Kampioen Club Brugge legt strijdvaardig Eupen vlotjes over de knie

  1. 14' - Doelpunt - Youssouph Badji (0 - 1)
  1. 90+2' - Verv. Konan N'Dri door Emmanuel Sowah Adjei
  2. 87' - Verv. Krépin Diatta door David Chidozie Okereke
  3. 78' - Verv. Siebe Schrijvers door Charles De Ketelaere
  4. 77' - Verv. Knowledge Musona door Marciano Aziz
  5. 77' - Verv. Youssouph Badji door Michael Krmencík
  6. 76' - Doelpunt - Ruud Vormer (0 - 4)
  7. 69' - Doelpunt - Krépin Diatta (0 - 3)
  8. 65' - Verv. Carlos Embalo door Julien Ngoy
  9. 59' - Doelpunt - Krépin Diatta (0 - 2)

  Club Brugge mag de eerste 3 punten op zijn rekening schrijven. Eupen speelde beter dan de 0-4-eindstand doet vermoeden, maar uiteindelijk kwam de klasse van Club toch bovendrijven. Letterlijk zelfs, want de regen maakte het veld lange tijd nagenoeg onbespeelbaar.

  Eupen - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Vlak voor het uur dringt Eupen aan, maar maakt Diatta er met een kanonskogel 0-2 van. Een veilige voorsprong die Club nadien zelfs nog uitbreidde.
  • Man van de match: Krépin Diatta was altijd aanspeelbaar op rechts en legde de wedstrijd met twee flitsen in een beslissende plooi. Blijft de Senegalees nog een seizoen bij Club?
  • Opvallend: Dit was de vijfde Eupen - Club in de geschiedenis van onze competitie en in vier van de vijf duels scoorde Club exact vier doelpunten. Telkens was er ook een speler die exact twee doelpunten maakte.  Na Vargas, Vormer en Vanaken was het vandaag aan Diatta.

  Bekijk de goals uit Eupen – Club brugge (0-4)

  Eupen ongelukkig met een achterstand de rust in

  Het zal geen verrassing heten dat Club Brugge wilde uitpakken in Eupen na nederlagen in de bekerfinale en op de openingsspeeldag. Dat Eupen geen vogel voor de kat zou zijn, was vorige week al duidelijk toen het vergat te winnen op het veld van OHL.

   

  Club eiste van bij het eerste fluitsignaal de bal op, maar het was bijna een kwartier wachten op de eerste kans. Sobol vond de vrijstaande Badji op rechts en de jonge Senegalees nam de bal meteen op de slof. De Wolf liet de nat geregende bal ongelukkig door de benen glijden en zo moest Eupen al snel achtervolgen.

   

  De regen werd een heuse zondvloed wat het voetballen er niet makkelijker op maakte. Na een kansje van Diatta dook Eupen ook aan de overkant op. Musona talmde eerst te lang, waardoor Sobol kon terugkeren. Even later dook Musona opnieuw in de zestien op, maar lieten hij en Nuhu de bal voor elkaar liggen. Veel meer dan een opportunistische poging van Vanaken liet Club niet meer zien, dus bleef het bij 0-1 aan de rust. 

  Bal blijft steken in de plassen in Eupen-Club

  Diatta haalt de buit binnen voor Club

  Beide teams konden met een droge outfit aan de tweede helft beginnen, maar het veld bleef verraderlijk nat. Eupen kwam al snel met de schrik vrij wanneer N’Dri vol naast de bal maaide, maar Vanaken mikte de uitgelezen kans onbegrijpelijk naast. De thuisploeg liet zich er niet door van de wijs brengen en drong aan. N’Dri liet Sobol keer op keer ter plaatse, maar de beslissende pass bleef achterwege.

   

  Vlak voor het uur kreeg Eupen dan het deksel op de neus wanneer Diatta een kanonskogel uit zijn sloffen toverde vanop een meter of 25. Tien minuten was het opnieuw raak en opnieuw stond Diatta aan het kanon. Schrijvers stuurde de Senegalees knap het laantje in, die De Wolf omspeelde en de bal eenvoudig in het lege net kon leggen.

   

  Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Peeters verschalkte Mignolet met een knappe plaatsbal, maar die eindigde een stille dood tegen de paal. Eupen zat intussen door de beste krachten heen en moest de kelk tot de bodem ledigen. Een kwartier voor tijd krulde Vanaken de bal heerlijk op de kruin van Vormer, die de 0-4-eindstand vastlegde. Een zuur verdict voor Eupen, dat moedig meespeelde, maar botste op de klasse van de landskampioen.

  N’Dri botst keihard tegen de paal

  Clement geeft goeie raad aan Vanaken: "Ga zitten!"

  Club viert zoals altijd na een overwinning, maar nu voor lege tribune: We are Bruges!

