Ga naar de inhoud
Genk veegde in de tweede helft de vloer aan met de landskampioen.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
44
6
1
2
3
8
11
2
KRC Genk
44
6
5
0
1
15
5
3
Antwerp
35
6
1
3
2
6
11
4
Anderlecht
33
6
0
2
4
9
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
4
3
1
1
1
5
5
2
KRC Genk
7
3
2
0
1
8
1
3
Antwerp
4
3
1
1
1
3
3
4
Anderlecht
2
3
0
1
2
6
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
2
3
0
1
2
3
6
2
KRC Genk
9
3
3
0
0
7
4
3
Antwerp
1
3
0
2
1
3
8
4
Anderlecht
2
3
0
1
2
3
4
KRC GenkClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Lawrence Visser
stadion
Cegeka Arena

Dartel Genk deelt klap uit aan Club en brengt spanning terug in titelstrijd

 vr 7 mei 2021 22:36
    1. 57' - Doelpunt - Paul Onuachu (1 - 0)
    2. 64' - Verv. Charles De Ketelaere door David Chidozie Okereke
    3. 68' - Geel - Paul Onuachu
    4. 69' - Geel - Hans Vanaken
    5. 71' - Verv. Stefano Denswil door Eduard Sobol
    6. 74' - Doelpunt - Junya Ito (2 - 0)
    7. 75' - Doelpunt - Kristian Thorstvedt (3 - 0)
    8. 81' - Geel - Noa Lang
    9. 84' - Geel - Eduard Sobol
    10. 85' - Verv. Noa Lang door Tahith Chong
    11. 85' - Verv. Bas Dost door Youssouph Badji
    12. 89' - Verv. Jhon Lucumi door Mark McKenzie
    13. 90+3' - Verv. Paul Onuachu door Cyriel Dessers
    Jupiler Pro League - speeldag 2 - 07/05/21 - 20:46
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    57'
    Paul Onuachu
    57'
    Paul Onuachu
    1 - 0
    74'
    Junya Ito
    74'
    Junya Ito
    2 - 0
    75'
    Kristian Thorstvedt
    75'
    Kristian Thorstvedt
    3 - 0

    Racing Genk heeft in de Champions' Play-offs een mokerslag uitgedeeld aan leider Club Brugge. De Limburgers scoorden drie keer na de rust, komen in de stand terug tot op 5 punten en zorgen zo toch nog voor wat spanning in de titelstrijd.

    Racing Genk - Club Brugge in een notendop:

    • Sleutelmoment: Club Brugge lijkt bij het begin van de tweede helft de meest dreigende ploeg, tot Onuachu bij zijn eerste echte kans meteen toeslaat. Genk is vertrokken, Brugge breekt.
    • Man van de match: Onuachu scoorde de levensbelangrijke openingstreffer, maar was ook in zijn balbehandeling en duels opnieuw cruciaal voor Genk. Ook Thorstvedt verdient een pluim: hij wist Lang te neutraliseren en scoorde de knappe 3-0.
    • Opvallend: Genk wint voor het eerst in 2 jaar nog eens een competitiewedstrijd tegen Club Brugge. De Bruggelingen verliezen dan weer voor het eerst sinds 2015 met drie doelpunten verschil in de JPL.
    • Opvallend (bis): Bij het begin van de play-offs stond Genk vierde met 10 punten achterstand op Club Brugge. Na amper 2 wedstrijden staan de Limburgers tweede en is hun achterstand al gehalveerd.

    Bekijk de goals uit Genk - Club Brugge (3-0)

    Met de nummers 1 en 2 in de stand én de twee sterkste aanvalslinies van het seizoen tegenover elkaar, waren de verwachtingen voor Genk-Club Brugge hooggespannen. Met een zege kon Brugge de titelstrijd in een definitieve plooi leggen, Genk daarentegen hoopte de laatste kans op (een beetje) spanning aan te grijpen.


