Genk laat koppositie liggen in 85e minuut tegen OHL

  1. 7' - Geel - Dries Wouters
  1. 88' - Verv. Thibault Vlietinck door Olivier Myny
  2. 85' - Doelpunt - Thomas Henry (1 - 1)
  3. 76' - Verv. Cyriel Dessers door Benjamin Nygren
  4. 64' - Verv. Isaac Asante door Yohan Croizet
  5. 62' - Verv. Theo Bongonda door Eboue Kouassi
  6. 60' - Verv. Daan Vekemans door Yannick Aguemon
  7. 59' - Geel - Pierre Yves Ngawa
  8. 55' - Doelpunt - Junya Ito (1 - 0)
  55'Junya Ito1 - 0
  85'Thomas Henry1 - 1

  De eerste thuiswedstrijd van Racing Genk is uitgedraaid op een teleurstelling. Een pareltje van Ito leek voldoende voor de zege en een perfect rapport, maar OH Leuven vocht zich naar een tweede punt in evenveel matchen in de slotfase.

  Genk - OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 95 wordt Myny nog van de sokken gelopen door Maehle. Voor hetzelfde geld wordt de bal op de stip gelegd en blijft Genk zonder punten achter.
  • Man van de match: Schrijf Thomas Henry maar op. De Fransman was altijd aanspeelbaar voor zijn ploegmaats en maakte ook niet onterecht gelijk.
  • Opvallend: Het is nog maar de tweede keer dat OH Leuven een punt weet mee te graaien uit Genk. En ook dat was al geleden van 2012, ook toen door een late gelijkmaker. Zegt Ibou Sawaneh u nog iets?

  Bekijk de goals uit Genk - OHL (1-1)

  Dominant Genk overleeft Leuvense prikken

  Na de eerste speeldag was Genk een van de zes ploegen met drie punten op zak. Tegen Zulte Waregem zetten Onuachu en Dessers een scheve situatie nog recht. Tegenstander OH Leuven raakte op de openingsspeeldag niet voorbij Eupen en mocht achteraf blij zijn met een punt. Het signaal voor Marc Brys om een half nieuw elftal aan de aftrap te brengen.

   

  Die aftrap was het begin van drie kwartier eenrichtingsverkeer. Genk eiste de bal op, maar tot voldragen kansen kwam de thuisploeg niet. Een bedrijvige Bongonda – terug uit quarantaine – dribbelde en schoot naar hartenlust, maar nieuwe doelman Iversen moest geen mirakelsaves bovenhalen.

   

  De beste kansen waren voor rust zelfs voor OHL dat slechts enkele keren kon uitbreken. Halfweg de eerste helft spleet Hubert de Genkse verdediging open, maar debutant Vekemans botste op een knappe redding van Vukovic. Zo’n tien minuten later kwam Cuesta dan weer op tijd aanglijden om een binnentikker van Sowah te verijdelen.

   

  Een bleke Cyriel Dessers had in het slot nog wat over. Vijf minuten voor rust zorgde de nieuwe Genk-spits voor de gevleide voorsprong, maar de VAR wiste de 1-0 uit door buitenspel van de doelpuntenmaker. In de slotminuut leek Dessers opnieuw aan het kanon te gaan staan, maar hij vergat in de bal te lopen en liet zo een makkelijk doelpunt liggen.

  Ito probeert het wel heel vaak met een hakje tegen OHL

  OHL maakt gelijk en krijgt geen strafschop

  Het antwoord van Hannes Wolf op het gebrek aan doelrijpe kansen was het inbrengen van Paul Onuachu, al was de impact van die ingreep kleiner dan vorige week. Genk moest op een flits rekenen en die kwam er van de voet van Junya Ito. De kleine Japanner kneep knap naar binnen en toverde een geweldig schot uit zijn linkervoet, 1-0.

   

  Meer dan een matig schot van Henry kon OHL niet bieden als weerwerk. De thuisploeg wilde de wedstrijd zonder al te veel risico uitspelen en dat leek ook lang te lukken. Een knappe aanval via Ito en Muñoz zorgde zelfs voor de dubbele voorsprong, al draaide de VAR die al snel terug na opnieuw buitenspel.

   

  Zo leek de wedstrijd op een droge 1-0 af te stevenen tot Henry zijn duivels nog eens ontbond. Sowah lobde de bal via het hoofd van Mercier tot bij de bonkige spits, die het leer in twee tijden voorbij Vukovic kreeg. In het absolute slot leek OHL zelfs met de volle buit naar Leuven terug te keren wanneer Myny in de zestien meter van de sokken werd gelopen. Geen strafschop volgens scheidsrechter Vergoote en de VAR, waardoor het bij een terechte 1-1 bleef. 

  Had OHL hier een strafschop moeten krijgen voor een fout op Myny?

