Oostende sprokkelt eerste puntje, maar baalt na gemiste penalty tegen Sint-Truiden

  1. 45' - Geel - Maxime D'Arpino
  2. 42' - Rood - Jorge Teixeira
  3. 33' - Geel - Ari Skúlason
  4. 23' - Geel - Lee Seung-Woo
  5. 18' - Geel - Andrew Hjulsager
  1. 84' - Verv. Facundo Colidio door Tatsuya Ito
  2. 83' - Geel - Anton Tanghe
  3. 77' - Geel - Makhtar Gueye
  4. 76' - Geel 2 - Jelle Bataille
  5. 75' - Verv. Santiago Colombatto door Jhonny Lucas
  6. 75' - Verv. Robbie D'Haese door Théo Ndicka Matam
  7. 64' - Verv. Maxime D'Arpino door Cameron McGeehan
  8. 59' - Geel - Jelle Bataille
  9. 55' - Verv. Indy Boonen door Makhtar Gueye

  KV Oostende heeft zijn eerste punt van het seizoen te pakken. Op het veld van Sint-Truiden liet het evenwel de kans op de overwinning liggen vanaf de stip. Beide teams beëindigden de potige wedstrijd met een mannetje minder.

  STVV - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Oostende dringt met 11 tegen 10 aan en Skulason dwingt 20 minuten voor tijd een strafschop af. De IJslander mist en enkele minuten later slikt ook KVO een rode kaart. Het overwicht en de potentiële zege zijn weg.
  • Man van de match: STVV-spits Suzuki weegt op een defensie, maar heeft ook een flinke dosis sluwheid. Met zijn wapperende armen smeerde hij enkele bezoekers een plaats in het boekje van de ref aan.
  • Opvallend: Er zit natuurlijk een coronacrisis tussen, maar voor Oostende is dit het eerste punt in de competitie sinds 22 februari 2020. Toen werd Zulte Waregem op 1-1 gehouden.

  STVV en Oostende houden het op scoreloos gelijkspel

  Veel harde duels, twee rode kaarten

  STVV en KV Oostende hadden geen zin in een lange studieronde en bekampten elkaar in een energiek wedstrijdbegin met open vizier. Dat resulteerde in enkele snuffelkansjes, maar de doelmannen bleven toch te vaak werkloos.

   

  Tussen de stevige regenbuien door verwaterde het spel al snel en kreeg de wedstrijd een bitsig karakter.

   

  De vele harde duels mondden uiteindelijk uit in een rode kaart: Teixeira torpedeerde de enkel van Sakala en mocht kort voor de pauze de douches al opzoeken.

   

  Na de rust spijkerde Oostende de thuisploeg wel meer en meer vast voor de eigen zestien, maar het balbezit werd amper vertaald in een kans.

   

  Een slalom van Skulason in de zestien leverde 20 minuten voor tijd wel iets op: de VAR riep ref Geldhof naar het tv-scherm en hij legde de bal op de stip.

   

  Skulason was zijn IJslandse koelbloedigheid echter in de kleedkamer vergeten en trapte tegen de paal.

   

  Op de koop toe incasseerde KVO enkele minuten later een nieuwe kaakslag: Bataille trapte in de val van Suzuki, ook Oostende viel met z’n tienen.

   

  10-10, 0-0: het kaartenfestival kreeg geen winnaar. Oostende wist in het klassement de nul wel uit en laat AA Gent eenzaam achter, maar KVO zal na het enerverende wedstrijdverloop toch vooral met een onvoldaan gevoel achterblijven. 

  Skulason laat kans op Oostendse zege liggen vanaf de stip

  Teixeira (STVV) mag al gaan douchen in de eerste helft na vliegende tackle op Sakala

  Boink! 2 spelers van STVV botsen nogal lomp op elkaar

  Eenzame kanarie maakt veel lawaai op zijn drums

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 91. Einde. We sluiten deze match af zonder doelpunten en winnaar. Vooral KVO zal balen: toen het nog een mannetje meer had liet het een strafschop liggen. .
  3. Toegevoegde tijd. We krijgen nog 3 minuten extra tijd. Het is nu of nooit voor beide teams. . tweede helft, minuut 90.
  4. tweede helft, minuut 87. Het is toch vooral Oostende dat nog op zoek gaat naar de volle buit. STVV ligt op de loer.  .
  5. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij STVV, Tatsuya Ito erin, Facundo Colidio eruit
  6. Gele kaart voor Anton Tanghe van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 83
  7. tweede helft, minuut 82. Met z'n tienen hinkt Oostende nu natuurlijk op twee gedachten. Dit punt wil het zeker niet uit handen geven, maar globaal bekeken kan het hier ook niet tevreden mee zijn. Met welke instelling maken ze de wedstrijd vol? .
  8. tweede helft, minuut 80. Nog 10 minuten en uiteraard een portie extra tijd. Om het volgende cliché nog eens boven te halen: wie scoort, wint.  .
  9. Gele kaart voor Makhtar Gueye van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 77
  10. Tweede gele kaart voor Jelle Bataille van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 76
  11. tweede helft, minuut 75. Ook Oostende staat met z'n tienen. STVV-spits Suzuki laat zijn armen al een hele match gretig wapperen. Bataille trapt in de val en schrikt zich een hoedje als hij voor de tweede keer geel krijgt. Een strenge beslissing.  .
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij STVV, Jhonny Lucas erin, Santiago Colombatto eruit
  13. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Robbie D'Haese eruit
  14. tweede helft, minuut 73. Oostende probeert het niet aan zijn hart te laten komen en blijft Sint-Truiden tegen de eigen zestien vastspijkeren. Maar het blijft bij kansjes. We wachten op die grote kans, al was er zonet natuurlijk die penalty.  .
  15. tweede helft, minuut 72. Als je met 0 op 6 mee de rij sluit, dan mag je zo'n kans vanaf de stip niet laten liggen. Hoe gaat Oostende om met deze kaakslag? .
  16. tweede helft, minuut 70. IJslandse elfmeter tegen de paal! Een zware overtreding was het zeker niet, maar Janssens kwam te laat en dan kunnen we wel begrijpen dat de bal op de stip wordt gelegd. Skulason stuurt Steppe de verkeerde kant op, maar trapt tegen de binnenkant van de paal. De bal schiet daarna weg van alles en iedereen... .
  17. Strafschop! Scheidsrechter Geldhof gaat de beelden toch eens bestuderen. Het contact leek er na doorglijden te komen, maar de ref ziet dat Janssens te laat komt: penalty! . tweede helft, minuut 69.
  18. tweede helft, minuut 67. Skulason slalomt door de Truiense defensie en komt dan Durkin tegen. De IJslander verbijt de pijn na de botsing, die zonder opzet gebeurde.  .
  19. tweede helft, minuut 66. De snelheid van Sakala is een wapen, maar zijn balbehandeling hapert te vaak. Janssens kan daardoor zijn achterstand in het sprintduel nog uitwissen.  .
  20. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij KV Oostende, Cameron McGeehan erin, Maxime D'Arpino eruit