Nieuwkomers trekken Anderlecht over de streep tegen STVV

  1. 41' - Doelpunt - Bogdan Mykhaylichenko (1 - 0)
  1. 90+3' - Doelpunt - Percy Tau (3 - 1)
  2. 88' - Doelpunt - Nelson Balongo (2 - 1)
  3. 81' - Verv. Bogdan Mykhaylichenko door Edo Kayembe
  4. 74' - Verv. Nany Dimata door Antoine Colassin
  5. 72' - Verv. Yuma Suzuki door Nelson Balongo
  6. 64' - Verv. Michel Vlap door Percy Tau
  7. 61' - Geel - Nany Dimata
  8. 60' - Verv. Steve De Ridder door Samuel Asamoah
  9. 56' - Verv. Keito Nakamura door Jonathan Buatu
  10. 52' - Geel - Peter Zulj
  11. 50' - Doelpunt - Nany Dimata (2 - 0)
  12. 49' - Rood - Ibrahima Sankhon

  Anderlecht heeft zijn eerste zege van het seizoen binnen, met dank aan zijn zomeraankopen Michajlitsenko en Tau en "verloren zoon" Dimata. "Maar we halen nopg niet het gewenste niveau", vindt coach Frank Vercauteren na de thuiszege tegen STVV.

  Anderlecht - STVV in een notendop

  • Sleutelmoment: Na de rust kon STVV nog met een antwoord komen, maar de rode kaart van Sankhon betaalde het cash. Dimata strafte het nog geen minuut later af met een rake kopbal.
   
  • Man van de Match: Een naam om u tegen te zeggen had hij al, maar ook de titel van Man van de Match kaapt hij volgens ons meer dan terecht weg. Bohdan Mychajlytsjenko maakte zijn debuut bij paars-wit en brak de ban voor zijn nieuwe club.
   
  • Opvallend: De nieuwkomers doen het voor Anderlecht. Mychajlytsjenko met de openingstreffer en Tau met de late goal. Verloren zonen Dimata en Trebel waren met een doelpunt en assist betrokken bij het 2e doelpunt.

  Bekijk de goals uit Anderlecht - STVV (3-1)

  Mychajlytsjenko zorgt voor wat vuur in draak van een wedstrijd

  Franky Vercauteren had met zijn basiself toch wel een wit konijn of 3 uit zijn toverhoed gehaald. Adrien Trebel kreeg nog eens een basisplek, maar daarnaast was er ook plaats voor Bohdan Mychajlytsjenko op de linksachter en Anouar Ait El Hadj voorin.

   

  Maar wie hoopte op een spektakelstuk, kwam bedrogen uit. Aanvankelijk konden we de eerste helft kort en bondig samenvatten in 1 zin, maar debutant Mychajlytsjenko pakte kort voor rust uit met een knappe dribbel en dito afwerking.

   

  De Oekraïner zette Anderlecht op voorsprong en STVV kon achtervolgen, al had het zelf ook maar weinig in de pap te brokken.

  Trebel redder in nood! Hij duwt de lens van Vlap op zijn plaats

  Anderlecht vergeet het af te maken en bibbert nog even

  Hopend op wat peper, zout en een scheutje tabasco in de tweede helft keken we met een bang hartje uit naar wat nog zou komen. Nog eens 45 minuten bijna indommelen of eindelijk eens wat spektakel?

   

  En het werd iets tussenin. Sankhon pakte na nog geen 5 minuten donkerrood en kon gaan douchen. De vrije trap die eruit volgde was meteen raak voor Anderlecht, Dimata met de rake kopbal en de boeken leken meteen toe voor STVV. 

   

  Met een man meer was het uitkijken naar misschien nog wat extra doelpunten bij Anderlecht, maar veel verder dan enkele halve pogingen kwam het niet meer. 

   

  Een late tegentreffer uit het niets van Balongo greep coach Vercauteren en zijn mannen nog even naar de keel. Na een minuut of 2 bibberen op de benen kwam de verlossing dan toch: invaller Tau legde de 3-1-eindstand tegen het net met een sublieme stifter.

  Vercauteren kan nog altijd een bal controleren

  Anderlecht steekt leuke hakjes-aanval in elkaar

  Steve De Ridder breekt sleutelbeen

  Tijdens de wedstrijd moest Steve De Ridder (foto boven) naar de kant met een blessure. STVV-coach Muscat vreest een operatie.

   

  "Het ziet er niet goed uit voor Steve. Hij heeft zijn sleutelbeen gebroken en zal meer dan waarschijnlijk onder het mes moeten."

