Standard poetst achterstand weg en behoudt het maximum van de punten

  1. 40' - Geel - Kostas Laifis
  2. 27' - Geel - Djihad Bizimana
  3. 20' - Geel - Nicolas Raskin
  4. 16' - Geel - Eden Shamir
  5. 12' - Verv. Joseph Efford door Aboubakary Koita
  1. 90+4' - Geel - Maximiliano Caufriez
  2. 87' - Verv. Samuel Bastien door Merveille Bokadi
  3. 77' - Verv. Maxime Lestienne door Gojko Cimirot
  4. 75' - Verv. Djihad Bizimana door Stefan Milosevic
  5. 73' - Verv. Alessandro Albanese door Daam Foulon
  6. 70' - Doelpunt - Samuel Bastien (1 - 2)
  7. 67' - Doelpunt - Selim Amallah (1 - 1)
  8. 65' - Geel - Jenthe Mertens
  9. 61' - Verv. Eden Shamir door Aleksandar Boljevic
  10. 60' - Doelpunt - Jur Schryvers (1 - 0)

  Na twee speeldagen hebben 3 teams nog geen punt laten liggen: Beerschot en Charleroi krijgen het gezelschap van Standard. Waasland-Beveren kwam in eigen huis wel op voorsprong, maar Standard ging erop en erover: 1-2.

  • Sleutelmoment: Meteen na de treffer van Waasland-Beveren voerde Montanier een wissel door. De Standard-coach zette Boljevic op rechts en zo kon Amallah centraal gaan spelen. Hij had al snel daarna een voet in de twee doelpunten.
  • Man van de match: Amallah. Na een uur mocht hij centraal gaan spelen en hij bedankte meteen met een wondermooie openingsgoal. 

  Bekijk de goals uit Waasland-Beveren - Standard (1-2)

  Verslag van Waasland-Beveren - Standard:

  Waasland-Beveren ontwaakt na de rust, Standard pas na een uur

  Het is maandag voor iedereen en dus vergeven we de 22 spelers hun slappe eerste helft. Behalve potige duels en 4 gele kaarten was er nauwelijks iets te zien op de Freethiel. Gelukkig was er na de koffie wat beterschap. Vukcevic kon meteen na de pauze Bodart een eerste keer bedreigen.

   

  Standard voetbalde afwezig en zo kon de thuisploeg in de partij komen. Na de kleine stunt op de openingsspeeldag droomde de Waaslanders van zes op zes en daar leek Schryvers voor te gaan zorgen. Hij liep na knap werk van Albanese de 1-0 in doel. Mevrouw Huyck danste al op haar zitje.

   

  Maar Montanier kreeg zijn mannen na een slimme wissel dan eindelijk toch aan het voetballen. Amallah werd in zijn centrale rol de dirigent en hij tekende ook voor de gelijkmaker. Na een goeie aanval via Lestienne en Fai nam hij het leer in een tijd op slof. Pirard was kansloos.

   

  Amper drie minuten later was het feest voor de thuisploeg helemaal voorbij. Samuel Bastien scoorde net als vorige week het winnende doelpunt. Volgende week zal dat niet lukken want de sterkhouder viel op het eind van de partij nog uit.

  Mertens tackelt met de voet vooruit op de lijnrechter

  Reacties:

  • Jenthe Mertens (Waasland-Beveren): "Tot de 95e minuut alles gegeven, maar we krijgen twee stomme goals tegen. We kwamen na een fantastische actie op voorsprong. We moeten de druk houden, maar ze kwamen met twee of drie telkens. De ruimtes werden iets te groot en we kregen het niet meer belopen. We hebben gestreden, helaas."
  • Selim Amallah (Standard): "Het was lastig. Waasland-Beveren zat goed in de match en stond goed. We hadden een tegengoal nodig om wakker te worden. Het doelpunt was mooi. Ik zag de bal van Fai komen en schoot. Ik sta liefst centraal, maar ik wil het team helpen op elke positie."

  Standard bouwt feestje met Amallah als uitbundige fan in de tribune

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Standard doet wat het moet doen in Beveren. Het draait een 1-0-achterstand om en komt mee aan de leiding met 6 op 6. .
  3. Gele kaart voor Maximiliano Caufriez van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Pirard komt nog eens tussen. Cimirot zoekt en vindt Avenatti voor doel. Hij kan besluiten, maar prikt te centraal naar doel. Daar kan Pirard opruimen.  . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 89. Krijgen we nog wat te zien in het absolute slot hier in Beveren? De avond valt boven het stadion. Nog enkele minuten op de klok. .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Standard, Merveille Bokadi erin, Samuel Bastien eruit
  7. Blessure. Er liggen twee mannetjes van Standard languit op de grasmat. Bij Bastien lijkt de schade het ergst. Hij tast meteen naar het bovenbeen. De doelpuntenmaker komt slecht neer na een schot en kan niet meer voort. . tweede helft, minuut 85.
  8. tweede helft, minuut 83. Een tackle met de voet vooruit op de lijnrechter. Het is een grappig momentje van Mertens. Hij wil de bal aan de zijlijn tussen de lijnen houden, maar door het natte veld kegelt hij de lijnrechter omver. .
  9. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Standard, Gojko Cimirot erin, Maxime Lestienne eruit
  10. tweede helft, minuut 76. "Let your inner lion come alive", lezen we op een spandoek op de Freethiel. Dat zal nodig zijn voor de thuisploeg als Waasland-Beveren hier nog iets wil rapen. .
  11. tweede helft, minuut 75. Een vrijschop van Boljevic botst recht in de handen van Pirard. De Luikenaars zien er plots gelukkiger uit dan tien minuten geleden. .
  12. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Waasland-Beveren, Stefan Milosevic erin, Djihad Bizimana eruit
  13. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Waasland-Beveren, Daam Foulon erin, Alessandro Albanese eruit
  14. tweede helft, minuut 72.
  15. tweede helft, minuut 71. Standard draait de rollen om. Plots gaat het snel. Bastien knalt de 1-2 via de paal binnen. Standard heeft de scheve situatie omgedraaid. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Samuel Bastien van Standard. 1, 2.
  17. tweede helft, minuut 69.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Selim Amallah van Standard. 1, 1.