3. 80' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (1 - 3)
    Jupiler Pro League - speeldag 3 - 22/08/20 - 18:32
    1 - 3
    80'

Charleroi is de competitie begonnen met 9 op 9. Vanavond maakte Oud-Heverlee Leuven kennis met de geoliede machine. Zelfs met een man minder piepte de motor niet.

OH Leuven - Charleroi in een notendop

• Sleutelmoment: De rode kaart voor Fall moest voor de ommekeer bij OHL zorgen, maar de gelijkmaker kwam er nooit. Erger nog, het slikte zelf nog het beslissende doelpunt van Rezaei.
    • Man van de Match: 4 verschillende doelpuntenmakers, maar toch kiezen we voor de linksachter van Charleroi, Kayembe, die voor rust op het veld zorgde. Een man om in de gaten te houden.
    • Statistiek: Nicolas Penneteau (39) speelde tegen OH Leuven zijn 200e wedstrijd voor Charleroi. Petje af.
    • Opvallend: OH Leuven dient Charleroi geen nederlaag toe, maar een eerste tegendoelpunt smeert het Charleroi wel aan. Eerder gingen zowel Club Brugge als KV Oostende met 1-0 de boot in.

Bekijk de goals uit OHL - Charleroi (1-3)

Klasseflits Mercier veegt openingsdoelpunt Dessoleil weg

Met een zege tegen Club Brugge op de openingsspeeldag en een week later dezelfde score tegen KV Oostende was Charleroi op weg naar een knappe 9 op 9. Maar dan moest het eerst voorbij OHL, dat nog niet verloor dit seizoen.

De eerste kans was meteen raak, Charleroi greep OHL meteen naar de keel en hield de touwtjes strak. Dessoleil kopte de 0-1 binnen, iets later zou Gholizadeh dé kans laten liggen om de score te verdubbelen.

Iets wat ze bij OHL maar al te graag zouden afstraffen, en dat deed Mercier dan ook. De gelegenheidsspits knalde de bal onhoudbaar in de rechterwinkelhaak.

OHL kwam steeds beter in de wedstrijd en kwam bij momenten zelfs tot enkele vlotte combinaties, maar meer dan dat zat er voor rust niet meer in.

Fall plant zijn voetzool op de enkel van Malinov en mag gaan douchen

Charleroi maakt het zichzelf onnodig lastig

De tweede helft startte zoals de eerste was begonnen. Een dominant Charleroi en een snel doelpunt. Gholizadeh trof de paal en iets later zag Fall toe hoe Rezaei de bal tegen de deklat ramde. Hij deed het dan maar zelf in de herneming: 1-2, OHL mocht weer achtervolgen.

En we kregen nog een kopie uit de eerste helft, want ook nu kon Gholizadeh een uitgelezen kans niet benutten om de score uit te diepen. OHL zat op vinkentouw en kon de gelijkmaker al ruiken toen Fall met rood van het veld werd gestuurd.

Maar grote kansen kreeg de thuisploeg niet meer. Charleroi kroop in zijn egelstelling, OHL raakte er niet doorheen.

En de spreekwoordelijke koude douche kwam dan uiteindelijk terecht op OHL. Met z'n tienen kon Charleroi de zege zelfs nog veiligstellen. Rezaei zorgde voor de geruststellende 1-3.

OHL slikt zo zijn eerste nederlaag van het seizoen na 2 gelijke spelen. Charleroi doet het uitstekend en pakt 9 op 9.

Brys over harde speelstijl van Charleroi: "Je komt toch om te voetballen hé”

OHL-coach Brys: "Een zure nederlaag", Belhocine: "Fier op mijn spelers"

• Marc Brys (coach OH Leuven): "Wat me het meeste ergerde vanavond? Ik hou wel van fysiek voetbal, maar als je elke actie ingaat met de intentie de fout te maken, is dat ergerlijk. Dan heb je iemand nodig die er staat en er tegenin gaat. Dan ben je niet alert genoeg en begin je zelf ook zulke fouten te maken. Maar je komt toch om te voetballen."

"De eerste goal wordt mooi binnengekopt, dan sta je al snel 0-1 achter. We knokken ons dan weer terug in de wedstrijd en scoren we de gelijkmaker. Maar dan slikken we weer veel te snel een doelpunt in de tweede helft. Opnieuw een vermijdbaar doelpunt. Tegen 10 man komt er weer wat vuur in de ploeg, maar blijven de kansen wat uit. Dan moet het ook eens wat meezitten en dan heb je een eindoffensief. Dat was ons niet gegund, wat het toch een zure nederlaag maakt."

• Karim Belhicine (coach Charleroi): "Het was een lastige wedstrijd.  We startten goed en bij de tegentreffer bleven we kalm. Dan moesten we herorganiseren en de duels weer winnen. Dat deden we in de tweede helft. We misten wel grote kansen om de score uit te diepen. Dat heb ik mijn spelers wel gezegd, dat ze die echt moeten afmaken aan 100%. Als trainer ben je dan bang om daarvoor afgestraft te worden. Maar we nemen uiteindelijk de 3 punten mee en ik ben trots op mijn spelers."

• Dorian Dessoleil (Charleroi): "Het was helemaal niet makkelijk vandaag. Het is een goede ploeg en ze zijn goed georganiseerd. We hebben het nodige gedaan om de drie punten mee te pakken. Het had in de eerste helft al 0-2 moeten worden, maar spijtig genoeg mist hij (Gholizadeh, red.). Nu moeten we gewoon doorgaan op deze positieve spiraal."

• Jérémy Perbet (OH Leuven): "Bij 1-2 en tegen 10 man probeerden we door te duwen en de gelijkmaker te zoeken. Soms hangt het dan af van details en Charleroi gaat dan nog meer verdedigen, waar ze ook erg goed in zijn. Ze zijn erin geslaagd om de match dood te maken. Dat ik niet kon starten? Ontgoocheld was ik niet. uiteraard streef ik ernaar om altijd te starten, maar als de coach een andere keuze maakt, respecteer ik die."

90+6'

EINDE

De toegevoegde tijd zit erop, Charleroi redt zijn vel met z'n tienen op bezoek bij OHL, dat een eerste nederlaag dit seizoen slikt.

90+2'
    90+1'

extra time

90+1'
    90+1'

88'

OHL probeert nu de bal in de zestien te droppen in de hoop dat Perbet er zijn hoofd kan tegen zetten. Maar de Charleroi-torens achteraan hebben telkens het laatste woord.

87'

Een 9 op 9 halen ze alleszins wel.

82'
    80'
    80'

Rezaei redt Charleroi!

Geen gelijkmaker voor OHL, wel een derde doelpunt voor Charleroi, dat de laatste tijd nergens meer was. Rezaei doet op die manier coach Belhocine weer wat kalmeren.

80'
    1-3
    73'

Lange ballen naar voren schoppen. Daar houdt het voorlopig op bij Charleroi, want de druk van OHL wordt steeds groter. Nog een dik kwartier resteert er in deze wedstrijd.

71'

Heet standje voor het doel van Penneteau. Perbet wordt aangespeeld in de zestien, Kayembe kan maar net ontzetten.

63'

Rode kaart!

Ai ai! Fall plant zijn voetzool op de enkel van Malinov. De scheidsrechter gaat de beelden bekijken en stuurt de Charleroi-doelpuntenmaker van het veld. Charleroi moet met z'n tienen voort.