Jupiler Pro League - speeldag 4 - 30/08/20 - 20:45
36'
Dogbole Niangbo
36'
1 - 0

Gent heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt: 1-0 tegen KV Mechelen. Niangbo maakte de enige goal van de wedstrijd, waarin de bezoekers zeker ook hun kansen hadden. Gent is weg van de laatste plaats.

AA Gent - KV Mechelen in een notendop:

• Sleutelmoment: in de 19e minuut lijkt een schot van Hairemans voorbestemd voor doel, maar ploegmaat Togui staat in de weg. Een 0-1 had wellicht voor een heel ander wedstrijdverloop kunnen zorgen.
  • Man van de Match: Roman Jaremtsjoek speelde een prima partij voorin: hard werkend, blik vooruit, dreiging én de asisst bij de goal van Niangbo.
  • Opvallend: 4 speeldagen heeft AA Gent er moeten op wachten, maar de ambitieuze Buffalo's hebben eindelijk de nul weggeveegd.

Bekijk de enige goal uit Gent - KV Mechelen (1-0)

Niangbo verlost AA Gent

AA Gent was na de 0 op 9 dringend op zoek naar punten en dat was eraan te zien in de openingsfase. De thuisploeg kwam bijzonder gretig voor de dag, Kleindienst en Niangbo zorgden al in de eerste minuut voor gevaar.

Het was de voorbode voor een 1e helft waarin de Buffalo’s voorzichtig domineerden en heel wat goede doelkansen wist te versieren. Toch was het opletten voor de gevaarlijke tegenprikken van de bezoekers. Zo werd een doelpunt van Schoofs afgekeurd voor buitenspel en stond Togui een gemaakt doelpunt van Hairemans in de weg.

Net wanneer het niveau wat leek in te zakken, sloeg AA Gent toch toe. Na een ongelukkige tussenkomst van Bushiri ging Jaremtsjoek ervandoor en de Oekraïner bood Niangbo de 1-0 aan. Gezien de vele kansen van de thuisploeg mocht KV Mechelen niet mopperen met die ruststand.

Zonder zich in te graven pakte Gent het na de koffie wat meer behoudend aan, door het initiatief aan de bezoekers te laten. Die hadden na de rust het meeste van het spel, met onder meer schoten van Kaboré en Storm. Tussendoor claimde de thuisploeg een penalty toen Tsjakvetadze neerging in de zestien, maar ref Visser en de VAR zagen er een schwalbe in.

In het slot van de wedstrijd ging een kranig KV Mechelen nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. KVM kampeerde bijna voortdurend op de helft van Gent, dat daardoor wel meer ruimte kreeg.

Zo waren de beste kansen na de rust toch weer voor de thuisploeg. Invaller Botaka flirtte tot twee keer toe met de 2-0, maar scoren lukte niet. Daardoor bleef het voor de Buffalo’s bibberen tot het laatste fluitsignaal, maar de nul is eindelijk weg bij het ambitieuze Gent.

Top-controle en hakje van Hairemans

Mooie Zidane van Bezoes

Bölöni: "Tevreden, maar niet alles was goed"

• Laszlo Bölöni (coach AA Gent): "Ik ben tevreden met de overwinning, maar ik heb ook gezien dat niet alles goed was. Toch is winnen tegen KV Mechelen niet evident. Het is een ploeg die me altijd angst ingeboezemd heeft. Ik heb wel meer goeie dingen gezien dan vorige week. Ik ben wel tevreden over het antwoord van mijn spelers. In de interlandbreak moeten we wel 5 spelers missen, maar deze periode geeft mij en mijn spelers wel de kans om elkaar nog wat beter te leren kennen en dat is goed."

• Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Na een moeilijk eerste halfuur waarin we niet goed speelden, hebben we ons herpakt. Na de rust hadden we meer controle over de wedstrijd. Ik zag opnieuw dat we onze kansen niet konden afmaken, al is het wel goed dat we ze kunnen afdwingen. Om de achterstand goed te maken, waren we vandaag niet goed genoeg. We hadden op meer gehoopt dan 4 op 12. Ik denk ook dat we meer verdiend hadden, maar de cijfers zijn wat ze zijn. Door hard te werken kunnen we dit omkeren."

• Sven Kums (AA Gent): "We hebben de 3 punten, dat geeft wel voldoening: eindelijk die overwinning. Hopelijk gaat het vanaf nu in stijgende lijn. Ons eerste halfuur was goed met wat kansen, maar zeker in de 2e helft waren we wat te slordig. Dat moet zeker beter. Er zijn nog werkpunten."

• Rob Schoofs (KV Mechelen): "Een 1-0-nederlaag is klote, net voor die vrije week. We komen naar hier om punten te pakken, maar het was net niet goed genoeg. In de 1e helft kwamen we niet echt in ons spel en viel de 1-0, maar in de 2e helft waren we scherper en beter. Toch was het niet genoeg om echt goeie kansen te creëren. Met wat meer efficiëntie voorin zat er meer in. Daar moeten we aan werken."

90+4'

Scheidsrechter Visser blaast voor het einde van de wedstrijd. AA Gent kan opgelucht ademhalen: het heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken dankzij het doelpunt van Niangbo.

90+3'

Bijna Botaka

Diep in de extra tijd flirt Botaka nog met de 2-0. Na een knap balletje van Bezoes mikt de invaller de bal nipt naast.

90+1'

89'

Plastoen krijgt een tik op de enkel van Storm en schreeuwt het uit. Dat kan even flink pijn doen, maar hij lijkt wel voort te kunnen.

85'

Goeie kans voor Botaka

KV Mechelen geeft nu meer ruimte weg achterin en daar kan Gent bijna van profiteren. Kleindienst breekt uit en legt af op invaller Botaka. Die krijgt de bal niet voorbij Coucke. Meteen erna kan de Duitser zelf uithalen, maar hij mikt naast.

84'

Kleindienst probeert Niangbo te vinden in de zestien, maar de KVM-defensie zit er goed tussen.

81'
81'

Jaremtsjoek - hard gewerkt - mag gaan rusten. De man van de assist bij de 1-0 wordt afgelost door Botaka.

75'
74'

Storm in het zijnet

AA Gent speelt toch met vuur, hoor. Na een driehoekje Bijker-Schoofs-Storm is het die laatste die uithaalt: de bal sterft in het zijnet.

74'

Nurio levert een voorzet af in de zestien, Coucke klimt hoog en plukt de bal.

70'

Het balbezit is op dit moment voor KV Mechelen, Gent wacht af. Het is misschien toch nog wat vroeg om de voorsprong al te gaan verdedigen.