  Vercauteren: "Halen nog niet het niveau waar we moeten zitten"

  • Frank Vercauteren (coach Anderlecht): "De wissels in de basiself kwamen er omdat spelers krediet opsparen op basis of ze goed spelen of efficiëntie hebben voor de ploeg. Sommige jongens tonen  tijdens (oefen)matchen dat ze de challenge willen aangaan en de anderen op een goede manier willen bestoken. Dan kan je dat alleen maar aanmoedigen door ze op te stellen. We hebben een dertigtal spelers, liever dat dan 11 spelers en geen mogelijkheden. Het heeft nu goed uitgepakt, maar we halen nog niet het niveau waar we moeten zitten. Morgen leggen we de lat weer wat hoger, want er kunnen zeker wat zaken beter. Of Mychajlytsjenko het profiel is dat we nodig hadden? Het is iemand die goed verdedigt, alle duels wint, kan scoren en goede voorzetten geeft. Dat zijn de profielen die we zoeken."

   

  • Kevin Muscat (coach STVV): "Bij de eerste goal is het duidelijk dat we totaal geen druk zetten en dat hij gewoon voorbij 4 of 5 spelers loopt. Onze attitude was vandaag niet goed genoeg. Geen druk en geen agressie. Maar we mogen niet klagen over het resutlaat, met een man minder. Het is een goede leerschool, spijtig genoeg met een nederlaag. De rode kaart? Ik ga ervan uit dat als de scheidsrechter het gaat herbekijken en rood geeft, het terecht is."

  Vercauteren: "Morgen opnieuw de lat hoger leggen, want we hebben nog werk"

  Luckassen: "Na de goal was het eigenlijk gespeeld"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. EINDE. Het had wat voeten in de aarde, maar de zege is dan toch een feit. Anderlecht wint van STVV met 3-1, maar een vlotte zege was het zeker niet. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Redder in nood Tau. Oef, een zucht weergalmt in het Lotto Park. Invaller Percy Tau doet de boeken toe met een knappe stifter: 3-1. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Percy Tau van Anderlecht. 3, 1.
  5. Toegevoegde tijd. We krijgen 4 minuten extra tijd! . tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Anderlecht zit met de piepers en STVV gelooft er weer even in. De laatste minuut gaat zo dadelijk in.  .
  7. tweede helft, minuut 88. Zou het...? Is het KVM-scenario nu ook met STVV in de maak? Anderlecht laat zich helemaal verrassen, Balongo loopt doorheen de lekke verdediging en maakt de aansluitingstreffer. Wat kan STVV nog? .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Nelson Balongo van STVV. 2, 1.
  9. tweede helft, minuut 86. Asamoah zorgt voor een Truiense kans, maar geraakt niet verder dan een slap schotje dat enkele meters naast hobbelt. Het is wachten tot het laatste fluitsignaal. .
  10. tweede helft, minuut 86.
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Anderlecht, Edo Kayembe erin, Bogdan Mykhaylichenko eruit
  12. tweede helft, minuut 79. Trebel levert alweer een goeie voorzet af uit vrije trap. Zulj zet er z'n bol tegen, zonder succes. .
  13. tweede helft, minuut 74. Het tempo is even uit de wedstrijd verdwenen met nog een kwartier te gaan. Kan Anderlecht er nog eentje bij doen, of krijgen we een Limburgs mirakel?  .
  14. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Anderlecht, Antoine Colassin erin, Nany Dimata eruit
  15. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij STVV, Nelson Balongo erin, Yuma Suzuki eruit
  16. tweede helft, minuut 71. Bijna Tau! Percy Tau had ei zo na zijn eerste doelpunt in zijn paars-wit shirt gemaakt. Zijn knaller gaat net naast doel, al stond hij wel buitenspel. .
  17. tweede helft, minuut 70. Dimata zoekt z'n tweede van de avond, maar ziet zijn schot voorlangs gaan. STVV kan geen vuist meer maken en zal nog 20 minuten afzien. .
  18. tweede helft, minuut 67.
  19. tweede helft, minuut 66. Teleurgestelde Vlap. Michel Vlap is duidelijk niet opgezet met zijn wissel. Hij verlaat het veld en gunt coach Vercauteren geen blik. .
  20. tweede helft, minuut 64. Vercauteren neemt geen risico's en haalt Vlap, die last heeft van zijn lies, naar de kant. Percy Tau krijgt nog een klein half uur om zijn vele fans te verwennen. .