80'
Thibo Somers
2 - 3
80'

Cercle Brugge staat na 3 speeldagen voorlopig op een gedeelde 2e plaats. Achter de Kazerne kwam KV Mechelen voor de rust op voorsprong. Maar 3 goals in de 2e helft leverden de Bruggelingen een 2e zege in 3 matchen op.

KV Mechelen - Cercle Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Tien minuten voor het einde komt Cercle voor de tweede keer op voorsprong en hoe! Met een heerlijke retro laat Thibo Somers doelman Coucke kansloos achter. KV Mechelen slaagt er niet meer in nog eens terug te komen.

• Man van de Match: Thibo Somers werd pas twintig minuten voor het einde tussen de lijnen gedropt, maar zijn invalbeurt ging allesbehalve ongemerkt voorbij. Zijn verrassende retro op een hoekschop was van een zeldzame schoonheid én bepalend voor het eindresultaat.

• Opvallend: Cercle Brugge begint aan de competitie met een opvallend sterke 6 op 9. Het contrast met vorig seizoen kan niet groter zijn. Toen stond de teller na 3 speeldagen op 0 na wedstrijden tegen Standard, KV Oostende en KV Kortrijk. Op de 4e speeldag ging Cercle ook onderuit bij KV Mechelen, pas op speeldag 5 volgde de eerste overwinning tegen Waasland-Beveren.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Cercle Brugge (2-3)

Togui verzilvert dominantie van KV Mechelen

Met 4 op 6 had KV Mechelen zijn competitiestart niet gemist en die lijn wou het op eigen veld graag doortrekken tegen Cercle Brugge. Dat was er ook aan te zien. Na amper 3 minuten kwam de thuisploeg al dicht bij de 1-0. Na een goede aflegger van Schoofs besloot Hairemans in één tijd op de paal.

Even schrikken toch voor Cercle, dat maar niet in de wedstrijd kwam. Na de furieuze start van KV Mechelen kon de vereniging het evenwicht wel herstellen. Maar Coucke aan het werk zetten lukte Cercle niet. Hoekschoppen verzamelen dan weer wel.

Het doelgevaar, dat bleef van KV Mechelen komen. Een voorzet van Kaboré kwam met wat geluk bij Storm, maar die besloot van dichtbij op de paal. Weer pech dus voor de thuisploeg.

Maar die pech bleef niet duren. Na slordig balverlies van Taravel kon Hairemans plots alleen op Didillon afgaan. De doelman won het pleit, maar tegen de herneming van Togui had hij geen verhaal: 1-0, KV Mechelen verdiend op voorsprong.

Meteen daarna gingen ze achteraan bij Cercle opnieuw aan het klungelen, Togui vergat te profiteren en liet de 2-0 liggen.

Omolo wisselt tijdens de opwarming van sokken met assistent

Prachtgoal van Somers schenkt Cercle de volle buit

Ook in de tweede helft was het aanvankelijk KV Mechelen dat de wet dicteerde. Schoofs pakte uit met een knappe vrije trap, maar ook de redding van Didillon mocht gezien worden.

Maar dan was het tijd voor drie dolle minuten van Cercle Brugge. De vereniging kwam uit het niks langszij. Na een slim passje van Hazard bracht Hoggas de bal goed voor doel en daar kopte Ugbo de gelijkmaker in doel.

KV Mechelen was amper van de schrik bekomen of het slikte al een tweede tegengoal. Hotic werd plots alleen voor Coucke gebracht en gaf de doelman het nakijken. Van 1-0 naar 1-2, de rollen waren plots helemaal omgekeerd.

KVM-trainer Wouter Vrancken probeerde het tij te keren met de inbreng van De Camargo en Kaya. Vooral die laatste wissel bleek een goede zet. Taravel werkte een voorzet van Kaya slecht weg, waarna Togui eerst nog tegen de lat kopte, maar in de herneming knalde Vranckx de gelijkmaker in doel.

Kaya bleef voor gevaar zorgen. Didillon moest nog maar eens zijn kunnen bewijzen op een knappe vrije trap van de invaller. Een belangrijke redding want 10 minuten voor het einde sloeg Cercle genadeloos toe. Met een heerlijke retro op een hoekschop bezorgde invaller Somers de bezoekers de volle buit.