  Mercier speelt de bal rustig door de benen van Wouters

  Wolf: "We waren niet klaar, OHL deed het slim"

  Hannes Wolf: "We zijn heel teleurgesteld over het resultaat, maar ook over de manier waarop we hebben gespeeld. OHL pakte het helemaal anders aan dan wat we vorige week meemaakten in Waregem. Ze speelden met mandekking. Daarom scoorden we na een individuele actie van Ito."

   

  "Ik vroeg aan het aanvallend compartiment om daarna nog een tweede goal te maken, maar het kan niet dat we op het einde nog 5 counters moeten ondergaan. We waren vandaag niet klaar. Als je de bal zo vaak verliest en niet in het duel gaat... . OHL deed het slim en gedisciplineerd."

   

  Marc Brys: "Ik sta hier met een gevoel tussen trots en ontgoocheling. De gelijkmaker was verdiend, maar dan is er nog die penaltyfase. Het leek vanuit mijn positie penalty. Ik begrijp niet waarom er geen VAR-moment komt. Ik heb achteraf de beelden gezien en het is duidelijk penalty."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Verdiend punt voor OH Leuven! OHL keert na een late gelijkmaker huiswaarts met een verdiend punt. Genk domineerde de hele wedstrijd, maar zag hoe de bezoekers op de tegenaanval de beste kansen versierden. Na de rust opende Ito de score, waarna Genk te voorzichtig uitspeelde. .
  3. tweede helft, minuut 95. Geen strafschop voor OHL? Myny heeft de bal niet meer volledig onder controle, maar wordt plomp omvergelopen door Maehle! Geen strafschop voor OHL? .
  4. tweede helft, minuut 91. Het is even alle hens aan dek bij de bezoekers. Henry heeft net de enkel omgeslagen door een pass van Maehle, terwijl Hubert moet afrekenen met krampen. .
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij OH Leuven, Olivier Myny erin, Thibault Vlietinck eruit
  6. tweede helft, minuut 86.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Thomas Henry van OH Leuven. 1, 1.
  8. tweede helft, minuut 85. Henry maakt gelijk! De 1-0 stond bijna opgeschreven, maar Henry maakt vanuit het niets gelijk! Het lobje van Sowah gaat via het hoofd van Mercier naar Henry. Die wordt eerst afgestopt door Vukovic, maar in de herneming frommelt hij de gelijkmaker toch in doel. .
  9. tweede helft, minuut 82. De wedstrijd kabbelt intussen naar het laatste fluitsignaal. Genk heeft de nodige voorzichtigheid in het spel ingebouwd en OH Leuven blijkt te onmondig om kansen bij elkaar te voetballen. .
  10. tweede helft, minuut 77. Doelpunt Muñoz afgekeurd. Genk maakt een heerlijk doelpunt. Nygren stuurt Ito knap diep. De Japanner legt op zijn beurt terug op Muñoz, die de bal bijna in doel kan lopen. Alleen stond Ito buitenspel, waardoor het feestje niet kan doorgaan. .
  11. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KRC Genk, Benjamin Nygren erin, Cyriel Dessers eruit
  12. tweede helft, minuut 76. Einde wedstrijd voor Dessers, die na een bleke wedstrijd gewisseld wordt. Nygren komt hem vervangen. .
  13. tweede helft, minuut 73. De bezoekers steken de neus nog eens aan het venster. Mercier tikt de bal knap tussen de benen van Lucumi, maar moet dan zijn meerdere erkennen in de terugkerende Cuesta. .
  14. tweede helft, minuut 70. Met nog 20 minuten op de klok gaan we nog eens drinken. Bij Genk kunnen ze niet op de lauweren rusten na de 1-0, maar voorlopig zet OHL er te weinig tegenover. Kunnen de bezoekers een Genks feestje nog verpesten? .
  15. tweede helft, minuut 67. De hoekschop van Uronen wordt meteen weer in de voeten van de Fin gekopt. Zijn tweede poging is beter, maar Onuachu kan zijn kopbal niet richting doel mikken. .
  16. tweede helft, minuut 65. Aguemon houdt de bal nog net binnen, kapt terug en tovert zelfs een voorzet uit zijn sloffen. Even lijkt de bal richting verste winkelhaak te vliegen, maar de bal gaat net naast en over, waardoor Henry er zijn hoofd niet tegen kan zetten. .
  17. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij OH Leuven, Yohan Croizet erin, Isaac Asante eruit
  18. tweede helft, minuut 62. Henry trapt te centraal. Henry wordt ook nu weer gevonden bij OHL. De Fransman loopt op Lucumi af en haalt enkele schaarbewegingen boven voor hij op Vukovic trapt. Jammer, want Mercier was net komen aansluiten. .
  19. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij KRC Genk, Eboue Kouassi erin, Theo Bongonda eruit