Anderlecht vertoont weer kinderziektes en geeft 0-2 weg tegen veerkrachtig KV Mechelen

  1. 44' - Geel - Derrick Luckassen
  2. 42' - Geel - Issa Kabore
  3. 30' - Geel - Joachim Van Damme
  1. 88' - Verv. Killian Sardella door Edo Kayembe
  2. 88' - Verv. Francis Amuzu door Yari Verschaeren
  3. 88' - Geel - Antoine Colassin
  4. 85' - Doelpunt - Jordi Vanlerberghe (2 - 2)
  5. 84' - Verv. Aster Vranckx door Jordi Vanlerberghe
  6. 83' - Doelpunt - Igor De Camargo (1 - 2)
  7. 80' - Verv. Geoffry Hairemans door Onur Kaya
  8. 76' - Verv. Nikola Storm door Igor De Camargo
  9. 75' - Own goal - Lucas Bijker (0 - 2)
  10. 70' - Geel - Aster Vranckx
  11. 64' - Doelpunt - Jéremy Doku (0 - 1)
  12. 60' - Verv. Nany Dimata door Antoine Colassin
  13. 53' - Geel - Michel Vlap
  64'goalJéremy Doku0 - 1
  75'own goalLucas Bijker0 - 2
  83'goalIgor De Camargo1 - 2
  85'goalJordi Vanlerberghe2 - 2

  Ook Anderlecht heeft zijn start van de competitie (deels) gemist. Paars-wit liep op een diefje 0-2 weg van KV Mechelen, maar in de slotfase redde de thuisploeg met twee doelpunten in drie minuten een verdiend punt.

  KV Mechelen-Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Als Anderlecht stappen wil zetten, dan moet het met al zijn jonkies een stuk volwassener zijn dan vorig seizoen. Sardella laat zich in de slotfase toch weer betrappen op een jeugdzonde. Hij peert de bal niet weg, maar levert in bij Kabore. Die bedient De Camargo voor de 1-2 en enkele minuten later staat het zelfs al 2-2.
  • Man van de match: Issa Kabore (19) staat al op de loonlijst van Manchester City, maar mag nog een extra jaartje rijpen bij KV Mechelen. Daar zal KVM de vruchten van plukken: de Burkinese rechtsachter stak Amuzu in zijn achterzak en deelde gevaarlijke voorzetten uit.
  • Opvallend: KV Mechelen scoorde in de voorbereiding slechts één keer en ook nu liet de afwerking te wensen over. Tot de twee invallers de match toch nog deden kantelen.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Anderlecht (2-2)

  Eerste helft stelt fors teleur

  Wie dacht dat Anderlecht zich na een kwakkeljaar weer op de kaart wilde zetten, kreeg meteen een positief antwoord.

   

  Sardella dropte heel snel een puntgave lange bal richting de zestien, Doku geloofde iets te weinig in de opgelegde kans. Met een betere coördinatie had hij daar al doelman Coucke kunnen verschalken.

   

  Wie dacht dat KV Mechelen zijn slappe voorbereiding zou meenemen in de match, kwam bedrogen uit. De thuisploeg prikte onmiddellijk tegen: Schoofs duwde een gekraakt schot van Vranckx van dichtbij nipt naast.

   

  Ook zonder de vocale steun van het felle thuispubliek verloochende KVM zijn identiteit niet. Het zette een teleurstellend Anderlecht uitstekend vast, het opgejaagde paars-wit bleef te vaak kamperen op het middenveld.

   

  Maar na het enthousiaste openingskwartier verwaterde de match helemaal. In een gesloten wedstrijd kwam maar geen tempo. De 0-0 halfweg was logisch, maar vooral bijzonder mager.

  Van Damme kegelt twee Anderlecht-spelers omver

  KV Mechelen haalt dubbele achterstand op

  Anderlecht moest uit een ander vaatje tappen, maar vertoonde dezelfde symptomen van vorig seizoen: van links ging het naar rechts en terug, Zulj en co kaatsten vooral achteruit.

   

  KV Mechelen rook bloed, maar illustreerde het gebrek aan scorend vermogen. Schoofs en Hairemans kopten wenkende kansen naast, Togui duwde de beste mogelijkheid van dichtbij wild over.

   

  Het traditionele deksel hing in de lucht en viel even na het uur op de Mechelse neus. Doku slalomde de zestien in en werd weinig in de weg gelegd: 0-1.

   

  Toen Bijker en Bushiri een kwartiertje voor tijd een lage voorzet van Murillo voorbij doelman Coucke lieten schuiven, leek Anderlecht de buit op zak te hebben.

   

  Maar ook in 2020-2021 blijft Anderlecht voorlopig groen achter de oren. Sardella toonde zich te naïef in het uitverdedigen, invaller De Camargo liet zijn kopkans niet liggen.

