Blunder van Mechele zorgt meteen voor eerste (thuis)nederlaag Club Brugge

  1. 42' - Geel - Eduard Sobol
  2. 35' - Geel - Maxime Busi
  3. 20' - Verv. Simon Deli door Federico Ricca
  4. 17' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  1. 90+2' - Verv. Ali Gholizadeh door Frank Tsadjout
  2. 84' - Verv. Emmanuel Dennis door Siebe Schrijvers
  3. 83' - Verv. Marco Ilaimaharitra door Lucas Ribeiro Costa
  4. 83' - Verv. Eduard Sobol door Charles De Ketelaere
  5. 78' - Doelpunt - Ryota Morioka (0 - 1)
  6. 64' - Geel - Steeven Willems
  7. 54' - Geel - Emmanuel Dennis
  78'goalRyota Morioka0 - 1

  Meteen een verrassing bij de opener van het nieuwe JPL-seizoen: Charleroi heeft landskampioen Club Brugge gewipt. Het doelpunt kwam van de voet van Ryota Morioka, maar komt vooral op het conto van Brandon Mechele na een pijnlijke blunder: 0-1.

  Club Brugge – Charleroi in een notendop:

  • Sleutelmoment: De seizoensopener zit lang op slot, tot Mechele beslist om te gaan blunderen. Morioka straft het genadeloos af.
  • Man van de match: Morioka kende weinig moeite met de hitte en speelde erg alert. De rush naar doel na de blunder van Mechele en de afwerking waren van uitstekende kwaliteit.
  • Opvallend: Het was van maart 2019 geleden dat Club Brugge nog eens verloor in eigen huis. Na de bekerfinale verliest het meteen ook zijn eerste (thuis)wedstrijd van het nieuwe seizoen.

  Bekijk de blunder van Mechele en de goal van Morioka:

  Hitte en lange voetbalonderbreking laten zich voelen in Jan Breydel

  Na vijf maanden op onze honger zitten, konden we ons eindelijk weer verwarmen – nou ja – aan Belgisch competitievoetbal. Met Charleroi kreeg landskampioen Club Brugge meteen een vette kluif voorgeschoteld. De Carolo’s rekenden op de ervaring van nieuwkomer Gillet om blauw-zwart een hak te zetten. Clement koos dan weer voor Badji in de punt en hield Okereke op de bank.

   

  De thermometer in Brugge gaf 32 graden aan toen er om half vijf werd afgetrapt. De hitte speelde een grote rol in de eerste eerste helft van het nieuwe voetbalseizoen. Balverlies en slordige controles waren de rode draad doorheen een flauw eerste bedrijf. Dreiging kwam er voor de thuisploeg wel via Badji en Sobol, maar Penneteau hoefde geen bal uit zijn net te vissen.

   

  Club domineerde de eerste helft, maar moest het initiatief in de slotfase aan de bezoekers laten. Charleroi versierde zo de beste kans en kwam ei zo na ook op voorsprong toen Fall vanuit een schuine hoek op doel trapte. Mignolet ging vliegensvlug naar de grond en redde knap met een armzwiep. 0-0 halfweg.

  Morioka kent geen medelijden met blunderende Mechele

  De slotfase van de eerste helft bleek de voorbode van het spel in de tweede helft. Charleroi kwam uitstekend uit de kleedkamers en kreeg goede kansen via de voet van Gholizadeh en de kale knikker van Dessoleil. Het antwoord van Club kwam er van de rechter van Hans Vanaken, die hard in het zijnet knalde.

   

  In het vierde kwart van de wedstrijd brak de seizoensopener, die lang op slot zat, toch nog open. Mechele dreef de bal op op de eigen helft en wilde achteloos inspelen op Vormer, maar deed dat archislecht. Morioka nam in dank over, spurtte richting Mignolet en liet die geen kans met een overhoeks schot met links.

   

  Club Brugge was van slag en kon geen vuist meer maken. De ingevallen De Ketelaere knalde nog nipt over voor de landskampioen, maar kon de nederlaag niet meer afwenden. Na de verloren bekerfinale tegen Antwerp incasseert Club opnieuw een stevige tik.

