnen dat OHL zo dicht bij een doelpunt was gekomen. De Rouches kwamen zenuwachtiger uit de kleedkamer en haalden niet meer hun niveau van de eerste helft.

   

  Dat Gavory op het uur dan ook nog eens zijn tweede gele kaart pakte, gaf het zelfvertrouwen een extra deuk. Bij OHL kreeg de burger daarentegen moed: de supporters roken een eerste thuiszege en stuwden de Leuvenaars naar voor.

   

  Uiteindelijk wist Kamal Sowah de man-meer-situatie uit te buiten. De Ghanees plaatst de bal overhoeks voorbij Bodart, die nog maar zijn tweede tegendoelpunt van het seizoen incasseerde.

   

  Montanier was radeloos om de scheve situatie nog recht te trekken en haalde zelfs Mehdi Carcela voor het eerst dit seizoen van de bank. In een nerveus slot kon de kwieke aanvaller bijna zijn visitekaartje in het borstzakje van zijn coach schuiven, maar hij knalde rakelings over. Feest aan Den Dreef, ontgoocheling in Luik.

  Brys: "Verdiende overwinning"

  Marc Brys houdt de voetjes op de grond na twee zeges op rij. "Uiteraard zijn we tevreden, maar we hebben nog werk", zegt de coach van OHL. "We kunnen nog niet zeggen dat alles goed is."

   

  "Maar het was een verdiende overwinning: we waren gretig en hebben ons goed in de wedstrijd gebokst na een moeilijk begin. Ook tegen Charleroi werden we in het begin wat overdonderd, maar mijn spelers hebben daar duidelijk lessen uit getrokken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. OHL smeert Standard zijn eerste nederlaag van het seizoen. De rode kaart voor de bezoekers duwde Leuven naar voor, Kamal Sowah trok de overwinning over de lijn. .
  3. tweede helft, minuut 94. Corner voor Standard. OHL moet nog even in spanning afwachten. Bodart rukt mee op voor een corner. .
  4. 4 minuten extra. OHL moet nog 4 minuten standhouden om een tweede zege op rij binnen te halen. . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 91. Bijna gelijkmaker. Standard heeft bijna de gelijkmaker beet. Fai zet uitstekend voor, Oulare kopt net onder de lat, maar Iversen redt.  .
  6. tweede helft, minuut 90. OHL begint wat zenuwachtig te voetballen in de slotminuten. Het wil deze stunt niet meer uit handen geven. .
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij OH Leuven, Aboubakar Keita erin, Kamal Sowah eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Cimirot mag de vrije trap voor zijn rekening nemen, maar zijn vizier staat allesbehalve scherp.  .
  9. tweede helft, minuut 88. Carcela wil nog iets moois uit zijn hoed toveren. Zijn gretige aanval levert een interessante vrije trap op voor de bezoekers. .
  10. tweede helft, minuut 86. Standard geeft zich nog niet gewonnen. De voorzet van Collins Fai bereikt geen ploegmaat. .
  11. Gele kaart voor Toon Raemaekers van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 84
  12. tweede helft, minuut 83. Mercier heeft iets heel mooi in gedachten. In plaats van te knallen kiest hij voor een subtiele lob, die de mist in gaat.  .
  13. tweede helft, minuut 82. Carcela erover. Mehdi Carcela maakt bijna de perfecte entree. De kwieke aanvaller wordt door Amallah gelanceerd en knalt rakelings over. Zijn visitekaartje zat bijna in het borstzakje van Montanier. .
  14. tweede helft, minuut 80. Carcela, de verlosser? Philippe Montanier haalt voor het eerst dit seizoen Mehdi Carcela van de bank. Kan hij nog eens tonen wat zijn waarde is in Luik? .
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Nicolas Raskin eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Na de uitsluiting van Gavory was het helemaal stilgevallen bij Standard. Ze krijgen nu de rekening gepresenteerd. Volgt een eerste nederlaag? .
  17. tweede helft, minuut 78.
  18. tweede helft, minuut 78. Sowah slaat toe. Standard moet een kwartier voor het einde dan toch het hoofd buigen. Kamal Sowah buit de man-meer-situatie uit en plaatst de bal netjes in de linkerhoek. .
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Kamal Sowah van OH Leuven. 1, 0.
  20. tweede helft, minuut 73. Doelpuntje van Perbet? Marc Brys durft met een mannetje meer wel wat extra vuurkracht tussen de lijnen brengen. Hij gaat vol voor de 3 punten gooit sluipschutter Jérémy Perbet op het veld. .