   

  Amper twee minuten later was de ommekeer helemaal in kannen en kruiken: Vanlerberghe, nog een invaller, combineerde techniek en koelbloedigheid.

   

  KV Mechelen ging nog op zoek naar meer, maar mocht uiteindelijk een kaars branden voor doelman Coucke. Hij hield Vlap van de gevleide 2-3, een leunende Luckassen kopte een corner zelfs nog hard tegen de lat.

  Ouch! Kaboré (KVM) krijgt een flinke trap recht in de edele delen

  De Mechelse missers voor de 0-1 van Anderlecht:

  De cruciale redding van Coucke in de extra tijd:

  Vrancken: "Opgelucht, ontgoocheld en trots", Vercauteren: "Ontgoocheld"

  • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "Ik ben opgelucht, want je mag hier nooit verliezen en dat hadden we bijna gedaan. Maar ik ben ook ontgoocheld, want we krijgen niet wat we verdienen. Al ben ik wel trots op mijn spelers. Die gemiste kansen, dat is een beetje het verhaal van onze voorbereiding. Al hebben we ook kwaliteit op onze bank en die jongens hebben het gedaan. Dat is mooi. Het enige minpunt is dus de efficiëntie. Maar als je geen kansen afdwingt, heb je pas een probleem."
  • Frank Vercauteren (coach Anderlecht): "Ik ben toch een beetje ontgoocheld, want we hadden een voorsprong. In dit stadion is het altijd moeilijk, met of zonder publiek. En KVM maakte het ons moeilijk, maar je verwacht toch dat je kunt controleren bij een 0-2-stand. In die zin is het dus een ontgoocheling. We hebben te weinig mogelijkheden gehad, maar we waren vrij efficiënt, wat we normaal niet zijn. Maar offensief bleef het toch onder de verwachtingen."

  Vercauteren: "Normaal moeten we in staat zijn om bij 0-2 niets weg te geven"

  Van Damme: "Hadden de match al vroeger kunnen dood doen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde! Afgefloten. Anderlecht ontsnapte na enkele Mechelse missers en liep 0-2 weg. Het leek zegezeker, maar botste op een veerkrachtig KV Mechelen, dat een verdiend punt pakt.  .
  3. tweede helft, minuut 95. En nu nog tegen de lat! En Anderlecht krijgt de 2-3 niet. De daaropvolgende corner knikt Luckassen staalhard tegen de lat.  .
  4. tweede helft, minuut 94. Coucke redt! Bijna draait het allemaal nog in het voordeel van Anderlecht uit. Een grondscherend schot van Vlap dwingt Coucke tot een uitstekende ingreep. De save van een punt is dit. .
  5. tweede helft, minuut 94. Het is nu met horten en stoten. Verzorgd voetbal, dat hoort er in deze fase niet meer bij. .
  6. tweede helft, minuut 92. Als je één ploeg de zege nog zou toeschrijven, dan is het KVM. Op basis van durf en moed. Bert Sterckx op Radio 1.
  7. Toegevoegde tijd. De overuren lopen op. We tellen nog 6 minuten bij. . tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 89. Bij KV Mechelen geloven ze overigens in nog meer. Het is van een uitzichtloze situatie teruggekeerd en blijft rond het doel van Anderlecht zweven.  .
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Anderlecht, Edo Kayembe erin, Killian Sardella eruit
  10. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Anderlecht, Yari Verschaeren erin, Francis Amuzu eruit
  11. tweede helft, minuut 88. En zo blijft Anderlecht in hetzelfde bedje ziek, durven we te denken. 0-2, dat mag je nooit wegschenken. Maar RSCA doet het toch weer en zo zal de sfeer weer bedrukt zijn.  .
  12. Gele kaart voor Antoine Colassin van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 88
  13. tweede helft, minuut 87.
  14. tweede helft, minuut 87. Wouter Vrancken stond te springen. Twee invallers, dat doet deugd voor een trainer. Bert Sterckx op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 86. En het wordt 2-2! En zo geeft Anderlecht het toch nog uit handen dankzij enkele gouden wissels. Anderlecht stort nu helemaal in: de aanname van Vanlerberghe is uitstekend en met links trapt hij binnen.  .
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Jordi Vanlerberghe van KV Mechelen. 2, 2.
  17. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Mechelen, Jordi Vanlerberghe erin, Aster Vranckx eruit
  18. tweede helft, minuut 83. Toch nog spanning? We maken ons toch nog op voor een boeiende slotfase. Sardella wil de bal niet buitenzetten en levert met zijn goeie (maar naïeve bedoelingen) prompt in bij Kabore. Die tekent weer voor een uitstekende voorzet: De Camargo bedankt en knikt de 1-2 binnen.  .
  19. tweede helft, minuut 83.
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Igor De Camargo van KV Mechelen. 1, 2.