84'
Michael Krmencík
84'
4 - 1

De eerste thuiswedstrijd met supporters heeft Club Brugge meteen ook zijn eerste thuiszege van het seizoen opgeleverd. Hans Vanaken dirigeerde blauw-zwart naar een 4-1-overwinning tegen Waasland-Beveren. Ook Michael Krmencik kon eindelijk eens scoren.

Club Brugge - Waasland-Beveren in een notendop:

• Sleutelmoment: Waasland-Beveren begint met goede moed aan de tweede helft, maar Okereke slaat de hoop van de bezoekers al na vijf minuten aan diggelen met de beslissende 3-1.
  • Man van de match: Het mindere seizoensbegin van Hans Vanaken lijkt stilaan vergeten. De Gouden Schoen kroonde zich met twee doelpunten in de eerste helft tot matchwinnaar.
  • Opvallend: Voor Charles De Ketelaere moet dit het seizoen van de bevestiging worden, maar voorlopig raakt hij niet in de basis. Al vijf wedstrijden op rij moet hij vrede nemen met een invalbeurtje.

Bekijk de goals uit Club Brugge - Waasland-Beveren (4-1)

Hans Vanaken twee keer trefzeker

Club Brugge nam voor het hongerige thuispubliek de wedstrijd meteen in handen, met veel druk naar voren en enkele snelle acties van onder meer Badji. Op het kwartier werd Club beloond voor zijn inzet met een penalty, na een lichte overtreding op Dennis. Nordin Jackers, voor het eerst in doel bij Waasland-Beveren, dook naar de juiste hoek, maar kon Hans Vanaken niet van de 1-0 houden.

De weg naar een vlotte Brugse zege lag open, maar dat was buiten Waasland-Beveren gerekend. De bezoekers speelden een snedige counter perfect uit, met topschutter Heymans als afwerker. Club protesteerde om een voorafgaande charge van Vukotic op Mata, maar ref Lambrechts bleef ook na het bekijken van de beelden bij zijn oordeel: 1-1.

Lang kon Waasland-Beveren echter niet genieten van de gelijkmaker, want de onvermijdelijke Vanaken kopte even later al zijn tweede van de avond tegen de touwen, bij een hoekschop van Ruud Vormer. Snel orde op zaken stellen, heet dat.

Krmencik zet de kers op de taart

Vijf minuten ver in de tweede helft was het helemaal boeken toe voor Waasland-Beveren. Okereke zette de aanval op en rondde die ook zelf af, zij het met wat geluk: 3-1 en wedstrijd gespeeld.

Na de derde treffer nam Club wat gas terug, waardoor Waasland-Beveren weer de neus aan het venster kwam steken. Mignolet moest plots vol aan de bak bij pogingen van Wuytens en Koita, de Rode Duivel deed wat hij moest doen en voorkwam een tweede treffer van de bezoekers.

Daarna leek de veer toch gebroken bij Waasland-Beveren. Club Brugge drukte het gaspedaal nog eventjes in en het was zowaar de ingevallen Krmencík die na lang wachten eindelijk zijn eerste doelpunt in blauw-zwarte loondienst kon scoren. 4-1 en de eerste thuiszege van het seizoen, het inspireerde het publiek in het halfvolle Jan Breydelstadion zelfs tot een heuse wave.