Moeskroen zet bekerhouder Antwerp met voeten op de grond

za 8 augustus 2020 20:59
1-1
    1. 48' - Geel - Jean Onana
    Jupiler Pro League - speeldag 1 - 08/08/20 - 19:00

Een week na de bekertriomf tegen Club Brugge heeft Antwerp in de competitie genoegen moeten nemen met een punt tegen Moeskroen. Met een knap afstandsschot haalde Bakic een streep door het penaltydoelpunt van Refaelov.

Antwerp – Moeskroen in een notendop:

• Sleutelmoment: Antwerp neemt na het strafschopdoelpunt van Refaelov genoegen met de krappe 1-0-voorsprong en wordt daar in het slotkwartier voor afgestraft.
    • Man van de match: De nieuwe Moeskroen-doelman Koffi moest zich enkel op strafschop gewonnen geven. Vooral zijn dubbele redding in de eerste helft op pogingen van Haroun en Juklerod (die laatste weliswaar uit buitenspel) waren van uitstekende makelij.
    • Opvallend: Al op deze openingsspeeldag leverde Bakic zijn kandidatuur af voor doelpunt van het jaar.

Bekijk de goals uit Antwerp - Moeskroen (1-1):

Het vuur brandt nog niet in de Hel van Deurne-Noord

Bekerwinnaar Antwerp kreeg Moeskroen over de vloer in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Ivan Leko kon deze keer wel een beroep doen op zijn nieuwkomers en dropte Butez en De Pauw meteen in de basis. Voor Moeskroen startte Koffi, die nog maar een handvol dagen in ons land is, in doel.

De eerste helft was er een om meteen weer te vergeten. Pas na een half uur voetballen kregen we een eerste kans te zien. Koffi moest alert zijn op een kopbal van Pius en toonde zich wat later ook op een harde knal van Haroun en de rebound van Juklerod. Moeskroen zette daar niks tegenover. 0-0 was een logische tussenstand halfweg.

Lamkel Zé is zo vriendelijk om de krampen van Cirrani te proberen verhelpen

Bakic wist met heerlijke trap openingsdoelpunt Refaelov uit

De tweede helft was nog maar net op gang getrapt, of Onana trok Mbokani domweg onderuit op een lage en ongevaarlijke voorzet van De Pauw. Verboomen floot terecht voor een strafschop en Refaelov zette die feilloos om met een hoge trap in doel.

Antwerp vergat na het openingsdoelpunt door te duwen en voelde zich opperbest bij de krappe 1-0-voorsprong. Het brak The Great Old zuur op, want met nog minder dan een kwartier te spelen achtte de ingevallen Bakic zijn moment gekomen. Met een heerlijke krul leverde hij op de eerste speeldag al zijn kandidatuur af voor doelpunt van het jaar.

Bekerhouder Antwerp wilde in het slot nog wel iets forceren, maar zonder de steun van de voor hen zo belangrijke twaalfde man kon het nog weinig creëren. Met een billijke 1-1-eindstand kan ook Antwerp net als Club Brugge eerder vandaag zijn openingswedstrijd niet winnen.

Da Cruz: "Refaelov alleen heeft meer eersteklassematchen op zijn conto staan dan mijn spelers samen"

• Fernando Da Cruz (coach Moeskroen): "We incasseren een strafschop die ik wijt aan onze jeugdigheid, maar nadien herstellen we de organisatie weer. Op basis van die organisatie vind ik het een verdiend punt. We startten hier met 5 spelers die nooit in eerste klasse speelden. Ik denk dat Refaelov in totaal meer eersteklassematchen op zijn palmares heeft staan dan mijn voltallige ploeg samen, maar mijn jongens voerden hun taken uitstekend uit. Dit punt is een collectieve verdienste."
    • Ivan Leko (coach Antwerp): "We zijn teleurgesteld. We wisten op voorhand dat het moeilijk ging worden. 35 graden, decompressie na de bekerwinst, eerste thuismatch zonder supporters. En dan kom je Moeskroen tegen, een ploeg die niet dé grote naam heeft en die je dus ook kan onderschatten. We waren op onze hoede en toch komen we niet verder dan een gelijkspel. Zonde. Ik vind wel dat we de betere ploeg waren, maar ze maken alsnog gelijk met hun enige schot op doel. Ik moet hen daarvoor feliciteren. Wij hadden genoeg mogelijkheden om deze wedstrijd te winnen, maar dat is vandaag niet gelukt en daarom zijn we teleurgesteld. Maar we kijken vooruit."

90+8'

Afgelopen!

Net als Club Brugge eerder vandaag kan ook Antwerp op de openingsspeeldag niet winnen. Bakic wiste met een heerlijke krul het strafschopdoelpunt van Refaelov uit.

90+8' tweede helft
    90+6'

Diep in het slot van de wedstrijd neemt Mbokani Seck een panklare kans af. De topschutter van afgelopen seizoen stond bovendien buitenspel. Dit had Antwerp beter moeten doen.

90+4'

De Laet laat zich het leer afsnoepen door Tabekou, maar herstelt zich nog knap.

90+2'

Een aantal spelers krijgen te kampen met krampen. Twee van de zes minuten extra tijd tikken zo weg.

90+1'

90'

Er worden zes minuten bijgeteld.

88'

Lamkel Zé kopt een voorzet van Benson weer het pak in. Refaelov neemt aan met de borst en knalt met zijn rechter een meter of twee naast.

85'

Mbokani wordt door Saglik gehinderd bij een voorzet van Lamkel Zé, maar er is te weinig aan de hand om een tweede strafschop te krijgen.

83'

Nsimba probeert met een kopbal nog voor een nieuwe Antwerpse voorsprong te zorgen, maar Koffi heeft vanavond al moeilijker ballen moeten pakken.

79'
    78'

Heerlijke goal van Bakic!

Antwerp teerde al een hele poos op de krappe voorsprong en wordt daar nu voor afgestraft. Bakic, pas ingevallen, zendt nu al zijn kandidatuur in voor doelpunt van het jaar: 1-1!

77'

Antonov trapt hard en relatief laag naar de eerste paal. Bij Antwerp krijgen ze de bal niet goed weg. Moeskroen krijgt een nieuwe hoekschop.

75'

De bezoekers versieren toch nog eens een hoekschop. Ciranni vindt niemand voor doel, maar de actie is niet afgelopen. De Laet pakt geel na een stevige sliding.

73'

Na een tweede drankpauze op de Bosuil is de slotfase ingegaan. Antwerp vindt de huidige stand wel lekker zo en dringt niet echt aan, maar Moeskroen raakt er voorlopig ook niet echt door.

70'

Buta kan een knappe flankwissel van de ingevallen Lamkel Zé net niet binnen de lijnen houden. Hij protesteert even, maar bedenkt zich gauw met al geel op zak.

67'

Op de hoekschop die volgt is Mbokani te verrast om de verlengde bal van De Laet naar doel te werken. Koffi raapt op.