Genk verkoopt Antwerp een oplawaai en mag naar voorrondes Champions League

  1. 43' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (1 - 0)
  2. 16' - Geel - Koji Miyoshi
  1. 82' - Verv. Patrik Hrošovský door Bastien Toma
  2. 82' - Verv. Jordan Lukaku door Pieter Gerkens
  3. 79' - Verv. Théo Bongonda door Luca Oyen
  4. 79' - Verv. Ritchie De Laet door Dylan Batubinsika
  5. 78' - Verv. Martin Hongla door Nill De Pauw
  6. 78' - Verv. Koji Miyoshi door Felipe Avenatti
  7. 75' - Doelpunt - Cyriel Dessers (4 - 0)
  8. 74' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
  9. 67' - Geel - Didier Lamkel Ze
  10. 64' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (3 - 0)
  11. 61' - Verv. Alexis De Sart door Didier Lamkel Ze
  12. 49' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (2 - 0)
  75'goalCyriel Dessers4 - 0

  Antwerp heeft de trein van Racing Genk in deze play-offs niet kunnen afremmen. Kristian Thorstvedt nam zijn team op sleeptouw met een hattrick. Ook invaller Dessers pikte zijn goaltje mee bij een ontketende thuisploeg.

  Genk - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Antwerp lijkt de rust ongehavend te halen tot Le Marchand de bal niet krijgt weggewerkt. Thorstvedt aarzelt geen seconde en zet Genk vlak voor rust op rozen.

  • Man van de match: Kristian Thorstvedt scoorde zijn eerste hattrick in zijn prille carrière en verdient deze titel. Groeide dit seizoen uit tot een van de sterkhouders van Genk.

  • Opvallend: Dat het tegenwoordig opvallend is als Onuachu niet scoort, benadrukt hoe straf de Nigeriaan de laatste weken acteerde. De topschutter had vandaag voor de 8e opeenvolgende competitiewedstrijd kunnen scoren, maar hield het bij 2 assists op de man van de match.

  Bekijk de goals uit Genk - Antwerp (4-0)

  Genk kent de meeval van de ploeg in vorm

  Genk begon naar eigen zeggen zonder enige druk aan het duel tegen Antwerp. Een puntje tegen Antwerp volstond om de tweede plek veilig te stellen en met een zege kon het leider Club nog doen bibberen.


  Bibberen is wat Antwerp al na een handvol minuten deed wanneer Verstraete de bal voor zijn eigen doelgebied verspeelde. Onuachu en Hrosovsky konden niet afdrukken en Thorstvedt zag zijn poging door Butez in hoekschop geduwde worden. Die kwam in tweede instantie bij Ito terecht, maar de Japanner kon zijn schot niet laag houden.


  Antwerp kon daar aanvankelijk niet veel tegenin brengen, maar knokte zich gestaag in de wedstrijd. De bezoekers kwamen zelfs bijna gevleid op voorsprong wanneer De Sart Hongla met een splijtende pass voor Vandevoordt zette. Alleen had de Kameroener te veel tijd nodig om af te drukken.


  Zo leken we met een niet misplaatste 0-0 te gaan rusten, al was dat buiten de ongelukkige Le Marchand gerekend. De Franse verdediger stopte Ito goed af, maar kreeg de bal daarna niet weg. Thorstvedt nam de bal maar al te graag over en nam Butez te grazen met een strak schot.

  Gefrustreerde Lamkel Zé grijpt naar hoofd tegenstander en trapt nog even na ook

  Antwerps kaartenhuisje stort na de rust in mekaar

  Na een verdienstelijke eerste helft moest Antwerp achtervolgen in de tweede. Geen sinecure tegen dé ploeg in vorm en al helemaal niet als je zelf aan het flateren gaat. Butez leek een botsbal van Ito in twee tijden te gaan klemmen, maar twijfelde toen ploegmaat Seck kwam aangesneld. De twee ploegmaats lieten de bal voor elkaar liggen en derde hond Thorstvedt liet ook dit cadeautje niet liggen en tekende voor zijn tweede van de avond.


  Antwerp raakte niet meer uit het sukkelstraatje en daar was Butez de exponent van. Een simpele pass belandde in de voeten van Ito en enkele tellen later redde De Laet het vel van zijn doelman. Bongonda maakte er in de herneming wel 3-0 van, maar werd teruggevlagd door de lijnrechter.


  Al bleek dat niet veel meer dan uitstel van executie. Net na het uur stormden Onuachu en Thorstvedt op de Antwerpse achterhoede af. Iedereen behalve de bezoekende verdedigers zag de pass van de Nigeriaan naar de Noor van mijlenver aankomen en die laatste verzekerde zich met zijn derde treffer van de wedstrijdbal.

   

  Onuachu zelf zou geen 8e wedstrijd op een rij scoren, maar zijn vervanger liet zich wel opmerken. Cyriel Dessers kon uit een Antwerpse sandwich ontsnappen om de 4-0 op het bord te zetten en mikte in de slotfase de 5-0-forfaitscore nog op de knikker van Seck nadat Butez al uitgeteld op de mat lag.


  Genk toonde zich genadig en duwde niet meer door tegen een teneergeslagen Antwerp. Met deze overtuigende zege verzekert Genk zich van een tweede plek en een ticket voor de CL-voorrondes. Of er nog meer inzat, zou afhangen van het resultaat in Anderlecht-Club en daar trok Club uiteindelijk het laken naar zich toe.

