1. 43' - Doelpunt - Igor Plastoen (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 09/08/20 - 13:30
43'
Igor Plastun
1 - 1
43'

KAA Gent heeft zijn hoge ambities bij de start van het nieuwe seizoen geen kracht kunnen bijzetten. De vicekampioen liet meteen punten liggen op het veld van STVV. De thuisploeg kon bij de twee doelpunten profiteren van geblunder in de Gentse defensie.

Sint-Truiden - AA Gent in een notendop:

• Sleutelmoment: AA Gent legt meer en meer zijn wil op aan STVV, dat afziet na een zeer goeie eerste helft. Maar de bezoekers nekken zichzelf: Kaminski, Plastoen en co beginnen te klungelen en dat levert de Limburgse 2-1 op.
  • Man van de match: Het was niet de namiddag van Igor Plastoen. Bij de 1-0 liet hij de voorzet afwijken, waardoor die perfect was voor doelpuntenmaker Suzuki. De 1-1 nam hij zelf voor zijn rekening, maar bij de 2-1 was hij weer een hoofdrolspeler. Zijn match zat er daarna ook op door een blessure.
  • Opvallend: AA Gent en de opener van het seizoen, het is geen goed huwelijk. Gent wacht al sinds 2012 (toen tegen Lierse) op een nieuwe zege op de eerste speeldag.

Bekijk de goals uit STVV - Gent (2-1)

Gevleide Gentse gelijkmaker net voor de rust

AA Gent had zijn wisselvallige oefencampagne afgesloten met enkele twijfelachtige prestaties en dat had STVV onthouden.

Na iets meer dan 60 seconden lag de bal al in het mandje: Garcia gooide de bal voor de pot, Plastoen raakte het leer lichtjes (ongelukkig) en Suzuki liep de razendsnelle 1-0 aan de tweede paal binnen.

De bezoekers werden ijskoud gepakt en kwamen in het eerste bedrijf amper in het stuk voor. Zonder David en zonder nieuwkomers speelde de vicekampioen veel te statisch. Geen beweging, geen creativiteit, geen kansen.

Een fris STVV vergat zichzelf nog meer te belonen en kreeg zowaar een koude douche net voor de pauze.

De 1-1 viel uit de lucht en - niet toevallig - op een corner: Plastoen knikte krachtig binnen. De gevleide 1-1 kreeg zelfs bijna een blauwdruk, maar Ngadeu kopte enkele minuten later net naast.

STVV-speaker is een grapjas: "Laat je horen!"

Gentse defensie gaat de mist in bij de 2-1

Ondanks de late gelijkmaker zal Gent-coach Thorup zijn spelersgroep vermoedelijk op een donderpreek getrakteerd hebben. Die miste zijn effect niet, want AA Gent toonde na de pauze een ander gelaat.

Het trok de match meer en meer naar zich toe, maar de pientere 1-2 na een ingestudeerd nummertje op een corner werd voor nipt buitenspel afgekeurd.

STVV hapte naar adem, maar werd een handje geholpen door de bezoekers. De Gentse defensie klungelde plots dat het een lieve lust was: miscommunicatie tussen Kaminski en Plastoen resulteerde in een blunderfestival met Colidio als eindstation, 2-1 op het uur.

AA Gent was van slag en kon STVV daarna nooit in een wurggreep nemen, al had het ook pech. De gelijkmaker van Jaremtsjoek bleef twee keer aan de paal kleven.

2-1: ook AA Gent verslikt zich in zijn tegenstander in de eerste spelronde. Op lange termijn hoeft dat geen drama te zijn, maar bij het ambitieuze Gent zal er toch meteen druk op de ketel staan.