  Mignolet: "Iedereen wil tegen ons winnen en zet een stapje meer"

  • Ruud Vormer (Club Brugge): "Dit komt heel hard aan. Ik denk dat we voldoende kansen hebben gecreëerd, het spel was beter, maar dan verlies je. Dat kan gebeuren. Ook ik heb een fout gemaakt, in de voorbereiding, dat hoort erbij, we moeten door. Ondanks het verlies hebben we wel veel beter gespeeld dan tegen Antwerp, maar het is nog te weinig. We kunnen ook beter, het ligt aan de efficiëntie."
  • Simon Mignolet (Club Brugge): "Natuurlijk wil je altijd de eerste wedstrijd winnen. Zeker na de bekerfinale. We hebben er alles aan gedaan, maar zoals je ziet, iedereen wil tegen ons winnen en zet een stapje meer. Ze hebben het goed gedaan en spijtig genoeg benutten ze de kans na rust, voor de rest hebben ze bijna geen kansen gehad. Het enige wat je kan doen, is alles geven. Ik denk dat iedereen zich maximaal heeft ingezet. Charleroi is een goede ploeg, maar wij waren 70 minuten dominant in balbezit, we scoren niet en dan weet je dan je op een counter kan lopen."
  • Guillaume Gillet (Charleroi): "Ik ben erg gelukkig om weer in de Belgische competitie terug te keren. Winst tegen de landskampioen is ook niet slecht. Het is hier nooit makkelijk. Op mijn 36 jaar is het niet makkelijk om terug te keren in competitie, maar ik voelde me goed, alleen de laatste 15 minuten waren wat lastig. Maar dat is logisch aangezien Club de gelijkmaker zocht. We hebben vandaag getoond dat in het voetbal alles mogelijk is. Charleroi en ikzelf hebben ambities en ik hoop dat we zo kunnen doorgaan."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Charleroi haalt het! Club Brugge heeft zijn verloren bekerfinale niet kunnen doorspoelen tegen Charleroi. Het verliest de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 0-1 nadat Morioka een blunder van Mechele afstrafte. .
  3. tweede helft, minuut 93. Charleroi loopt op een stevige counter. Diatta zet voor op Schrijvers, maar die raakt de bal niet goed. Belhocine is woedend op zijn spelers om het balverlies. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Charleroi, Frank Tsadjout erin, Ali Gholizadeh eruit
  5. tweede helft, minuut 92. Belhocine wint nog wat seconden voor de Zebra's met een late wissel. .
  6. tweede helft, minuut 91. Er worden vijf minuten bijgeteld. .
  7. tweede helft, minuut 90. De laatste minuut is ingegaan. Mignolet stormt mee naar voren voor een hoekschop van Vormer. .
  8. tweede helft, minuut 88. Gholizadeh probeert Mata af te troeven op snelheid, maar dat is op voorhand al een verloren zaak. De Iranees had misschien wel kunnen lobben, van Mignolet stond ver uit zijn doel. .
  9. tweede helft, minuut 87. Club dringt aan. De laatste vijf minuten reguliere speeltijd zijn ingegaan. Club gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Diatta lepelt met links naar de verste paal, Kayembe kopt in hoekschop. .
  10. tweede helft, minuut 85. De Ketelaere toont zich onmiddellijk. Hij neemt een voorzet vanaf rechts met de borst aan en knalt met links naar de verste hoek, maar mikt te hoog. .
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Club Brugge, Siebe Schrijvers erin, Emmanuel Dennis eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Ricca bereikt Dennis aan de tweede paal, maar die komt niet uit met zijn stappen. Grote kans, bedenkelijke afwerking. .
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Charleroi, Lucas Ribeiro Costa erin, Marco Ilaimaharitra eruit
  14. tweede helft, minuut 83. Clement probeert in het slot de zaak nog te doen keren en gooit De Ketelaere in het veld. .
  15. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Charles De Ketelaere erin, Eduard Sobol eruit
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Ryota Morioka van Charleroi. 0, 1.
  17. tweede helft, minuut 77. Mechele blundert, Morioka is ongenadig! Brandon Mechele gaat zwaar in de fout. Hij wil buitenkantje rechts openen op Vormer, maar geeft de bal cadeau aan Morioka, die alleen op Mignolet af mag gaan en het koeltjes afmaakt: 0-1! .
  18. tweede helft, minuut 76. Na een Brugse hoekschop valt de bal tegen de arm van Dessoileil, maar Visser noch de VAR zien er graten in. Onvrijwillig was het alleszins.  .