Ook KVO kan Charleroi niet van perfect rapport houden

  1. 33' - Verv. Andrew Hjulsager door Cameron McGeehan
  1. 86' - Verv. Mamadou Fall door David Henen
  2. 82' - Verv. Ali Gholizadeh door Lucas Ribeiro Costa
  3. 80' - Geel - Ryota Morioka
  4. 76' - Doelpunt - Kaveh Rezaei (1 - 0)
  5. 69' - Verv. Ari Skúlason door Théo Ndicka Matam
  6. 63' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Kaveh Rezaei
  7. 61' - Verv. Makhtar Gueye door Marko Kvasina
  8. 57' - Geel - Makhtar Gueye
  9. 50' - Geel - Jelle Bataille
  76'Kaveh Rezaei1 - 0

  Charleroi heeft na twee speeldagen het maximum van de punten. KV Oostende maakte het de thuisploeg lastig met een goede organisatie, maar moest uiteindelijk met lege handen beginnen aan de lange busreis naar de kust.

  Charleroi - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: De ingeving van Gholizadeh en de koelbloedige afwerking van Rezaei in minuut 76. Aan een flits had Charleroi genoeg om de drie punten thuis te houden.
  • Man van de match: Ali Gholizadeh mag een streepje bijzetten als het om assists gaat en was de meest dreigende speler bij de thuisploeg met flukse dribbels. Rechtsachter Busi is een nipte tweede na een sterke aanvallende en verdedigende presence.
  • Opvallend: Halverwege de tweede speeldag zijn er nog maar twee teams zonder tegendoelpunten. Charleroi hield twee keer de nul, terwijl Standard nog maar één keer speelde.

  Bekijk de goal uit Charleroi – Oostende (1-0)

  Een eerste helft om snel te vergeten

  Charleroi begon vorige week met een halve stuntzege tegen Club aan het nieuwe voetbalseizoen. Zaterdag wachtte met KV Oostende opnieuw een West-Vlaamse, maar op papier makkelijkere tegenstander. KVO startte zelf met een thuisnederlaag tegen Beerschot, maar liet toch al knappe dingen zien.

   

  Al dat goede van de kustploeg werd al van bij de aftrap bevestigd. Alexander Blessin had zijn pionnen uitstekend geplaatst en volgens de regels van de Duitse school werd Charleroi geen seconde rust gegund. De thuisploeg kon enkel antwoorden met lange ballen, die een voor een niets opleverden.

   

  Achterin was Charleroi zelf op geen foutje te betrappen en dus waren alle ingrediënten aanwezig voor een eerste helft om snel te vergeten. Meer dan enkele verloren getrapte voorzetten van Charleroi en afstandsschoten die in de tribunes belandden, kregen we niet te zien. Een brilscore bij de rust was dan ook niet meer dan logisch. 

  Nicholson en Vandendriessche verzorgen samen de nodige acrobatie

  Charleroi gered door Iraanse combinatie

  Tijdens de rust had Karim Belhocine zijn troepen duidelijk op een donderpreek en een nieuw tactisch plan getrakteerd, want bij de thuisploeg vonden ze elkaar plots wel en werd de bal zowaar in de ploeg gehouden. Guillaume Hubert moest zich al meteen strekken om een voorzet voor de neus van Nicholson weg te duwen.

   

  Ondanks het nieuwe wedstrijdbeeld bleven de kansen schaars, dus koos Belhocine om Kaveh Rezaei als troefkaart te spelen. Een kwartier voor tijd werd de Iraniër door landgenoot Gholizadeh de zestien ingeloodst en vloerde hij Hubert met een strak gekruist schot. 

   

  Een moegestreden KVO had niet meer de energie om een slotoffensief op poten te zetten, waardoor Charleroi zonder al te veel problemen het laatste fluitsignaal haalde. Dankzij deze uitgekookte zege staat Charleroi op kop van het klassement met een puike zes op zes. KV Oostende moet volgende week opnieuw op zoek naar de eerste punten, wanneer het op bezoek gaat bij Sint-Truiden.

  D’Haese schiet gelijkmaker wild in tribune na heerlijke dribbel

  Fans Charleroi laten van zich horen tijdens de wedstrijd en vieren met de spelers na affluiten

  D'Haese: "De coach is een typische Duitser"

  Robbie D’Haese (KV Oostende): “De coach legt elke training
  veel nadruk op druk zetten. We hebben nog veel te leren, maar we staan er als
  ploeg. De coach is een typische Duitser, maar ik denk dat we dat nodig hebben.”