Klungelsmurf in de JPL: Botsing Kaminksi-Plastoen leidt de 2-1 in

Doelman Steppe had ook een knappe dribbel in huis

Bizar! De trein rijdt langs Stayen en dat gaat niet ongemerkt voorbij

Ivan De Witte lonkt naar smartphone met mondmasker voor de ogen

STVV-coach Muscat pakt uit met nonchalant hakje

De Ridder: "Tijd gehad om een identiteit te kweken", Odjidja: "We moeten hier lessen uit trekken"

• Steve De Ridder (aanvoerder Sint-Truiden): "We winnen eindelijk nog eens van AA Gent. We hebben er als ploeg enorm hard voor geknokt en we verdienen deze overwinning. We hebben nog de beste kansen gehad en ook met de Gentse druk op het einde hebben we geknokt als leeuwen. Ik ben enorm blij. We hebben 10 weken keihard gewerkt en dit is het resultaat: we kloppen de 2e van vorig seizoen, fantastisch. We hebben tijd gehad om een identiteit te kweken. We willen vooral zonder de bal een vervelende tegenstander zijn. We willen in het duel zitten en dat hebben we getoond."
  • Vadis Odjidja (aanvoerder AA Gent): "Deze nederlaag was heel vermijdbaar. STVV had in de tweede helft bijna geen enkele kans, maar bij ons was er dat misverstand. We moeten vaststellen dat we onszelf de das omdoen. Het was een moeilijke wedstrijd voor ons. We vonden niet echt een oplossing, maar we hadden nog kansen voor de 2-2. Dan kon het er anders uitzien. We moeten hier lessen uit trekken en hopelijk kunnen we volgende week wel winnen."
  • Jess Thorup (coach AA Gent bij Eleven Sports): "Na 2 minuten kom je al op achterstand: na een voorbereiding van enkele maanden hoop je daar uiteraard niet op. Je laat de tegenstander dan geloven dat alles mogelijk is. Onze eerste helft was niet goed, maar we vochten terug en hadden de match onder controle. En dan geef je weer zo'n goal weg: het is niet normaal dat zoiets kan. Dat we twee gezichten toonden? Je kunt denken dat je goed bent, maar als je het niet toont op het veld... We hadden kansen, maar die moeten in doel gaan. Je wint en verliest natuurlijk samen, helaas moeten we nu een week wachten op onze volgende match. Te veel spelers haalden hun niveau niet en dat weten ze al. We moeten hier lessen uit trekken en deze match dan zo snel mogelijk vergeten. Dat je me geluk wenst? Dat zal ik nodig hebben."

90+6'

Afgefloten! AA Gent bijt in het kunstgras van Stayen. De thuisploeg heeft de zege niet gestolen, AA Gent verdient de nederlaag nu ook weer niet echt na een betere tweede helft. Maar de blunder bij de 2-1 weegt zwaar door.

90+5'

Sint-Truiden krijgt nog een geweldige counterkans, maar Nazon speelt het niet uit. Hij houdt AA Gent nog in leven.

90+4'

We zien een beteuterde blik bij Gent-manager Louwagie. Dit is niet de start waar Gent op gerekend had, al is het al van 2012 geleden dat het zijn opener nog eens kon winnen.

90+3'

STVV trekt zich nu diep op de eigen helft terug. Het zit op fysiek vlak aan het einde van zijn Latijn.

90+1'

AA Gent geeft weer die vermoeide en passieve indruk van voor de rust. Is de buit binnen voor de thuisploeg?

90+1'

90'

88'

AA Gent kan geen power meer ontwikkelen. Als het hier verliest, zal er toch meteen druk op de ketel staan.

Stef Wijnants op Radio 1
88'

Kaminski is bij de pinken

Gent ontsnapt zelfs stilaan aan de 3-1. Kaminski moet zich strekken op een plaatsbal van Lucas.

87'

Ook STVV probeert het met een ingestudeerd nummertje, maar dat van Lee is een stukje minder gevaarlijk dan die afgekeurde 1-2 van Castro-Montes en Bezoes. Het blijft wel wachten op een Gents slotoffensief.

85'

Terwijl de zon weer volop schijnt, moet Kaminski toch nog alert zijn. Het vluchtschot van Lee kleeft aan zijn handen.

83'
83'

Twee keer de paal voor Jaremtsjoek.

81'

Weer de paal voor Jaremtsjoek!

Het zit de bezoekers nu toch niet mee. Odjidja stuurt Jaremtsjoek het straatje in, maar de spits legt de opgelegde kans tegen de paal. Steppe was geklopt.

80'

Invaller Lucas is te gretig aan de eigen zestien en begaat een fout op een gevaarlijke plaats. Iets voor Kums? Neen, zijn vrijschop illustreert zijn match: zeer matig.