Ga naar de inhoud
Club en Antwerp komen niet aan scoren toe.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
44
6
1
2
3
8
11
2
KRC Genk
44
6
5
0
1
15
5
3
Antwerp
35
6
1
3
2
6
11
4
Anderlecht
33
6
0
2
4
9
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
4
3
1
1
1
5
5
2
KRC Genk
7
3
2
0
1
8
1
3
Antwerp
4
3
1
1
1
3
3
4
Anderlecht
2
3
0
1
2
6
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
2
3
0
1
2
3
6
2
KRC Genk
9
3
3
0
0
7
4
3
Antwerp
1
3
0
2
1
3
8
4
Anderlecht
2
3
0
1
2
3
4
AntwerpClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Bram Van Driessche
stadion
Bosuilstadion

Status quo in de Champions' play-offs na mager gelijkspel van Club

 do 13 mei 2021 20:22
    1. 75' - Geel - Birger Verstraete
    2. 76' - Verv. Koji Miyoshi door Nana Ampomah
    Jupiler Pro League - speeldag 3 - 13/05/21 - 18:30

    Deze 3e speeldag in de play-offs heeft weinig spektakel opgeleverd. Na Genk en Anderlecht bleven ook Antwerp en Club Brugge steken op een gelijkspel. Er werd niet gescoord op de Bosuil na een gesloten partij. De leider behoudt zo zijn voorsprong van 5 punten. "Dit kan op het einde een heel belangrijk punt zijn", zegt Club-coach Philippe Clement.

    Antwerp - Club Brugge in een notendop:

    • Sleutelmoment: Club in het begin van de eerste helft en Antwerp in het begin van de tweede. Beide ploegen hadden een kans om de score openen, maar zowel Rits als Mbokani lieten ze onbenut. Club en Antwerp blijven zo jagen op hun 1e zege in deze play-offs.

    • Man van de match: Beide ploegen serveerden een draak van een wedstrijd. Doelkansen vielen er amper te noteren, uitblinkers waren er al helemaal niet. Enkel Sobol verdient een eervolle vermelding voor zijn sterke defensieve en offensieve werk.

    • Opvallend: De play-offs stonden tot dusver garant voor goals en spektakel, maar daar was deze wedstrijd een pijnlijke uitzondering op. Het is de eerste match in de Champions’ én de Europe play-offs waarin niet gescoord werd.

    Troosteloze eerste helft

    Philippe Clement toverde voor de aftrap een verrassing uit zijn hoed. De Club-trainer hield Vanaken op de bank en koos voor Balanta. Het leek Club meteen een nieuw elan te geven, want de bezoekers waren na amper 2 minuten al gevaarlijk. De Ketelaere stuurde Rits weg, De Laet bracht redding voor Antwerp.

    De veelbelovende start kreeg geen vervolg. Beide ploegen konden maximaal profiteren van de puntendeling tussen Racing Genk en Anderlecht, maar straalden desondanks bitter weinig dadendrang uit.

    Veel felle duels en spelonderbrekingen, dat wel. Maar kansen vielen er in een ontgoochelende eerste helft amper te noteren. Met een foute inschatting op een hoge bal bood De Laet Vormer er toch nog één aan, maar de Nederlander kon niet profiteren. Een bleek Antwerp bleef zelfs op 0 doelkansen steken.

    Sobol knalt de bal van dichtbij snoeihard in het gezicht van Buta

    Nog meer ellende na de rust

    De tweede helft kon alleen maar beterschap brengen en begon net als de eerste veelbelovend. Niet Club, maar Antwerp zorgde nu voor een vroege prik. Buta bood Mbokani een uitgelezen kans aan, maar de Congolees was een schim van de speler die zaterdag nog schitterde in het Lotto Park en besloot te zwak.

    Zwak was helaas ook de perfecte omschrijving voor het schouwspel dat Club en Antwerp op de mat legden. Butez mocht zich even opwarmen aan een flauw schot van De Ketelaere en Vormer liet iedereen even liet schrikken toen hij een verre knal een meter of 2 naast mikte.

     

    Tien minuten voor het einde mocht Vanaken dan toch nog even meedoen bij Club. Maar ook hij kreeg de schwung er niet in. Voor het eerst geen doelpunten dus in deze play-offs na een match om snel te vergeten. Of zoals Eddy Snelders het zei op Radio 1: “Dit was de aller-, allerslechtste wedstrijd van de play-offs.”

