Beerschot mist rentree bij de grote jongens niet, fouten doen Oostende de das om

  1. 22' - Geel - Makhtar Gueye
  2. 20' - Geel - Anton Tanghe
  3. 1' - Doelpunt - Marius Noubissi (0 - 1)
  1. 90+3' - Verv. Marius Noubissi door Gregory Grisez
  2. 89' - Verv. Raphael Holzhauser door Mèmè Placca Fessou
  3. 83' - Geel - Dario van den Buijs
  4. 78' - Verv. Tarik Tissoudali door Alexander Maes
  5. 74' - Doelpunt - Marius Noubissi (1 - 2)
  6. 72' - Geel - Marko Kvasina
  7. 67' - Verv. Robbie D'Haese door Cameron McGeehan
  8. 67' - Verv. Makhtar Gueye door Fashion Sakala
  9. 63' - Doelpunt - Kevin Vandendriessche (1 - 1)
  10. 60' - Geel - Denis Prychynenko
  1'goalMarius Noubissi0 - 1
  74'goalMarius Noubissi1 - 2

  Beerschot heeft zijn rentree op het hoogste niveau niet gemist. Tegen een vernieuwd KV Oostende kwam het tot 2 keer toe op voorsprong, telkens dankzij Noubissi.

  KV Oostende-Beerschot in een notendop

  • Sleutelmoment: In de allereerste minuut gaat het al mis bij Oostende. Een te korte terugspeelbal van Hubert wordt door Pietermaat opgepikt en door Noubissi binnengetrapt. Meer dan 6 weken voorbereiding en dan word je al meteen koud gepakt. Een pijnlijke start voor het vernieuwde KVO.

   

  • Man van de Match: Marius Noubissi zal met zijn 2 goals natuurlijk de meeste krantenkoppen wegkapen, maar toch lag de kracht van Beerschot in de defensie. Wij geven onze pluim daarom aan Dario Van den Buijs, die zich als nieuwkomer perfect inpaste in het op elkaar ingespeelde kwartet achteraan.

  Beerschot boekt meteen eerste zege op het veld van Oostende: 1-2

  Twee cadeautjes voor Noubissi

  7 jaar geleden is Beerschot aan zijn opmars vanuit eerste provinciale naar 1A begonnen. Dan is er geen betere binnenkomer om al na 56 seconden te scoren. Met dank aan doelman Hubert, maar wel met een speciale vermelding voor de steal van Pietermaat, nota bene een van de spelers die er in de 2e amateurklasse al bij was.

   

  KV Oostende liet in wat volgde bijwijlen leuke dingen zien, vooral met de Senegalese aanwinst Gueye. Maar je merkte aan alles dat de mix van onervaren Belgisch talent en onwennige buitenlandse spelers nog niet pakte.

   

  Het was dan ook geen toeval dat in een mindere 2e helft twee oudgedienden voor de gelijkmaker zorgden. Hjulsager dropte de bal in de rug van de Beerschot-defensie en die liet zich op een zeldzame onachtzaamheid betrappen waar aanvoerder Vandendriessche optimaal van kon profiteren.

   

  De gelijkmaker was zeker niet onverdiend, maar was ook van korte duur. Bij een vrijschop voor Beerschot werd Noubissi onbegrijpelijk vrijgelaten. Achteloos tikte hij de winning goal in doel.

   

  Meteen een enorme opsteker voor Beerschot, dat zich in het spoor van de verrassende leider Waasland-Beveren nestelt. Voor de nieuwe onervaren Oostende-coach Blessin is het een onaangename start van zijn carrière als hoofdcoach.

  VIDEO: Bekijk de goals uit Oostende - Beerschot (1-2)

  Losada: "Met deze grinta gaan we rustig seizoen tegemoet"

  • Marius Nobissi (scoorde beide Beerschot-goals): "Het was een lastige avond, want KV Oostende speelde goed voetbal. Maar we hebben het collectief opgelost, zoals we gewoon zijn. We hebben heel gedisciplineerd de opdrachten van de coach uitgevoerd."

   

  • Hernan Losada (coach Beerschot): "Dit is een heel belangrijke tegenstander. In balbezit waren we niet rustig genoeg, te nerveus, dat is een werkpunt. Maar we toonden veel grinta en passie. Als we in elke match vechten zoals vandaag, dan gaan we een rustig seizoen tegemoet."

