"Lelijk eendje" Waasland-Beveren opent competitie met zege in Kortrijk

  1. 45+3' - Geel - Christophe Lepoint
  2. 45+1' - Geel - Aleksandar Vukotic
  3. 10' - Doelpunt - Daan Heymans (0 - 1)
  1. 90+5' - Geel - Faïz Selemani
  2. 90+1' - Doelpunt - Daan Heymans (1 - 3)
  3. 81' - Geel - Daan Heymans
  4. 72' - Verv. Hannes Van der Bruggen door Habib Guèye
  5. 69' - Verv. Loïc Ritière door Faïz Selemani
  6. 68' - Doelpunt - Aboubakary Koita (1 - 2)
  7. 65' - Verv. Alessandro Albanese door Aboubakary Koita
  8. 54' - Doelpunt strafschop - Ilombe Mboyo (1 - 1)
  9. 52' - Geel - Maximiliano Caufriez
  10. 51' - Geel - Alessandro Albanese
  10'goalDaan Heymans0 - 1
  54'penalty goalIlombe Mboyo1 - 1
  68'goalAboubakary Koita1 - 2
  90+1'goalDaan Heymans1 - 3

  Kortrijk heeft zich op de openingsspeeldag laten verrassen door Waasland-Beveren: 1-3. Daan Heymans scoorde 2 keer voor de bezoekers, die ook geholpen werden door een blunder van Kortrijk-doelman Jakubech. Waasland-Beveren, dat vorige week pas zekerheid  kreeg over 1A, staat op kop.

  KV Kortrijk – Waasland-Beveren in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de laatste minuut van de reguliere speeltijd schudt Pirard een weergaloze reflex uit zijn mouw op een kopbal van Derijck. Wat later maakt Heymans het op een bezoekende counter helemaal af.
  • Man van de match: Bij KV Kortrijk kregen ze geen grip op Daan Heymans. De jonge Belg liep voortdurend vrij tussen de lijnen en scoorde twee keer fraai met geplaatste schoten.
  • Opvallend: Kortrijk had 22 doelpogingen nodig om 5 keer binnen het kader te mikken. De bezoekers hadden er daar maar 7 voor nodig en uit die 5 doelpogingen binnen het kader scoorden ze 3 keer. Efficiëntie die kan tellen voor een gedoodverfde degradatiekandidaat.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Waasland-Beveren (1-3)

  Heymans zorgt voor verrassende Wase voorsprong

  Waasland-Beveren wist nog maar een dikke week dat het dit seizoen in 1A en niet in 1B moet voetballen. Nicky Hayen had dus bitter weinig tijd om zijn manschappen voor te bereiden op de eerste seizoenswedstrijd tegen KV Kortrijk, maar beweerde wel een strijdvaardige ploeg tussen de lijnen te kunnen krijgen.


  Vanderhaeghe gaf de opdracht aan zijn ploeg om Waasland-Beveren meteen tegen de eigen zestien te drukken. Dat lukte aanvankelijk ook, maar een kans voor de Kerels bleef uit. De Waaslanders overleefden het stormpje en verrasten vriend en vijand door na tien minuten bij de eerste de beste tegenprik meteen te scoren. Heymans rondde een leuke combinatie af met een plaatsballetje.


  Kortrijk wilde het schoonheidsfoutje zo snel mogelijk ongedaan maken. Amper een minuut na de tegentreffer knalde Moffi met een splijtend schot uit een onmogelijke hoek hard tegen de paal. Kort voor de rust vond diezelfde Moffi een goed keepende Pirard op zijn weg. Waasland-Beveren trok met een verrassende voorsprong de kleedkamers in.

  Yves Vanderhaeghe is het niet eens met fout: "Wat een komedie zeg!"

  Efficiënt Waasland-Beveren boekt meteen een opzienbarende uitzege

  In tegenstelling tot wat je zou verwachten, was het niet KV Kortrijk maar Waasland-Beveren dat na de rust voor de aanval koos. Albanese kon in de 50e minuut afdrukken, maar ging voor een schwalbe na vermeend contact met Derijck en kreeg geel. Die ingeving zou de bezoekers zuur opbreken, want op de tegenaanval moest Caufriez Mboyo wel foutief afstoppen. Mboyo miste vorig seizoen geen enkele elfmeter en trok die lijn vanavond gewoon door: 1-1.


  Nicky Hayen gooide Koita in de strijd. De aanvaller bewees vorig seizoen al over een goede trap te beschikken en probeerde het meteen na zijn invalbeurt met een trap uit de tweede lijn. Een oefenballetje voor Jakubech, maar die sloeg aan het klungelen en hielp de Waaslanders zo aan een onverhoopte nieuwe voorsprong.

   

  Kortrijk zette een voorzichtig slotoffensiefje op, maar toen Pirard een wonderreflex uit zijn mouw schudde op een kopbal van Derijck was Waasland-Beveren zegezeker. Heymans deed op een counter diep in blessuretijd met zijn tweede van de avond de monden zelfs nog wat meer openvallen. Door de ruime zege is Waasland-Beveren meteen leider in 1A.