    Lang en Verstraete zijn niet de beste vrienden

    Seck duwt De Ketelaere tegen scheidsrechter Van Driessche aan

    Clement: "We pakken hier een belangrijk punt"

    • Philippe Clement (trainer Club Brugge): “Het was een gesloten wedstrijd, al was dat niet onze bedoeling. Wij hebben geprobeerd om iets te creëren. Die actie met Rits in het begin, dat zijn de momenten die je moet pakken. We hebben daarna ook nog kansen gehad, al waren het er geen 20. Maar dat is ook moeilijk tegen de strikte organisatie van Antwerp. We pakken hier wel een belangrijk punt en dat kan op het einde zelfs een heel belangrijk punt zijn. Bij ons zijn de spelers ook nog op een goede manier van het veld gegaan en bij de tegenstander zag ik toch enkele zwaar vermoeide spelers van zo achter de bal te lopen. Wij moeten dat zondag nu bevestigen. Het fysiek vermogen zal een heel belangrijke rol spelen op het einde van de rit.”

    • Frank Vercauteren (trainer Antwerp): “Ik hou een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. Ik kan de jongens weinig verwijten, ze hebben er alles aan gedaan. Ik kan ook tevreden zijn over het resultaat, we hebben ook niet veel weggegeven. Maar de kwaliteit en de frisheid waren vandaag niet aanwezig om meer te verwachten. We hebben een beperkte kern waarmee we veel moeten spelen op korte termijn. Het herhalen van bepaalde prestaties wordt daardoor moeilijk. We hadden een paar kleine mogelijkheden, maar de voortzetting was helemaal niet goed. We konden na de rust moeilijk de bal bijhouden. Dat was het verschil met de vorige matchen, waarin we wel dreigend waren en het de tegenstrever moeilijk konden maken.”

    Clement: "Kan op het einde van de rit een belangrijk punt zijn"

    Vercauteren: "We hebben geen keuze: wie negatief test zit in de selectie"

    Mignolet: "Positief dat we stabiliteit en rust hebben doen terugkeren naar Club"

    Gerkens: "We zijn de evenknie van de andere ploegen"

    Fase per fase

    90+4' tweede helft
    90+3'

    Dit was de aller-, allerslechtste wedstrijd van de play-offs.

    Eddy Snelders op Radio 1
    90+3'

    Einde

    Een ontgoochelende topper tussen Antwerp en Club Brugge krijgt de score die het verdient: 0-0. Status quo dus in de Champions' play-offs. Club behoudt 5 punten voorsprong op Genk.

    90+1'

    3 minuten extra

    We doen er nog 3 minuten bij. Leveren die nog iets op?

    90+1'

    3 - extra time

    Er komen 3 minuten extra tijd bij.
    89'

    Eerste doelpuntenloze wedstrijd in play-offs?

    Ook De Sart gaat nog eens aan het kanon staan, maar Mignolet is niet onder de indruk van het schot. We stevenen af op een scoreloos gelijkspel. Het zou de eerste wedstrijd in deze play-offs zijn waarin geen doelpunt valt.

    88'

    Vormer probeert het nog eens met een laag afstandsschot, maar zijn poging vormt geen probleem voor Butez. Die klemt de bal, de tijd begint nu te dringen voor beide ploegen. Of nemen ze vrede met een puntendeling?

    85'

    Lang misnoegd naar de kant

    Ook Lang wordt naar de kant gehaald bij Club en daar is hij duidelijk niet blij mee. Hij geeft Clement wel een hand. Van der Brempt is zijn vervanger.

    81'

    10 minuten voor Vanaken

    Vanaken mag nog even meedoen, het moet toch even wennen zijn voor de voormalige Gouden Schoen. Voor Balanta zit de wedstrijd erop.

    80'

    Vanaken maakt zich nu toch klaar om nog in te vallen. Kan hij in de absolute slotfase nog het verschil maken voor Club?

    79'
    76'

    Vercauteren grijpt in met een dubbele wissel. Ampomah en De Sart komen in de ploeg voor Gerkens en Miyoshi. Op de bank bij Club nog geen beweging. Wordt het een volledige snipperdag voor Vanaken?

    76'
    75'
    75'

    Geel voor Lang en Verstraete

    Lang tikt de bal te ver van de voet en gaat dan fel door op Lukaku. Het komt hem op een terechte gele kaart te staan. Ook Verstraete pakt nog geel voor protest, hij mist daardoor de volgende wedstrijd tegen Club.

    72'

    Vormer mikt naast

    Vormer wil de wedstrijd weer wat leven inblazen en probeert het met een verre knal. Geen onaardige poging, maar toch 1 à 2 meter naast het doel.

    67'

    Geen beterschap

    Tot dusver was het zonde voor de voetbalfans dat ze de wedstrijden in deze play-offs niet in de stadions konden bijwonen, maar dit duel is daar toch wel de uitzondering op. Na een bijzonder slappe eerste helft, is ook de tweede helft niet om aan te gluren.