2. 57' - Doelpunt - Sascha Kotysch (1 - 0)
    Jupiler Pro League - speeldag 1 - 10/08/20 - 19:00
    57'
    Sascha Kotysch
    57'
    1 - 0

OHL en Eupen hebben in hun openingswedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen elkaar in evenwicht gehouden. Kotysch bracht OHL tegen de gang van het spel in op voorsprong, maar Nuhu bezorgde de Panda's alsnog een verdiend punt.

OHL-Eupen in een notendop

• Sleutelmoment: Tegen de gang van het spel in scoort Kotysch de 1-0 voor OHL, na een knappe ingestudeerde vrije trap. Het signaal voor Eupen om doelgerichter te beginnen spelen, met de verdiende gelijkmaker van Nuhu als resultaat.
    • Man van de match: Isaac Nuhu toonde zich niet alleen belangrijk met zijn doelpunt, de flukse winger was een constante gesel voor de Leuvense verdediging. Aan de kant van OHL was doelman Keet dan weer de uitblinker, wat zelden een goed teken is.

OHL speelt 1-1-gelijk tegen Eupen

OHL mocht zich met veel vraagtekens opmaken voor hun comeback op het hoogste niveau. De jongens van Marc Brys verloren vorige week nog met 1-4 in de 1B-finale en kenden een korte voorbereiding. Eupen, dat zich de afgelopen weken nog gevoelig versterkt had met routiniers als Poulin en Peeters, zakte met vertrouwen af naar Den Dreef.

Eupen morst met kansen tegen een matig OHL

De thuisploeg liet in de openingsfase het initiatief aan Eupen. De bezoekers toonden zich gretig, met sneltreinen Nuhu en N'Dri op de flanken, maar miste precisie in de rechthoek. OHL zocht, maar worstelde met zichzelf.

Een kans van Duplus leek de thuisploeg even op de goede weg te zetten, maar Eupen bleef via Nuhu en N'Dri wel de gevaarlijkste ploeg. De kopzorgen bij OHL werden alleen maar groter toen zowel Maertens als Tshimanga geblesseerd naar de kant moesten.

OHL moest bezinnen bij de rust, maar Eupen bleef ook na de pauze de beste ploeg. Het schrijnende gebrek aan efficiëntie bij de bezoekers werd vlak voor het uur genadeloos afgestraft: Kotysch trapte een knappe ingestudeerde vrije trap goed overhoeks binnen.

De onverhoopte voorsprong bracht echter geen verbetering bij OHL. Eupen bleef proberen en kreeg in minuut 72 dan toch loon naar werk. Na knap voorbereidend werk van Ngoy werkte Kotysch onhandig weg, Nuhu was goed gevolgd om de gelijkmaker binnen te tikken.

OHL zag tien minuten voor tijd met Schuermans zelfs nog een derde man geblesseerd uitvallen, maar wist het slotoffensief van de bezoekers alsnog te overleven. De Leuvenaars kruiden zo hun comeback in eerste klasse met een gevleid punt tegen een gretig Eupen.

21:02

OHL keert terug in 1A met punt tegen Eupen

Na een leuke partij hebben OHL en Eupen de punten gedeeld. Vooral de bezoekers konden af en toe goed voetbal op de mat brengen via hun snelle wingers. Nuhu wiste in de 72e minuut de gevleide 1-0 van Kotysch uit. OHL toonde zich onmachtig in het slot, Eupen toonde een fors gebrek aan efficiëntie.

90+5'

De onmacht bij OHL is groot. Mercier heeft alle tijd maar verstuurt een draak van een dieptepass. De Leuvenaars pakken vandaag een gevleid punt.

90+4'

Cools kan met een laatste stuiptrekking nog een hoekschop uitlokken. Peeters mag zich nog eens achter de bal zetten voor een hoekschop.

90+2'

Door de cooling break en de blessurebehandeling krijgen we 6 minuten extra tijd. Krijgen we nog een winnaar in deze wedstrijd?

90+1'

88'

Eupen blijft proberen

Nuhu toont zich ook in de slotminuten nog bedrijvig. De winger snijdt knap naar binnen, maar mist opnieuw precisie in de laatste pass. Ook Ngoy kan in de daaropvolgende actie niet besluiten.

87'

Houden beide ploegen het op een gelijkspel of krijgen we alsnog een winnaar in deze partij? Peeters kan nog eens oprukken en legt aan, maar zijn schot waait ver naast. Nog een kleine 5 minuten.

84'
    81'

Derde blessure bij OHL

Na Maertens en Tshimanga valt nu ook Schuermans uit. De comeback van OHL is er dus niet eentje zonder kleerscheuren. Ngawa komt de ongelukkige verdediger vervangen.

79'

OHL probeert wat tegengas te geven maar blijft moeilijk voetballen. Myny probeert een een-twee op te zetten met Henry, maar de inspeelpass van de diepe spits is niet goed.

77'

Eupen maakt aanspraak op de drie punten. N'Dri kopt knap achterwaarts op een vrije trap van Peeters. De bal zeilt een meetlatje over de verre winkelhaak.

74'

Bijna Ngoy!

Invaller Ngoy toont wat Eupen miste in de eerste helft. De winger draait knap weg van Kotysch, maar vindt Darren Keet op zijn pad. In de herneming trapt Nuhu ruim over. OHL bibbert!

73'

Nuhu hangt de bordjes gelijk!

Na een knappe combinatie kan invaller Ngoy voorzetten. Kotysch krijgt de bal ongelukkig tegen zijn voet en zet daarmee zijn eigen doelman op het verkeerde been. Nuhu is goed gevolg en kan de gelijkmaker gemakkelijk binnenprikken.

72'
    1-1! Nuhu met de gelijkmaker
    69'

Cooling break

Halverwege de tweede helft krijgen we de tweede cooling break. Kan een frisse slok water voor een ommekeer zorgen bij de bezoekers?

68'

Eupen-coach San José voelt dat er iets moet gebeuren. Een bleke Embalo mag gaan rusten, Ngoy komt erin. Kan Eupen de scheve situatie nog rechtzetten?

63'

Overhaaste Panda's

De bezoekers voelen dat er iets moet gebeuren en blijven proberen. Nuhu rukt pijlsnel op maar ziet geen aanspeelpunten. Hij probeert het dan maar zelf met een wanhoopsschot vanop zo'n 35 meter. De bal hobbelt 15 meter naast de kooi van Keet.