83'
Youssouph Badji
1 - 2
83'

Club Brugge heeft de topper in Genk in zijn voordeel beslist: een late goal van Badji zorgde voor de 2e zege voor de kampioen. Club verdiende na een sterke 1e helft meer dan de 0-1 van Hans Vanaken, na de rust herstelde Genk het evenwicht. Dessers miste een penalty, Bongonda niet. Op het eind kon het alle kanten uit, maar het was Club en niet Genk dat een 2e keer won.

KRC Genk - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: In minuut 83 mag Schrijvers kort na elkaar twee corners nemen. De tweede is de goede, Badji komt gepast inlopen en kopt de winning goal voorbij Vukovic.
  • Man van de match: Emmanuel Dennis was vooral in de eerste helft de uitblinker bij een dominant Club. Hij leverde ook de assist voor de 0-1 van Vanaken.
  • Opvallend: Onuachu zou starten in de spits bij Genk, maar viel tijdens de opwarming uit en werd vervangen door Dessers, die ook al niet 100 procent fit was. Heeft Genk een spitsenprobleem?

Bekijk de goals uit Genk - Club Brugge (1-2)

Hans Vanaken bevrijdt Club en zichzelf

Na een studieronde van een tiental minuten nam Club Brugge de partij in handen. Vormer dreigde eerst met een vrije trap die via Vukovic tegen de paal belandde, zijn tweede poging werd door Cuesta voor de lijn gekeerd.

Halfweg de eerste helft was dan het moment van Hans Vanaken gekomen. Hij haalde zijn gram na de kritiek van de voorbije weken en kopte de 0-1 tegen de touwen op aangeven van Dennis.

Racing Genk had geen noemenswaardige reactie in huis en mocht blij zijn dat Rits even later de 0-2 liet liggen na sterk voorbereidend werk van alweer Emmanuel Dennis.

Pas in het slot van de eerste helft kon de thuisploeg toch wat opschuiven, maar Dæhli en Dessers, die in extremis aan de aftrap stond door het uitvallen van Onuachu, konden de weinige kansen niet afwerken.

Vormer moet hardnekkige wesp uit zijn oor slaan

Genk kan eerste competitienederlaag niet afwenden

Meteen na de pauze kreeg Dessers dé kans om Genk snel langszij te brengen, maar de spits plaatste zijn penalty tegen de paal.

Niet getreurd voor Genk, want op het uur ging de bal een tweede keer op de stip, na een tussenkomst van de VAR. Dit keer was het Bongonda die de strafschop voor zijn rekening nam, en hij scoorde wel, via het lichaam van Mignolet.

De thuisploeg had na de gelijkmaker even het momentum te pakken, maar slaagde er niet in om een tweede keer te scoren. Ook bij Club liep het allemaal wat moeizamer na de rust. Grote kansen bleven dan ook uit.

In de slotfase was het dan toch Club dat het laken naar zich toe trok, op een stilstaande fase. De hoekschop was van Schrijvers, de onhoudbare kopbal van de jonge Badji. 1-2 voor Club, opluchting bij Clement en co, zorgen in Genk.