  Blunderende Butez geeft 2-0 zomaar cadeau aan Thorstvedt

  Doelman Vandevoordt pakt uit met mirakelredding op knal van Mbokani

  John van den Brom: "Wij gaan wél kijken"

  Genk bevestigde het hoge niveau dat het al een tijdje haalt en dat was ook coach John van den Brom niet ontgaan. ”We zijn zowel individueel, maar ook vooral als team doorgegaan op het elan van de play-offs en eigenlijk daarvoor. Op voorhand zeiden we dat we wilden winnen om die tweede plek en dat CL-ticket binnen te halen en daarna zou het afwachten zijn. In die situatie zitten we nu.”


  Niet enkel trots op het resultaat dus, maar ook op de manier waarop? “Ja, ik ben enorm trots op wat de spelers hebben laten zien. We hebben de wedstrijd nooit uit handen gegeven en het was een geweldige prestatie, waarvan ik echt heb genoten. Ze kunnen zo makkelijk voetballen en ook de invallers moeten niet onderdoen voor de basisspelers.”


  Gaat Van den Brom nu doen wat Philippe Clement niet deed: kijken naar de wedstrijd van de ander? “Wij gaan zo meteen wél kijken en we hopen dat onze oude vrienden hun werk doen. Ik ga dus met plezier kijken, maar zal toch wat gespannen zijn.”

  Frank Vercauteren: "Afwachten of spelers zich fysiek en mentaal kunnen opladen"

  Na de 4-0-nederlaag was Antwerp-coach Frank Vercauteren niet meteen de gelukkigste coach ter wereld. “Tot aan de 2-0 spelen we eigenlijk goed mee en hebben we zelfs de beste kans. Hun eerste doelpunt is ook eerder een schot dan een kans, maar Genk was wel efficiënter. Na die 2-0 waren we niet meer goed georganiseerd en liepen we overal en nergens.”

  Was het dan vooral de manier waarop Antwerp het liet lopen dat de bezoekende coach frustreerde? “Ik denk zelfs niet aan de uitslag, want 2-0 is eigenlijk hetzelfde als 4-0. De manier waarop was niet goed, want we lieten het echt hangen en dan ben je klaar om een draai rond je oren te krijgen.”


  De knop omdraaien en focus op zondag dan? “Het is afwachten in welke mate de spelers zich fysiek en mentaal kunnen opladen voor dat laatste duel. Het is kort dag, want zondag komt er erg snel aan. Het zal vooral afwachten zijn naar wat het hoofd bij de spelers zegt.”

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 90. Genk doet wat het moet doen (en meer). De lijdensweg van Antwerp zit erop! Genk kwam vlak voor de rust met wat meeval op voorsprong, maar walste na de pauze vol overtuiging over een zwak Antwerp. .
  3. tweede helft, minuut 88. Seck kopt de 5-0 in hoekschop! Genk doet bijna alles perfect! Ito met de rush op rechts en de heerlijke flankwissel tot bij Toma. Die legt prima terug tot bij Dessers, die enkel Seck in doel ziet staan. Toch slaagt Dessers er niet in zijn 2e van de avond te maken. Nog geen 5-0, dus. .
  4. tweede helft, minuut 85. Buta begaat de overtreding op de ingevallen Oyen en dat levert Genk een interessante vrijetrap op. Gaat Genk nog op zoek naar de forfaitscore? .
  5. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KRC Genk, Bastien Toma erin, Patrik Hrošovský eruit
  6. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Pieter Gerkens erin, Jordan Lukaku eruit
  7. tweede helft, minuut 79. Frank Vercauteren gooit De Pauw en Avenatti nog in de strijd. Al durven we denken dat dat tegen beter weten in is. .
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KRC Genk, Luca Oyen erin, Théo Bongonda eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Antwerp, Dylan Batubinsika erin, Ritchie De Laet eruit
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Nill De Pauw erin, Martin Hongla eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Antwerp, Felipe Avenatti erin, Koji Miyoshi eruit
  12. Telt het doelpunt toch? In het VAR-busje bekijken ze de beelden nog eens. En die lijken te tonen dat de 4-0 van Dessers toch telt. Van buitenspel lijkt geen sprake. . tweede helft, minuut 76.
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 75 door Cyriel Dessers van KRC Genk. 4, 0.
  14. tweede helft, minuut 75. Dessers scoort... uit buitenspel. Dessers wordt heerlijk gelanceerd en ontsnapt tussen twee Antwerp-verdedigers om de 4-0 voorbij Butez te trappen. Al wordt hij afgevlagd voor buitenspel, maar is dat wel zo? .
  15. tweede helft, minuut 74. Geen 8e op een rij voor Onuachu. Paul Onuachu wordt naar de kant gehaald en scoort zo niet voor de 8e wedstrijd op een rij. Dessers krijgt even de tijd om zich te bewijzen. .
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KRC Genk, Cyriel Dessers erin, Paul Onuachu eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Lamkel Zé kapt naar binnen en wordt niet meteen aangevallen, dus besluit hij het even te proberen vanop afstand. De krulbal lijkt veelbelovend, maar zwiept utieindelijk enkele meters voorbij de verste paal. .
  18. tweede helft, minuut 69. Vandevoordt houdt Mbokani van een doelpunt! Ook bij Genk verdedigen ze niet altijd even secuur. Mbokani krijgt een doelpunt cadeau en lijkt Maarten Vandevoordt te fusilleren, maar de jonge doelman doet de bal nog in hoekschop verdwijnen! .
  19. tweede helft, minuut 69.