Standard is maximum kwijt na matige topper tegen Genk met billijke 0-0

  1. 44' - Geel - Selim Amallah
  2. 30' - Geel - Jhon Lucumi
  1. 90' - Geel 2 - Selim Amallah
  2. 86' - Verv. Cyriel Dessers door Luca Oyen
  3. 81' - Geel - Nicolas Gavory
  4. 78' - Geel - Collins Fai
  5. 76' - Geel - Daniel Muñoz
  6. 74' - Geel - Kostas Laifis
  7. 70' - Verv. Felipe Avenatti door Obbi Oulare
  8. 65' - Verv. Aleksandar Boljevic door Duje Cop
  9. 51' - Geel - Mërgim Vojvoda

  De eerste topper tussen 2 clubs uit de G5 heeft een muis gebaard. Standard en Genk kwamen niet tot scoren in een troosteloze match. Standard is zijn maximum kwijt, Dessers miste de grootste kans voor de bezoekers.

  Standard - Genk in een notendop:

  • Sleutelmoment: Nog in het openingskwartier krijgt Dessers de grootse kans van de wedstrijd. De nieuwe nummer 9 rolt de halve Standard-defensie op, maar raakt niet voorbij het laatste station: de doelman. Daarna was het 75 minuten tevergeefs wachten op een doelpunt om de wedstrijd open te breken.
  • Man van de match: Van de beide doelmannen had Arnaud Bodart het meeste werk. Vooral zijn koelbloedige ingreep bij de kans van Dessers was knap keeperswerk.
  • Opvallend: Van de laatste 13 uitduels op Sclessin wist Genk er maar één te winnen. Twee jaar geleden won het met 1-3 dankzij doelpunten van Heynen, Trossard en Samatta.

  Dessers vergeet een knappe actie af te ronden

  Na nipte overwinningen tegen Cercle Brugge en Waasland-Beveren wilde Standard zijn 9 op 9 vervolledigen. Daarmee zou het zich ook samen met Charleroi leider kunnen noemen, maar dan moest het eerst nog voorbij de bezoekers uit Genk. Die begonnen na een aarzelende start met Onuachu in de basis, nadat de Nigeriaan inviel op de eerste twee speeldagen.

   

  We waren nog geen twee minuten ver wanneer de spits aan de overkant de eerste doelkans voor zijn rekening nam. De voorzet van Gavory was afgemeten, de kopbal van Avenatti ging maar net naast. Het antwoord van Genk liet niet lang op zich wachten, maar een schot van Bongonda en een dribbel van Ito stierven een stille dood in de veilige handen van Arnaud Bodart.

   

  De grootste kans van de eerste helft kwam na een kwartier wanneer Dessers zich voorbij Vojvoda en Laifis slingerde. Bodart was bijna nummer drie, maar de doelman gooide zich in twee tijden prima voor de bal om Dessers het scoren te beletten. Aan de overkant deed Lestienne de netten wel trillen met een strak gekruist schot, maar voorafgaand handspel van Avenatti hield de score bij de rust op 0-0.

  Rugby op Sclessin: Lestienne weet hoe het moet

  Geen strafschop, wel dom rood in magere tweede helft

  Na de pauze leek de wedstrijd meteen opengebroken te worden door een strafschop wanneer Vojvoda Bongonda knullig onderuit haalde. De VAR legde de bal uiteindelijk net buiten de zestien voor een vrije trap, die niet voorbij de muur raakte. Niet veel later wilde Onuachu de bal tussen de benen van Bodart tikken, maar de Luikse doelman lag alweer goed in de weg. Het antwoord van Standard bleef beperkt tot een gekraakt schot van Lestienne.

   

  Met Onuachu en Oulare kregen beide teams nog een kans om te score te openen met het hoofd. De Nigeriaan koos onbegrijpelijk toch nog om het met de voet te proberen, terwijl zijn collega bij Standard zijn kopbal gewoonweg niet laag kon houden. In de slotminuten kreeg Amallah nog een domme gele kaart voor een rake trap tegen de hoekschopvlag. Genk kon niet profiteren van het numerieke overwicht en dus bleef het bij een scoreloos gelijkspel.

   

  De 0-0 was een logische uitslag in een wedstrijd die niet meteen kon bekoren. De weinige kansen werden niet benut en werden vooral overschaduwd door veel slordigheden in de opbouw. Standard zal uit een ander vaatje moeten tappen wanneer het volgende week op bezoek gaat bij Beerschot en hetzelfde geldt voor Genk, dat het op speeldag 4 opneemt tegen landskampioen Club.

  Amallah trapt tegen cornervlag en mag inpakken met tweede gele kaart

  Amallah werkt frustratie uit op cornervlag en krijgt rood

  Standard-coach: "Overdreven veel kaarten geslikt"

  Reacties na de match:

  Cyriel Dessers (aanvaller RC Genk): "Al bij al kan ik leven met de puntendeling. Ik denk dat we te weinig kansen bij mekaar hebben gespeeld om aanspraak te maken op de zege."

