Tripje naar Cercle Brugge ligt Antwerp zwaar op de maag

  1. 32' - Doelpunt - Pieter Gerkens (0 - 1)
  2. 31' - Geel - Johanna Omolo
  1. 89' - Verv. Dino Hotic door Vitinho
  2. 86' - Doelpunt - Guy Mbenza (2 - 1)
  3. 80' - Doelpunt - Guy Mbenza (1 - 1)
  4. 74' - Verv. Lior Refaelov door Jonathan Bolingi
  5. 72' - Verv. Dimitar Velkovski door Alexander Corryn
  6. 65' - Geel - Dieumerci Mbokani
  7. 64' - Verv. Pieter Gerkens door Frank Boya
  8. 64' - Verv. Kylian Hazard door Thibo Somers
  9. 52' - Verv. Aurélio Buta door Nill De Pauw
  32'goalPieter Gerkens0 - 1
  80'goalGuy Mbenza1 - 1
  86'goalGuy Mbenza2 - 1

  Antwerp heeft al op de 2e speeldag een nederlaag moeten incasseren. Na de 1-1 vorig weekend tegen Moeskroen ging het nu de boot in op Cercle Brugge. 

  Cercle - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: In minuut 80 leek het niet meer te gaan gebeuren voor Cercle, maar een afgeweken vrije trap en een doelpunt van Mbenza zet de relance in.
  • Man van de match: Guy Mbenza kwam in de eerste 80 minuten telkens een stap te laat, maar scoorde twee keer op het ideale moment. Een kwaliteit op zich.
  • Opvallend: Het was al geleden van 1995 dat Cercle nog eens thuis wist te winnen van Antwerp. Een deugddoende en zuurverdiende zege voor de vereniging.

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Antwerp (2-1)

  Cercle heeft de controle, Antwerp de voorsprong

  Cercle verloor op de eerste speeldag van Standard en kreeg een week later met Antwerp opnieuw een stevige klepper voor de kiezen. De bezoekers begonnen dan weer sterk aan het seizoen met bekerwinst, maar gaven tegen Moeskroen wel een voorsprong uit handen. Twee teams dus die iets wilden rechtzetten.

   

  De thuisploeg kende bijna een vliegende start wanneer Pius over zijn eigen voeten struikelde en Mbenza met de bal aan de haal kon gaan. De Congolees stormde op Butez af, maar zag zijn wilde trap in de tribunes belanden. Ook daarna eiste Cercle de bal op en tikte het de bal gretig rond op de helft van de bezoekers, maar doelrijpe kansen bleven uit.

   

  Antwerp teerde op zijn beurt op een snelle uitbraak, maar die bleef uit tot Lamkel Ze net na het half uur zijn duivels ontbond. De Kameroense woelwater stormde de linkerflank af, kapte knap terug en legde het leer panklaar op de knikker van de inlopende Gerkens. Die vloerde oude bekende Didillon – tot een week geleden beiden Anderelcht-spelers - met een rake kopbal. Zo trok Antwerp met een licht gevleide voorsprong richting kleedkamers.

  Lamkel Ze komt wat nonchalant mee verdedigen

  Mbenza slaat Antwerp in twee tijden KO

  Na de koffie kregen we hetzelfde spelbeeld te zien, al kon Cercle het balbezit deze keer wel omzetten in een doelkans. Hotic loodste Vanhoutte met een heerlijk lobje in de zestien meter, maar Butez stond op de goeie plek. In de herneming reageerde Mbenza niet kwiek genoeg om te profiteren.

   

  Net na het uur kreeg Cercle met Mbenza en Hoggas nog twee goeie kansen, maar de tackle van Seck en de gelukkige redding van Butez konden erger voorkomen. Met het einde in zicht zette Taravel zich achter een vrije trap en deze keer leverde het wel wat op. Zijn afgeweken schot botste via de paal in de voeten van Mbenza, die van dichtbij het net wel wist te vinden.

   

  De passiviteit van Antwerp werd in het slot helemaal afgestraft en opnieuw was Mbenza afwerker met dienst. Een ultiem slotoffensief van Antwerp leverde nog twee reddingen van Didillon op, maar de Fransman moest zich niet meer omdraaien. Antwerp begint zo net als Gent met een valse start aan het seizoen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Cercle houdt de drie punten thuis! Antwerp leek op een zuinige zege af te stevenen, maar twee treffers van Mbenza draaiden de rollen helemaal om. Cercle houdt de punten thuis na een knappe en verdiende zege. .
  3. tweede helft, minuut 94. Diddillon met de vuisten! Verstraete haalt nog uit met een kanonsschot, maar treft de vuisten van Didillon. .
  4. tweede helft, minuut 93. Alles gaat nu naar voren bij Antwerp. Haroun kan niet op doel besluiten en ook de voorzet van De Laet wordt afgeweerd. .
  5. tweede helft, minuut 93. Even wat geharrewar in de zestien van Cercle, maar geen enkele Antwerp-speler krijgt de bal volledig onder controle. .
  6. tweede helft, minuut 91. Daar is Mbokani! Lamkel Ze vindt Mbokani met een vroege voorzet en die kan Didillon verrassen met zijn kopbal. De Fransman ging goed plat. .
  7. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra tijd. Kan Antwerp de knop nog omdraaien? .
  8. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Cercle Brugge, Vitinho erin, Dino Hotic eruit
  10. tweede helft, minuut 89.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Guy Mbenza van Cercle Brugge. 2, 1.
  12. tweede helft, minuut 86. Mbenza slaat Antwerp KO! En Cercle gaat erop en erover! Hotic wacht tot het ideale moment om Mbenza de zestien in te loodsen en de Congolees vloert Butez met zijn tweede van de middag! .
  13. tweede helft, minuut 85. Lamkel Ze probeert hetzelfde vanop rechts en vindt deze keer het hoofd van Seck, maar de verdediger wordt teruggefloten voor buitenspel. .
  14. tweede helft, minuut 83. .
  15. tweede helft, minuut 82. Lamkel Ze dropt een vrije trap in de tweede zone, waar Boya teruglegt op een groenhemd. De tweede bal wordt door Nill De Pauw meteen op doel getrapt, maar via een Brugs been belandt de bal in hoekschop. .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Guy Mbenza van Cercle Brugge. 1, 1.
  17. tweede helft, minuut 79. Mbenza brengt Cercle langszij! De vrije trap van Hoggas gaat door de muur en botst tegen de paal. Mbenza is deze keer wel als snelste op de bal en knalt de gelijkmaker van dichtbij voorbij Butez! .
  18. tweede helft, minuut 78. We zitten intussen in het slotkwartier wanneer Hoggas een vrije trap meekrijgt. Kan de vereniging een slotoffensief op poten zetten of is het vat stilaan af? .
  19. tweede helft, minuut 78. Antwerp zoekt en vindt de ruimte op links bij Lamkel Ze. Die wil de bal in de verste hoek deponeren, maar raakt zijn plaatsbal helemaal verkeerd. Zo kan Cercle nog eens opbouwen.  .
  20. tweede helft, minuut 76. Het spel verwatert een beetje. Bij Antwerp kiezen ze voor de controle, al is dat bij 0-1 niet altijd de beste keuze.  .