Beerschot vliegt op zijn paarse wolk ook voorbij Zulte Waregem

  1. 40' - Verv. Mikael Soisalo door Omar Govea
  2. 32' - Doelpunt - Tarik Tissoudali (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Blessing Eleke
  2. 90+1' - Verv. Raphael Holzhauser door Loris Brogno
  3. 87' - Doelpunt - Raphael Holzhauser (3 - 1)
  4. 83' - Verv. Tarik Tissoudali door Blessing Eleke
  5. 83' - Verv. Abdoulaye Sissako door Idrissa Sylla
  6. 76' - Verv. Gianni Bruno door Jean-Luc Dompé
  7. 75' - Verv. Denis Prychynenko door Dario van den Buijs
  8. 68' - Doelpunt vrije trap - Raphael Holzhauser (2 - 1)
  9. 67' - Geel - Tom Pietermaat
  10. 67' - Geel - Omar Govea
  11. 64' - Geel - Bassem Srarfi
  12. 57' - Doelpunt - Saido Berahino (1 - 1)
  13. 56' - Geel - Ryan Sanusi

  Nieuwkomer Beerschot pronkt na 2 speeldagen met een 6 op 6 aan de leiding. Holzhauser zorgde, onder meer met een knappe vrijschop, voor het verschil tegen Zulte Waregem. De promovendus kan zo met een mooi rapport aan een zwaar vierluik beginnen.

  Beerschot - Zulte Waregem kort samengevat

  • Sleutelmoment: Met nog een kwartier op de klok moest iedereen naar binnen voor een dreigend onweer. Na een lange regenpauze kwam Beerschot veel gretiger weer op het veld en besliste het de wedstrijd.
  • Man van de match: Hier moeten we geen seconde over nadenken: Raphael Holzhauser. De blonde Oostenrijker scoorde twee keer en lag aan de basis van de openingsgoal. Zijn vrijschop was er een om duimen en vingers bij af te likken.
  • Opvallend: De 6 punten en de leidersplaats zullen zoet smaken bij Beerschot, maar de voorsprong van 5 punten op stadsrivaal Antwerp misschien nog net iets zoeter.

  Bekijk de goals uit Beerschot – Zulte Waregem (3-1)

  Dreigend onweer kan de paarse wolk van Beerschot niet verdrijven

  Na 75 minuten dreven donderwolken de spelers vroegtijdig de catacomben in, maar in de kleedkamer van Beerschot zal het tijdens die regenpauze niet gedonderd hebben. De promovendus kwam bijzonder gretig voor de dag en had op dat moment al een 2-1-bonus in handen.

   

  Holzhauser is de ronkende motor en hij zorgde dan ook voor de doorbraak na een halfuur. Hij loodste Tissoudali met een knap balletje door de buitenspelval en de Nederlander werkte het goed af. De aanvaller had voor de rust nog een aantal kansen om te scoren, maar dat lukte niet meer.

   

  Zo kon Zulte Waregem na de rust op gelijke hoogte komen. De ploeg van Dury voetbalde steeds beter mee en Vanhamel viel met het schot van Berahino in doel. De hoop bij de bezoekers veerde op, maar Holzhauser drukte die met een alleraardigste vrijschop weer de kop in. De Oostenrijker draaide het leer enig mooi over de muur en buiten het bereik van doelman Bansen.

   

  Ook na de regenpauze vond Zulte Waregem niets extra meer in de tank en na een nieuwe goal van Holzhauser, dit keer na een knappe combinatie met Noubissi, was de partij beslist. Beerschot begint zijn 1A-avontuur met een perfect rapport. Nu wachten Club Brugge, Standard, Genk en Charleroi.

  Holzhauser (Beerschot) schildert enig mooi vrije trap in doel

  Scheidsrechter legt match op het Kiel even stil voor zwaar onweer

  Losada: "Ik sta met plezier naast het veld"

  • Hernan Losada: "Het is een heel goede start. Als promovendus 6 op 6 pakken is goed, maar vooral de manier waarop is mooi. Dit is de verdienste van de spelers. Voor mij als trainer is het bij momenten een plezier om naast het veld te staan. Ik heb al gezegd dat 1B een heel moeilijke competitie is. Er is niet veel verschil op vlak van tempo en intensiteit. We trekken volgende week naar Club Brugge met vertrouwen."

   

  • Francky Dury: "We wisten dat het een moeilijke match zou worden tegen een ploeg die heel direct speelt en sterk is in de omschakeling en op stilstaande fases. Dat is ook mijn analyse van de dag, want we slikken twee goals op de omschakeling en op een standaardsituatie. Op basis van de totale match verdiende Beerschot de winst, want we kwamen niet in ons eigen spel. Wat er moet veranderen? We moeten eens winnen. Vorig jaar begonnen we ook met o op 6, daarna wonnen we en waren we vertrokken."

  Na 75 minuten strooide noodweer even roet in het eten.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 114. Beerschot pakt 6 op 6. Beerschot, met uitblinker Holzhauser, pakt een verdiende zege tegen Essevee: 3-1. Ze beginnen de competitie zo met 6 op 6. Zulte Waregem begint met een heel povere 0 op 6. .
  2. tweede helft, minuut 112. Vossen gaat op zijn knieën zitten. Hij vraagt nog een penalty, maar Put gaat er niet op in. .
  3. tweede helft, minuut 110. 4 minuten. Regenpauze of niet, we doen er nog 4 minuten bij. .
  4. tweede helft, minuut 109. Bansen heeft echt veel werk op te knappen in deze partij. Nu moet hij opnieuw tussenkomen. Bij Zulte Waregem is het vet sinds de regenpauze van de soep. .
  5. tweede helft, minuut 107. Holzhauser opnieuw! De uitblinker van de partij zet nog eens de puntjes op de i. Holzhauser werkt knap af op aangeven van Noubissi: 3-1. Over en uit voor Essevee. .
  6. tweede helft, minuut 106. Een dreigende voorzet van Srarfi. Berahino kan er net niet bij met zijn knikker en Vanhamel klemt. .
  7. tweede helft, minuut 102. Will Still pepert Eleke nog iets in voor hij zijn debuut maakt voor Beerschot. Hij komt in de plaats van Tissoudali. Bij de tegenstanders voert Dury twee wissels door. .
  8. tweede helft, minuut 101. Na de regenpauze is het vuur er toch wat uit. Noubissi schudt nog een schot uit zijn voeten, maar Bansen moet zich niet reppen. .
  9. tweede helft, minuut 98. Een ingestudeerde hoekschop van Beerschot is niet meteen een succes. Nog eventjes op trainen deze week. .
  10. tweede helft, minuut 95. We zien spelers! De Beerschot-spelers druppelen het veld weer op. Ook de muziek in het stadion gaat weer luid aan. We moeten nog zo'n kwartier spelen. .
  11. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  12. Gele kaart voor Blessing Eleke van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 92
  13. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Beerschot, Loris Brogno erin, Raphael Holzhauser eruit
  14. tweede helft, minuut 90.
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Raphael Holzhauser van Beerschot. 3, 1.
  16. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Beerschot, Blessing Eleke erin, Tarik Tissoudali eruit
  17. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Idrissa Sylla erin, Abdoulaye Sissako eruit
  18. tweede helft, minuut 82.