Club Brugge verjaagt titelstress tegen Antwerp, nog 1 puntje nodig voor de titel

  1. 45' - Geel - Martin Hongla
  2. 34' - Geel - Éder Balanta
  3. 12' - Geel - Maxime Le Marchand
  1. 90+2' - Verv. Noa Lang door Tahith Chong
  2. 89' - Geel - Dieumerci Mbokani
  3. 88' - Verv. Alexis De Sart door Frank Boya
  4. 83' - Verv. Éder Balanta door Matej Mitrovic
  5. 82' - Verv. Koji Miyoshi door Felipe Avenatti
  6. 82' - Verv. Pieter Gerkens door Nill De Pauw
  7. 82' - Verv. Jordan Lukaku door Nana Ampomah
  8. 81' - Geel - Ritchie De Laet
  9. 81' - Geel - Ignace Van der Brempt
  10. 73' - Verv. Bas Dost door Ignace Van der Brempt
  11. 66' - Doelpunt strafschop - Hans Vanaken (2 - 1)
  12. 62' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 1)
  13. 60' - Own goal - Jean Butez (1 - 0)
  60'own goalJean Butez1 - 0
  62'goalDieumerci Mbokani1 - 1
  66'penalty goalHans Vanaken2 - 1

  Club Brugge heeft zijn eerste zege in de Champions Play-offs geboekt, meteen een heel belangrijke want de titel komt nu wel heel erg dichtbij. De 3 goals vielen allemaal in 6 minuten tijd. Club heeft donderdag aan 1 punt op Anderlecht genoeg voor de titel (als Genk wint).

  Club Brugge - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club Brugge lijkt een mentale dreun te incasseren door de snelle gelijkmaker van Mbokani, maar de penaltygoal van Vanaken zet Club toch op weg naar de zege.

  • Man van de match: Odilon Kossounou was vandaag de rots in de branding achterin bij Club Brugge. Met enkele cruciale ingrepen had hij een belangrijk aandeel in deze overwinning.

  • Opvallend: Hans Vanaken zat de voorbije drie jaar maar één keer op de bank bij Club. Nu laat Clement hem, in de beslissende fase van de competitie, twee wedstrijden na elkaar uit de basis.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Antwerp (2-1)

  Club dreigt pas op het einde van fletse eerste helft

  Met de hete adem van Racing Genk in de nek kon Club Brugge zich geen nieuw puntenverlies meer veroorloven. En toch leek het eerste halfuur van deze wedstrijd verdacht veel op de non-match van eerder deze week.

   

  Club, met Vanaken opnieuw op de bank, en Antwerp serveerden net als donderdag een flauwe pot voetbal, met weinig diepgang, weinig intensiteit en dus ook weinig kansen. 

   

  Pas in het slot van de eerste helft liet Club wat tekenen van beterschap zien. Rits mikte de eerste echte kans nipt over de kruising, even later maakte de vrijstaande Dost de verkeerde keuze door nog af te leggen in plaats van zelf af te werken.

  Balanta haalt zijn beste breakdance-moves boven tegen Antwerp

  Drie goals in zes dolle minuten, Vanaken beslissend

  Philippe Clement bracht bij de start van de tweede helft Vanaken in de ploeg, maar ook hij kreeg Club niet meteen op het juiste spoor. De wedstrijd kabbelde voort, zonder echt grote doelkansen.

   

  Op het uur brak de partij dan toch open. De knappe openingsgoal van De Ketelaere werd na nauwelijks twee minuten al uitgewist door Mbokani. Maar ook de 1-1 bleef niet lang op het scorebord staan. Noa Lang versierde een

  penalty, Hans Vanaken deed wat hij moest doen en zette Club op 2-1.

   

  Daarna was het nog een dikke twintig minuten bibberen voor blauw-zwart. Club slaagde er niet in om de wedstrijd dood te maken en kwam in de slotseconden nog goed weg toen Mignolet naast een hoge bal maaide. Het bleef 2-1, de titel komt nu wel erg dichtbij voor Club Brugge.

