1. 63' - Doelpunt strafschop - Landry Dimata (1 - 0)
  3. 90+3' - Doelpunt - Harlem Gnohéré (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 3 - 23/08/20 - 18:15
90+3'
Harlem Gnohéré
1 - 1
90+3'

Anderlecht heeft thuis zure punten laten liggen tegen 10 Moeskroen-spelers. Dankzij een penaltygoal van Dimata leek Vincent Kompany op weg naar zijn 1e zege als Anderlecht-coach. Maar in de extra tijd besliste invaller Gnohéré er anders over.

Anderlecht - Moeskroen in een notendop

• Sleutelmoment: De wedstrijd kende 2 cruciale fases, maar slechts 1 werd beslissend. Nog voor de rust kreeg Bocat (terecht) zijn tweede gele kaart. Na de rust zou Trebel ook rood verdienen, maar zowel de scheidsrechter als de VAR gaven geen teken van leven. Gerechtigheid kwam er alsnog voor Moeskroen, met de late tegentreffer.
  • Man van de Match: Straffe Koffi vandaag, want de Moeskroen-doelman behoedde zijn ploeg voor erger. De penalty kon hij deze keer niet stoppen, maar verder was er niets op hem aan te merken.
  • Opvallend: Moeskroen pakt 2 op 9 en incasseerde slechts 3 doelpunten. Telkens op strafschop.

Bekijk de goals uit Anderlecht - Moeskroen (1-1)

Anderlecht domineert in balbezit, rood voor Moeskroen

Voor de wedstrijd liet kersvers Anderlecht-coach Vincent Kompany nog duidelijk verstaan wat hij wou: passie, lef en verdedigende pressing. En dat kreeg hij ook. De Anderlecht-spelers volgden de instructies goed op en hadden zelfs tot 82% balbezit.

Maar scoren bleek o zo moeilijk. Het was zelfs Moeskroen dat de beste kans kreeg. Badibanga kon een uitgelezen mogelijkheid niet benutten, Anderlecht kwam met de schrik vrij.

Nog voor die kans kreeg Bocat een eerste gele kaart na een ippon op Doku. Iets erna vloerde hij Doku opnieuw, alweer een ippon. Twee keer geel was dus rood, Moeskroen trok met z'n tienen de rust in.

Moeskroen heeft een rugbyspeler opgesteld

Moeskroen zoekt en vindt gerechtigheid

Na de rust had Moeskroen geluk dat er met Koffi een doelman op niveau op het veld stond. Maar na de invalbeurt van Tau kwam er weer wat schwung in het spel van paars-wit. Diezelfde Tau lokte een strafschop uit, Dimata bedankte en liet Koffi kansloos: 1-0. Een 10-koppig Moeskroen leek geklopt.

Maar... hét moment van de wedstrijd kwam er 20 minuten voor tijd. Trebel ging driest in op Bakic, scheidsrechter Smet gaf geel. Iedereen wachtte op de interventie van de VAR, want die rode kaart moést er toch komen? Maar niets was minder waar. Er moest een slaappilletje in de koffie gezeten hebben in het VAR-busje, want er kwam geen reactie.

Na nog een knappe redding van Koffi en een afgekeurd doelpunt van Colassin, kreeg Moeskroen dan toch wat het verdiende. Invaller Gnohéré bezorgde Anderlecht een ijskoude douche. Het droomdebuut van Kompany ging in rook op.

Vreselijke tackle van Trebel levert slechts geel op

Wat moet je doen na een harde trap in het kruis? Er ijs op leggen

Marc Coucke brengt een hondje mee naar het stadion

Kompany: "De ploeg kreeg schrik in het slot: ik wil 0% angst zien"

90+5'

EINDE!

Wat een domper voor Anderlecht! Het incasseert een late tegentreffer en laat zo de zege liggen tegen Moeskroen, dat meer dan de helft van de wedstrijd met 10 speelde.

90+4'
90+3'
1-1
90+3'

Ai ai ai....

Anderlecht staat onder een ijskoude douche, want Moeskroen maakt gelijk! Gnohéré kopt een voorzet genadeloos tegen het net. Gerechtigheid?

90+1'

90'

90'

Buitenspel!

Colassin fleurt zijn invalbeurt bijna op met een doelpunt. Scoren doet hij wel, maar de vlag ging al in de hoogte.

87'

Faraj net niet!

Invaller Faraj pakt uit met een sublieme dribbel in de zestien. De laatste baltoets is er net te veel aan, een hoekschop is het gevolg.

86'

.....

83'
81'

Koffi vs. Zulj

Doku zet scherp voor, Zulj bekogelt Koffi, die een uitstekende reflex in huis heeft. De rebound van Tau wordt afgeblokt door een Moeskroen-been.

80'

Nog 10 minuten voetballen. Zo goed Anderlecht startte, zo matig speelt het voorlopig. Tegen 10 spelers had het net iets meer mogen zijn.

77'

Colassin brengt de bal eens voor doel, maar iedereen staat stil. Geen gevaar dus.

71'

VAR reageert niet

Het blijft bij de gele kaart voor Trebel. De VAR vertoont geen teken van leven. Onbegrijpelijke beslissing.

70'
69'

Rood voor Trebel?

Trebel gaat driest in op Bakic, de scheidsrechter bestraft de aanslag met geel. Hallo VAR?

67'

Opvallende toeschouwer in het Lotto Park: Marc Coucke aait rustig zijn hond in de tribunes.