  Clement: "Hebben vandaag nog geen top-Club gezien"

  Bij Club was Ruud Vormer goed voor een doelpunt, al had de kapitein niet het gevoel dat er veel druk op de wedstrijd stond: "Bij ons staat er altijd druk op. Daarom spelen we ook bij Brugge. We zetten het hier goed recht met een 0-4 op verplaatsing. De mensen zullen wel zeggen dat het ‘maar’ Eupen is, maar ik denk dat veel ploegen het hier nog moeilijk zullen krijgen.”

   

  Coach Philippe Clement zag dan weer ruimte voor verbetering: "Je ziet op de eerste twee speeldagen hoe moeilijk het is voor alle teams die zelf het spel willen maken. We hebben vandaag nog geen top-Club gezien, maar het is zeker belangrijk om te winnen, vier doelpunten te maken en er zelf geen te slikken.”

  Clement: "Niet zo evident om 4 goals te maken op verplaatsing"

  De Wolf: "Er zijn nog ploegen die in het slijk zitten"

  Eupen-coach Beñat San José was ondanks de nederlaag tevreden van de prestatie van zijn spelers: "“Ik denk dat we een hele goeie wedstrijd met heel goed voetbal hebben gespeeld. We wilden de bal de hele tijd en waren baas op het middenveld, maar iedereen kon zien dat we de wedstrijd verloren in beide doelgebieden. We maakten zelf enkele fouten, maar slikten ook geweldige doelpunten. Aan de overkant vergaten we onze kansen dan weer af te maken.”

   

  Het eerste van die vier doelpunten ging dan weer door de benen van doelman Ortwin De Wolf: "Badji neemt die bal meteen op de slof en ik heb mijn mening over wat er daar gebeurt, maar ik ga die niet delen. Het is gebeurd en daar kunnen we niets aan veranderen." Over de aarzelende start maakt de doelman zich in elk geval geen zorgen: "Er zijn nog ploegen die in het begin van de competitie wat in het slijk zitten, dus daar hoeven we ons geen zorgen om te maken. Als we ons niveau van vorige week halen en ons eigen spel spelen, kunnen we gevaarlijk zijn."

  Vormer: "Een goaltje maken is altijd belangrijk"

  Diatta: "Vandaag hebben we opnieuw de mentaliteit van Club Brugge gezien"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Club haalt stevig uit bij Eupen. Club wint met duidelijke 0-4-cijfers van een verdienstelijk Eupen. De thuisploeg speelde goed mee, maar kreeg de laatste pass er niet uit. Club was dan weer dodelijk efficiënt en keert met de volle buit huiswaarts. .
  3. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAS Eupen, Emmanuel Sowah Adjei erin, Konan N'Dri eruit
  4. tweede helft, minuut 90. De Ketelaere duikt de zestien op en tikt de bal door tot bij Krmencik, maar de Tsjech zit in de sandwich bij Poulain en Amat. .
  5. tweede helft, minuut 87. Als we de toegevoegde tijd meetellen, staan er nog zo'n 5 minuten op de klok. Probeert Club er nog een forfaitscore van te maken? .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Club Brugge, David Chidozie Okereke erin, Krépin Diatta eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Even een heropflakkering van Eupen vanop links. Nuhu geeft goed mee met Schouterden, maar die ziet zijn voorzet in hoekschop verdwijnen. .
  8. tweede helft, minuut 79. N'Dri is sneller dan Ricca, maar tikt de bal te ver voor zich uit. De Ivoriaan gooit zich nog naar de bal, maar vliegt daardoor met de benen eerst tegen de paal. .
  9. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Club Brugge, Charles De Ketelaere erin, Siebe Schrijvers eruit
  10. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij KAS Eupen, Marciano Aziz erin, Knowledge Musona eruit
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Club Brugge, Michael Krmencík erin, Youssouph Badji eruit
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Ruud Vormer van Club Brugge. 0, 4.
  13. tweede helft, minuut 76. Vormer maakt er vier van. Eupen moet de kelk tot om de bodem ledigen. Badji kopt goed door naar Vanaken, die de bal perfect op de kruin van Vormer krult. Die kans laat de kapitein niet liggen en dus staat het 0-4. .
  14. tweede helft, minuut 74. Badji zet zich goed door op rechts en zet laag en strak voor, maar Vanaken werd goed bewaakt door Amat, die de bal in hoekschop werkt. .
  15. tweede helft, minuut 70. Peeters treft de paal! De bal pingelt tussen de benen van Mechele, Mata en Ngoy. Peeters pikt het leer op en verschalkt Mignolet, maar de paal staat in de weg! .
  16. tweede helft, minuut 70.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 69 door Krépin Diatta van Club Brugge. 0, 3.
  18. tweede helft, minuut 69. Diatta doet de boeken toe! Op de counter lanceert Schrijvers de aalvlugge Diatte op rechts. Die snelt recht op De Wolf af, omspeelt de doelman en kan de bal op z'n dooie gemak in het doel leggen. .
  19. tweede helft, minuut 68. Ngoy laat zich meteen zien en blijft ook goed recht na een stevige por. Uiteindelijk belandt het leer bij Peeters, die de bal in de tribunes knalt. .
  20. tweede helft, minuut 65.