  Kortrijk-doelman probeert bal te klemmen, maar gaat pijnlijk in de fout

  Stuntelige Waasland-Beveren-doelman wordt op de lijn gered door een ploegmaat

  Heymans: "Ik wist op voorhand al dat ik niet ingetogen ging kunnen vieren"

  • Daan Heymans (Waasland-Beveren): "Er is veel negatiefs gezegd en geschreven over ons, maar de coach zag wel goeie dingen en ik denk dat we die vandaag naar boven hebben gehaald. Vooral mentaal waren we enorm sterk. We zetten een blok neer en hebben scherp gecounterd. Ik ben blij dat ik in mijn derde jaar bij de club mijn steentje kan bijdragen. Er lag veel ruimte voorin en die hebben we uitstekend benut. Er werd van tevoren gezegd dat we eventuele doelpunten ingetogen moesten vieren, maar ik wist op voorhand al dat ik me daar niet aan ging kunnen houden. We hebben zo lang op dit moment moeten wachten, de ontlading was gewoon te groot. We hebben een hele jonge groep en er mag zeker wat ervaring bijkomen, maar ook met een jonge groep kunnen we resultaten halen. Wat er op het einde gezongen werd? "Dubbele priem, dubbele priem, dubbele priem", al denk ik niet dat dat waar zal zijn."
  • Nicky Hayen (coach Waasland-Beveren): "Deze zege doet heel veel deugd. We hadden een plannetje op voorhand om als blok voor de dag te komen en hun pijnpunten bloot te leggen. Dat liep niet altijd goed, maar mijn spelers toonden wel 95 minuten lang hun leeuwenhart. We zijn een nieuw verhaal aan het schrijven. De voorbije acht weken waren een moeilijke periode, maar als je ziet hoe we hier strijdend voor de dag komen, dan maakt dat veel goed. Er mogen nog wat spelers met ervaring en kwaliteit bijkomen en als zulke spelers ons vandaag aan het werk zagen, denk ik dat ze misschien wél naar Waasland-Beveren zullen willen komen. Het is nu zaak om de voetjes op de grond te houden en vooruit te kijken. Op naar de volgende wedstrijd."
  • Yves Vanderhaeghe (coach KV Kortrijk): "We lopen op een tegendoelpunt op het moment dat we de wedstrijd stevig onder controle hebben. We komen na de rust op gelijke hoogte, maar slikken een pijnlijk tweede doelpunt en moeten dan risico's nemen. Op een counter maken ze het volledig af. In principe hebben we kwaliteit genoeg om de effeciëntie op te krikken. Dat het daaraan vandaag ontbrak wijt ik aan de vorm van de dag, het gebrek aan geloof en overtuiging. Natuurlijk missen we ook de supporters, maar daar mogen we het zeker niet op steken. We waren gewoon niet scherp genoeg."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Waasland-Beveren verrast! Waasland-Beveren wint verrassend van KV Kortrijk. Man van de match Heymans nam twee goals voor zijn rekening. Jakubech hielp de Waaslanders ook een handje met een vreselijke blunder: 1-3. .
  3. Gele kaart voor Faïz Selemani van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 95
  4. tweede helft, minuut 94. Selemani is gefrustreerd en maakt vlak voor de bank van de bezoekers een smerige overtreding. Niet zo slim, geel is zijn deel. .
  5. tweede helft, minuut 93. Guèye trapt diep in de blessuretijd nog hoog over het doel van Pirard, die zijn tijd neemt om het spel te hervatten. .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Daan Heymans van Waasland-Beveren. 1, 3.
  7. tweede helft, minuut 90. Heymans maakt het af! Man van de match Heymans bekroont zijn uitstekende wedstrijd met zijn tweede van de avond. Op de counter laat hij een assist van nieuwkomer Efford niet onbenut: 1-3! .
  8. tweede helft, minuut 89. Kortrijk krijgt nu toch nog een goede mogelijkheid na een aanvallende fout van Bizimana. Selemani dropt het balletje in de rug van de bezoekende defensie. Derijck kopt, maar Pirard heeft een geweldige reflex in petto. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vanderhaeghe staat langs de zijlijn te roepen en te wijzen, maar het haalt voorlopig niks uit. Een echt slotoffensief van KVK blijft voorlopig uit. De bezoekers houden stand. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vukotic gooit zich als een bezetene voor elke bal die in de Beverse zestien komt. Berenmatch van de boomlange Serviër. .
  11. tweede helft, minuut 84. Een nieuw afstandsschot van Koita wordt nu wel goed gepakt door Jakubech. .
  12. tweede helft, minuut 83. Jakubechs flater werd ei zo na nog overtroffen door collega Pirard aan de overkant, maar Schryvers springt zijn doelman bij op de doellijn en verijdelt een late gelijkmaker van KVK. .
  13. Gele kaart voor Daan Heymans van Waasland-Beveren tijdens tweede helft, minuut 81
  14. tweede helft, minuut 81. Ocansey zoekt Lepoint aan de tweede paal. Pirard plukt het leer uit de lucht en wint een tiental seconden. .
  15. tweede helft, minuut 79. De slotfase is ingegaan. Nog tien minuten reguliere speeltijd op de klok. .
  16. tweede helft, minuut 72. Met nog twintig minuten op de klok begint de tijd voor de Kerels te dringen. Vanderhaeghe haalt zijn kapitein naar de kant voor Guèye. .
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Kortrijk, Habib Guèye erin, Hannes Van der Bruggen eruit
  18. tweede helft, minuut 70.