  Noa Lang ligt met mondmasker uit te hijgen op de grond na zijn vervanging

  De Laet kan wel lachen met onvermoeibare Balanta

  Frank Vercauteren: "Er zat meer in"

  • Frank Vercauteren: "Dit resultaat is misschien niet helemaal wat we verdienen. Ik zeg niet dat we moesten winnen, maar ik denk dat er wel meer in zat. We hebben het Brugge moeilijk gemaakt, maar gaven iets weg op een moment dat we weer in de match kwamen. Dat is een kwestie van even de taken niet doen, even individueel in de fout gaan. En dat wordt natuurlijk afgestraft."

   "Mentaal en fysiek was het soms moeilijk, maar de veerkracht is er wel, en ook de wil om te winnen. We wisten dat er op de flanken mogelijkheden lagen tegen Club Brugge. We hebben dat heel goed uitgespeeld bij de goal, maar spijtig genoeg hebben we dat te weinig gedaan."

   "Ik denk dat er bij hen wel wat spanning op zat. En dat kan ik ook begrijpen, als je ziet vanwaar ze komen en wat ze tot nu toe verdiend hebben. Het zal wel een opluchting zijn voor hen, maar ik denk dat ze toch nog twee moeilijke matchen voor de boeg hebben."

  • Jordan Lukaku: "We wisten dat dit Club Brugge te pakken was, want dit is niet het Club van in de reguliere competitie. We wisten dus dat ze kwetsbaar waren, maar laat ons zeggen dat wij niet elke wedstrijd op karakter kunnen winnen. Wij kunnen veel beter spelen en kunnen meer uit deze groep halen, maar we hebben niet genoeg tijd gehad om daaraan te werken."

   "We moeten ons nu ook in de laatste twee wedstrijden nog 100 procent inzetten. Dat is onze identiteit. Dat gaan we niet loslaten. Ik verwacht hetzelfde van de ploeg voor die laatste wedstrijden."

  Clement: "De jongens krijgen vandaag eindelijk wat ze verdienen"

  Vanaken: "Zetten grote stap richting titel"

  De Laet: "Het zit altijd net niet mee"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Club Brugge verslaat Antwerp met 2-1 en steekt de hand uit naar een nieuwe titel. Eén puntje in de laatste twee wedstrijden volstaat nu voor landstitel nummer 17 voor Club. .
  3. tweede helft, minuut 93. Club ontsnapt! Suspense in de slotseconden als Mignolet een hoge bal helemaal verkeerd inschat. Tot opluchting van iedereen bij Club botst de bal naast. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Club Brugge, Tahith Chong erin, Noa Lang eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Nummertje van Lang! Noa Lang pakt bij het ingaan van de blessuretijd nog uit met een geweldige actie op links. Hij wil het zelf afmaken en trapt naar de korte hoek, maar mikt naast. .
  6. Gele kaart voor Dieumerci Mbokani van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Antwerp, Frank Boya erin, Alexis De Sart eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Vercauteren jaagt iedereen richting de Brugse rechthoek bij een verre inworp van De Pauw, maar het is Mignolet die het pleit wint. .
  9. tweede helft, minuut 86. Schotje van De Ketelaere. Club Brugge komt er nog eens uit. De Ketelaere trapt te centraal op doel, geen probleem voor Butez. .
  10. tweede helft, minuut 83. Het blijft nagelbijten voor Club. Mbokani gaat liggen in duel met Sobol, maar van een penalty is geen sprake. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Club Brugge, Matej Mitrovic erin, Éder Balanta eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Felipe Avenatti erin, Koji Miyoshi eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Nill De Pauw erin, Pieter Gerkens eruit
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Antwerp, Nana Ampomah erin, Jordan Lukaku eruit
  15. Gele kaart voor Ritchie De Laet van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 81
  16. Gele kaart voor Ignace Van der Brempt van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 81
  17. tweede helft, minuut 78. Het is aftellen voor iedereen met een blauw-zwart hart. Nog twaalf minuten. Tom Boudeweel op Radio 1.
  18. tweede helft, minuut 75. De Sart mikt een vrije trap in het pak. Kossounou is alweer belangrijk achterin bij Club, hij kopt weg. .