  KVO-coach Blessin: "Voetbal kan wreed zijn"

  • Jelle Bataille (Oostende): "Er overheerst frustratie en ontgoocheling, want we waren in alle opzichten de betere ploeg. Bij de 0-1 nemen we te veel hooi op ons vork. We wisten dat ze druk zouden zetten en moeten de bal dan gewoon wegschieten. De 1-2 was opnieuw een domme goal, zoals we er vorig jaar te veel tegenkregen. Je moet de bal gewoon wegkegelen. Beerschot doet dat wel, waarom wij dan niet?"

   

  • Alexander Blessin (coach Oostende): "Voetbal kan wreed zijn. Na die goal speelden we 30 minuten goed voetbal, alleen vonden we moeilijk een oplossing in de 16, ook omdat zij diep stonden. Na de 1-1 dacht ik dat we vertrokken waren, maar dan maken we een 2e fout. Ik heb nog nooit een aanvaller gezien die zoveel ruimte kreeg bij een vrijschop. Vandaag mogen we kwaad zijn, maar daarna moeten we snel weer denken: hoe kunnen we het beter doen?"

  Beerschot-reacties:

  KVO-reacties:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. EINDE: Beerschot pakt meteen de 3 punten! Beerschot heeft meteen zijn eerste driepunter te pakken. In een evenwichtige match was het Noubissi die het verschil maakte, al zag de KV Oostende-defensie er bij de twee tegengoals niet geweldig uit. .
  2. tweede helft, minuut 95.
  3. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 94. Voor de hoekschop van de laatste kans was Hubert nog mee opgerukt, maar het is Theate die kan koppen. Geen al te moeilijke bal voor Vanhamel. .
  5. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Beerschot, Gregory Grisez erin, Marius Noubissi eruit
  6. tweede helft, minuut 93. Toch nog even schrikken voor Beerschot, wanneer Sakala met een pirouette voorbij zijn man draait. Maar plots staat Vanhamel voor zijn neus en kan hij niets meer doen. .
  7. tweede helft, minuut 91. Oostende probeert het wel nog, maar veel lijn zit er niet meer in het spel. Beerschot heeft zich ook helemaal teruggetrokken. .
  8. 4 minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 90.
  9. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Beerschot, Mèmè Placca Fessou erin, Raphael Holzhauser eruit
  10. tweede helft, minuut 86. Slotfase. Oostende heeft nog een paar minuten plus extra tijd om nog minstens een punt uit de brand te slepen. .
  11. tweede helft, minuut 85. Een ingestudeerd nummertje bij een vrijschop van Oostende. Hjulsager komt helemaal vrij te staan, alleen is zijn schot niet van dezelfde kwaliteit als de voorbereiding. .
  12. Gele kaart voor Dario van den Buijs van Beerschot tijdens tweede helft, minuut 83
  13. tweede helft, minuut 82. Dan toch eens een mooie aanval van Oostende, maar nieuwkomer McGeehan ziet op de valreep nog iemand met lijf en leden voor hem opduiken. Zo wordt het schot afgeblokt. .
  14. tweede helft, minuut 81. KV Oostende heeft het na de rust toch niet echt kunnen waarmaken. Het doelpunt was eigenlijk de enige kans voor de thuisploeg. Je merkt dat de defensie van Beerschot ook goed op elkaar is ingespeeld. .
  15. tweede helft, minuut 78. Wissel bij Beerschot. Hernan Losada begint stilaan zijn eieren te tellen en ruilt de aanvallende Tissoudali in voor de meer verdedigende Alexander Maes. .
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Beerschot, Alexander Maes erin, Tarik Tissoudali eruit
  17. tweede helft, minuut 75.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Marius Noubissi van Beerschot. 1, 2.
  19. tweede helft, minuut 73. GOAL: Noubissi met de intikker. Beerschot komt dan toch weer op voorsprong. Een vrijschop vanaf links wordt Noubussi bijna achteloos of zelfs stommelings in doel gewerkt. Hubert is alvast stomverbaasd. KV Oostende kan opnieuw achtervolgen. .