Monumentale misser van Vranckx breekt KV Mechelen zuur op in extra tijd

  1. 90+6' - Geel - Fashion Sakala
  2. 90+5' - Doelpunt - Jack Hendry (0 - 1)
  3. 90' - Geel - Kevin Vandendriessche
  4. 89' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  5. 88' - Verv. Cameron McGeehan door Kevin Vandendriessche
  6. 83' - Verv. Geoffry Hairemans door Onur Kaya
  7. 83' - Geel - Geoffry Hairemans
  8. 82' - Geel - Maxime D'Arpino
  9. 81' - Verv. Robbie D'Haese door Théo Ndicka Matam
  10. 75' - Geel - Lucas Bijker
  11. 73' - Verv. Rob Schoofs door Nikola Storm
  12. 69' - Verv. Makhtar Gueye door Marko Kvasina
  13. 61' - Geel - Issa Kabore
  14. 60' - Verv. William Togui door Gustav Engvall
  15. 52' - Geel - Joachim Van Damme
  90+5'Jack Hendry0 - 1

  In zijn eerste wedstrijd van het seizoen met supporters heeft KV Mechelen de overwinning aan de bezoekers moeten laten. KV Oostende pakte zijn eerste zege van het seizoen dankzij een kopbal van Jack Hendry diep in de extra tijd. KVM-speler Aster Vranckx solliciteerde voor de Misser van het Jaar.

  KV Mechelen - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Het zal hem wellicht nog een tijdje achtervolgen: halverwege de tweede helft wringt Aster Vranckx een niet te missen kans de nek om.
  • Man van de match: We zagen een sterke Andrew Hjulsager aan het werk bij Oostende, die voorop ging in de strijd en in de slotseconde nog de assist leverde voor de winning goal.
  • Opvallend: In de tweede periode werd de sfeer wat grimmiger op en rond het veld. Bij KV Mechelen kregen T1 Wouter Vrancken én T2 Fred Vanderbiest een gele kaart onder de neus geduwd.

  Bekijk de enige goal uit KV Mechelen - KV Oostende (0-1)

  Flauwe eerste helft levert weinig spektakel

  De aanwezigheid van zo'n 5.000 supporters Achter de Kazerne inspireerde KV Mechelen tot een vliegende start, met hoge druk en een handvol voorzetten, die allemaal net niet aankwamen.

   

  Na een kwartiertje leek het effect van de half gevulde tribunes al uitgewerkt, want KVM moest wat gas terugnemen. KV Oostende herstelde het evenwicht en vertoefde wat vaker op de helft van de tegenstander, maar echte kansen leverde dat niet op.

   

  Zo kreeg het thuispubliek maar weinig waar voor zijn geld. Na een kansarme eerste helft keerden KVM en KVO met een logische 0-0 terug naar de kleedkamers.

  Misser van het jaar? Vranckx mist onbegrijpelijk voor leeg doel

  Vranckx de mist in, Hendry met de winning goal

  Na de pauze was er niet meteen beterschap te zien. KV Mechelen en KV Oostende hielden elkaar in een houdgreep en timmerden achterin alles netjes dicht.

   

  Pas na een kwartier in de tweede helft brak de wedstrijd eindelijk open. Het begon met een dubbele kans voor de bezoekers, Sakala en McGeehan misten. Meteen daarna was het aan Aster Vranckx om zich in de kijker te spelen, helaas niet in positieve zin: hij had de 1-0 maar in het lege doel te duwen, maar struikelde schlemielig over de bal en z’n eigen voeten.

   

  De 0-0 leek een feit, tot KV Oostende in de allerlaatste seconde van de extra tijd alsnog toesloeg. Jack Hendry, de Celtic-huurling die debuteerde voor KVO, kopte van dichtbij raak op aangeven van Hulsjager.

  Supporter betreedt het veld op van KVM

  Vranckx: "Ik ga mijn hoofd niet zot laten maken"

  • Alexander Blessin (KV Oostende): "In de eerste 25 minuten hadden we weinig controle en misten we agressie. Daarna kwamen we steeds beter in de match. In de voorbije wedstrijden ontbrak het ons dan ook nog aan het nodige geluk, vandaag hadden we dat geluk wel. Het had net zo goed een gelijkspel kunnen zijn, maar uiteindelijk pakken we toch de drie punten, en die smaken zeer goed.

  • Wouter Vrancken (KV Mechelen): "Het is weer hetzelfde liedje. De eerste helft was voor ons. In de tweede helft voelde je dat wie scoorde, de drie punten zou pakken. Ik kan Aster niets verwijten, want hij was alweer heer en meester in de wedstrijd, maar die bal moet natuurlijk gewoon binnen. Maar het is niet zo, en dan krijg je in de 95e die goal tegen. Dat is heel zuur. Als we vandaag de drie punten pakten, was onze seizoensstart nog geslaagd geweest. Nu is dat zeker en vast niet zo."

  • Aster Vranckx (KV Mechelen): "Ik moest die bal gewoon binnentrappen. Ik denk dat ik hem verkeerd heb aangenomen en daardoor gemist heb. Dat is sowieso spijtig, maar ik ga nu gewoon uitkijken naar de volgende match en mijn hoofd niet zot laten maken."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! KV Oostende pakt in de allerlaatste seconde de zege op het veld van KV Mechelen. Jack Hendry scoort de winning goal met het hoofd: 0-1. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Fashion Sakala van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 96
  4. tweede helft, minuut 95. Delirium bij Oostende. KV Oostende trekt de drie punten naar zich toe in de allerlaatste seconde. De debuterende Jack Hendry kopt een voorzet van Hjulsager tegen de touwen. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Jack Hendry van KV Oostende. 0, 1.
  6. tweede helft, minuut 93. Het is Oostende dat nog eens naar voren trekt in de slotseconden. Hjulsager zet zich door in de zestien meter, zijn schot rolt ongevaarlijk voorlangs. .
  7. Gele kaart voor Kevin Vandendriessche van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 90
  8. Toegevoegde tijd. Er worden vier minuten bijgeteld. . tweede helft, minuut 90.
  9. Gele kaart voor Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 89
  10. tweede helft, minuut 88. De ingevallen Kaya staat klaar voor een vrije trap. Die vliegt via het muurtje over, ook de hoekschop levert niets op. .
  11. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Oostende, Kevin Vandendriessche erin, Cameron McGeehan eruit
  12. tweede helft, minuut 86. Er wordt amper nog gevoetbald, er vallen voortdurend gele kaarten. Ik tel er al zes voor KV Mechelen, waaronder twee voor het trainersduo. Tom Boudeweel op Radio 1.
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Geoffry Hairemans eruit
  14. Gele kaart voor Geoffry Hairemans van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 83
  15. tweede helft, minuut 82. Aan intensiteit geen gebrek in deze slotfase. Beide ploegen willen nog vol voor de zege gaan, maar ontberen scherpte in de zone van de waarheid. .
  16. Gele kaart voor Maxime D'Arpino van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 82
  17. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Robbie D'Haese eruit
  18. tweede helft, minuut 76. Theate kopt over. Een Oostendse vrije trap eindigt op het hoofd van Theate, maar hij kan zijn kopbal niet laag houden. Beide ploegen kunnen intussen aanspraak maken op een doelpunt, maar het blijft 0-0. .
  19. Gele kaart voor Lucas Bijker van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 75