  "Van een topwedstrijd mag je meer verwachten, dat hadden wij ook gedaan. Spijtig, want we hebben goeie voetballers in de ploeg."

  Obbi Oulare (aanvaller Standard): "We waren veel sterker dan Genk. De kansen die zij kregen, hebben wij hen gegeven. Defensief speelden we nochtans een goede wedstrijd."

  "Vroeger hadden we deze wedstrijd verloren, omdat we te naïef voetbalden. Nu is iedereen blijven vechten. Alleen jammer dat we niet meer sprokkelden."

  "Over mijn prestatie ben ik tevreden. Ik heb een tijd met mijn maag gesukkeld, daarom heeft het even geduurd. Nu wil ik alleen meer en meer."

  Hannes Wolf (coach RC Genk): "Na een gelijkspel kan je nooit 100 procent tevreden zijn. We willen overal winnen, ook op verplaatsing. De defensieve kwaliteit overheerste vandaag."

  "We hebben het gestructureerd aangepakt en op die manier moeten we blijven voetballen. In de tweede helft maakten we meer aanspraak op de zege dan Standard", vindt de Duitse coach. 

  Volgende week ontvangt Racing Genk landskampioen Club Brugge. "5 op 9 is niet de beste start, maar voetbaltechnisch hebben we nu wel een stap voorwaarts gezet."

  Philippe Montanier (coach Standard): "We hebben mooie dingen afgewisseld met minder mooie. Eén schot op doel is bitterweinig. Defensief hebben we wel ons mannetje gestaan, zeker tegen de offensieve weelde van Genk."

  "Een punt vind ik dan nog niet zo slecht, zeker niet omdat we de match met een man minder beëindigden."

  Met een handvol gele kaarten en de uitsluiting van Amallah is Montanier het niet eens. "Ik vond het best een faire match. Die vermaningen waren wat overdreven, maar je kan niet altijd een goede match spelen. Dat geldt zowel voor de spelers als voor de arbitrage."

  Fase per fase

  1. 2 teleurgestelde teams na een teleurstellende topper. einde, 15 uur 35.
  2. Standard-trainer Montanier was het niet eens met enkele beslissingen van scheidsrechter Laforge. einde, 15 uur 28.
  3. Geen doelpunten, wel veel kaarten in deze zoutloze topper. einde, 15 uur 18.
  4. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  5. tweede helft, minuut 93. Einde van een matige topper. De matige topper tussen Standard en Genk eindigt zoals die begon: met 0-0. Beide teams kwamen elk tot een handvol kansen. De grootste kans was nog voor Dessers, maar hij stuitte in de eerste helft op Bodart. .
  6. tweede helft, minuut 93. Cop blijft nog met een gelukje in balbezit en wil Lestienne op Vukovic af sturen, maar er zit net iets te veel vaart in de pass. .
  7. tweede helft, minuut 92. Kouassi probeert het nog met een schot vanop een meter of 20, maar dat gaat ook meters naast. .
  8. tweede helft, minuut 90.
  9. Tweede gele kaart voor Selim Amallah van Standard tijdens tweede helft, minuut 90
  10. tweede helft, minuut 89. Amallah pakt dom rood! Selim Amallah moet nog een ongelukkige hoekschop incasseren en dat moet de hoekschopvlak ontgelden. Dat levert Amallah een domme tweede gele kaart op. .
  11. tweede helft, minuut 88. Standard wil een strafschop! Lucumi leek de bal tegen de hand te krijgen, maar Laforge ziet er geen graten in. We voetballen voort met nog een minuut of 5 op de klok. .
  12. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Cyriel Dessers eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Lestienne wordt plots gelanceerd op links. De gelegenheidskapitein wil naar binnen kappen, maar dat had zijn tegenstander goed doorzien. Een hoekschop krijgt Standard er nog uit, maar die levert niets op. .
  14. Gele kaart voor Nicolas Gavory van Standard tijdens tweede helft, minuut 81
  15. tweede helft, minuut 81. Gavory komt veel te laat met zijn tackle op Ito en ook hij komt in het boekje van Laforge te staan. .
  16. tweede helft, minuut 79. Oulare kan de kopbal niet laag houden! Bijna was daar de voorsprong van Standard! In eerste instantie bokst Vukovic een voorzet weg. In de herneming wordt Oulare wel gevonden, maar de invaller kan zijn kopbal niet laag houden. Hier leek meer in te zitten. .
  17. tweede helft, minuut 78. Oulare controleert de bal met de buik en moet dan 180 graden om te trappen, maar dat was iets te veel om het overzicht te behouden. .
  18. Gele kaart voor Collins Fai van Standard tijdens tweede helft, minuut 78
  19. tweede helft, minuut 77. Het gele karton van Laforge maakt even overuren. Fai breekt een Genkse tegenaanval moedwillig af en ook op deze kaart valt niets aan te merken. .
  20. Gele kaart voor Daniel Muñoz van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 76