   

  Alexander Blessin (coach KV Oostende): “Vorige week hadden we gezegd dat we ons doel meer met een killer instinct moesten verdedigen. Dat lukte vandaag goed, al hadden we dat instinct ook nodig in de zestien meter van de tegenstander. In het eerste halfuur spelen we geweldig en dan zouden we ook moeten scoren. Dat kan je nooit 90 minuten lang volhouden en dan heb je momenten nodig om op adem te komen, maar dan mag je geen domme doelpunten slikken. Ik wil niet verdedigend en afwachtend spelen, maar deze aanvallende en agressieve tactiek blijven hanteren. De spelers willen dat ook en ik hoop dat we volgende week winnen.”

   

  Rezaei: "Zo'n assists zijn makkelijk voor Gholizadeh"

  Kaveh Rezaei (Charleroi): “Het was een zware wedstrijd. Vooral in de eerste twintig minuten zette Oostende hoog druk. We moesten vooral een doelpunt maken en daarna was het makkelijk voetballen. We konden de druk afhouden en de drie punten thuis houden. Ik ken Ali Golizadeh al lang en zo’n assists zijn makkelijk voor hem.”

   

  Karim Belhocine (coach Charleroi): “We zijn erg tevreden met de tweede zege op een rij. Het was een moeilijke wedstrijd tegen een offensief en defensief sterk KVO. Ik had de jongens daar ook voor gewaarschuwd en ik denk dat ik me niet heb vergist. Rezaei is ingevallen met de juiste mentaliteit en wilde absoluut het verschil maken. Hij bracht ook meer diepte in het spel en dat levert ook een doelpunt op.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Charleroi met een zuinige zege. Charleroi heeft vanavond geen schoonheidsprijs verdiend, maar gaat toch weer met de drie punten lopen dankzij een doelpunt van invaller Rezaei. KV Oostende maakte het de thuisploeg lang moeilijk, maar kon het op het einde niet meer belopen.  .
  3. tweede helft, minuut 93. Kayembe toont zich nog eens. De linksachter kapt knap naar binnen en haalt uit met rechts, maar ziet zijn afgeweken schot in hoekschop verdwijnen. .
  4. tweede helft, minuut 92. In drie tijden gaat Oostende van de achter- naar de voorhoede. Kvasina passt de bal met de borst naar McGeehan, die meteen uithaalt, maar zijn schot in de tribunes ziet belanden. .
  5. tweede helft, minuut 90. Vijf minuten extra. Zo lang heeft KV Oostende nog om er iets van te maken. .
  6. tweede helft, minuut 89. D'Haese ontdoet zich met één knappe beweging van Henen én Dessoleil, maar zijn schot mist alle richting. Zonde, zonde, zonde. .
  7. tweede helft, minuut 88. Morioka neemt de hoekschop kort en krijgt de bal ook terug. De Japanner gaat de achterlijn af en legt de bal goed terug tot bij Ribeiro, maar die ziet zijn schot afgeblokt. .
  8. tweede helft, minuut 87. Ribeiro zoekt de een-twee met Nicholson en vindt die ook bijna, al steekt een Oostendse hand daar een stokje voor. Een vrije trap is het resultaat. .
  9. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Mamadou Fall eruit
  10. tweede helft, minuut 84. Op kousenvoeten zijn we de laatste 10 minuten binnengeslopen. Kan KVO nog iets forceren? Een gelijkmaker zou in elk geval niet helemaal onterecht zijn. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Charleroi, Lucas Ribeiro Costa erin, Ali Gholizadeh eruit
  12. Gele kaart voor Ryota Morioka van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 80
  13. tweede helft, minuut 80. Morioka met de professionele fout, zoals dat dan heet, op D'Haese. De gele kaart had de Japanner waarschijnlijk al ingecalculeerd. .
  14. tweede helft, minuut 77.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Kaveh Rezaei van Charleroi. 1, 0.
  16. tweede helft, minuut 76. Charleroi op voorsprong na Iraanse combinatie! Gholizadeh houdt de bal knap bij en gidst Rezaei knap de zestien in. Die neemt de assist van zijn landgenoot dankbaar in ontvangst en vloert Hubert met een gekruist schot. .
  17. tweede helft, minuut 75. Het gaat de laatste minuten toch al wat meer oven en weer. Krijgen we nog een aangenaam slotkwartier te zien? .
  18. tweede helft, minuut 72. Oostende pakt uit met een knappe combinatie. Uiteindelijk is het Vandendriessche die de bal voor doel brengt. Onorthodox krijgt Penneteau de bal toch nog over de achterlijn gebokst terwijl hij op het achterwerk zit. .
  19. tweede helft, minuut 70. Busi schildert de bal op de knikker van Nicholson. Die wil terugkoppen tot bij Rezaei, maar ziet zijn pass over de achterlijn hobbelen. Beide teams nemen toch iets meer risico in de zoektocht naar een doelpunt. .
  20. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Ari Skúlason eruit