    Na de experimenten tegen Anderlecht, met Van der Brempt op links en Kossounou op het middenveld, greep Club-coach Clement terug naar zijn vertrouwde elf, mét Rits en de terugkerende Mata. Genk-coach Van den Brom zag dan weer de terugkeer van zijn aanvoerder Heynen, na een weekje schorsing.

    Arteaga toont twee keer fluwelen balcontrole

    Weinig spektakel in eerste helft

    Zoals wel vaker bleken verwachting en realiteit ver uit elkaar te staan. De beruchte aanvalstrio's aan beide kanten kwamen in de eerste helft amper in het stuk voor. Aan intensiteit was er geen gebrek, maar het bleef zoeken naar grote kansen.

     

    Voor Genk was het zowaar centrale verdediger Lucumi die het dichtst bij de openingsgoal kwam, maar Mignolet was alert op zijn snoeiharde knal. Bij gebrek aan doelgevaar verwarmde Arteaga de Genkse supporter dan maar met een "Neymaresque" nummertje.


    Leider Club Brugge toonde veel goede bedoelingen, maar de laatste bal miste telkens precisie. Mechele streelde eerst een kopbal voorlangs en op slag van rust zag Rits zijn schot nog gekeerd op de lijn. De tweede helft moest voor beterschap zorgen.

    De eerste helft bleef ver onder de verwachtingen.

    Genk deelt plotse uppercut uit aan Club

    Die beterschap leek er intieel vooral bij Club te komen, maar vlak voor het uur was het toch Genk dat de ban brak. Onuachu had tot dan vooral ballen opgeëist en bijgehouden, maar bij zijn eerste echte doelkans was het meteen prijs: hij trapte zijn 31e van het seizoen knap voorbij Mignolet.

     

    Brugge was van slag en bleef worstelen met zichzelf. Een bleke en mekkerende Vanaken was de exponent van een zoekende landskampioen, Dost was onzichtbaar en Lang werd geneutraliseerd door Thorstvedt en co.

     

    Genk bleef zoeken naar ruimte in de rug en een kwartier voor tijd pakte dat goed uit. Ito kon op Mignolet afstormen en knalde gortdroog de bal in het dak van het doel: 2-0. Plots leek de Brugse code gekraakt, want amper een minuut later stak Thorstvedt met een lekker afstandsschot het mes nog wat dieper in de wonde: Club Brugge knock-out.

     

    Door de Genkse zege is er plots terug spanning in de titelstrijd. Club Brugge, dat op zoek moet naar de goede vorm, ziet zijn voorsprong van 10 punten op Genk aan het begin van de play-offs plots gehalveerd. Racing Genk blaakt van het vertrouwen, ligt er dan toch nog een titel in het verschiet?

    Reacties na Racing Genk - Club Brugge:

    • Ruud Vormer (Club Brugge): "In de eerste helft was er niets aan de hand. We speelden goed en hadden nog een goede kans met Rits. In de tweede helft geven we gewoon de doelpunten weg. Ik weet niet waar het aan ligt. Die ballen vallen bij hen gewoon binnen. We lijden ook balverlies, dus het ligt ook aan onszelf. Maar goed, ze staan nu op 5 punten. De mensen hebben dat graag, hé, die play-offs, dan krijg je dit soort onzin. Of we nu volgende week tegen Antwerp zeker moeten winnen? In PO1 moet je alles pakken."
    • Bryan Heynen (Genk): "Ik denk dat we vandaag niet onze beste partij spelen, maar voor doel waren we heel efficiënt en verdedigend gaven we weinig weg. We winnen hier verdiend. In de eerste helft vonden we moeilijk de vrije man, maar in de tweede helft was er ruimte en dat straften we gewoon af. Dat de wisselwerking op de flanken goed liep? We weten dat dat een van onze kwaliteiten is. Of er nu terug spanning is in de titelstrijd? We gaan voor het hoogst haalbare."
    • Simon Mignolet (Club Brugge): "We wisten op voorhand dat het een partij van het hoogste niveau was. In de eerste helft creëren we de betere kansen, maar die bal gaat er niet in. Ook aan het begin van de tweede helft is dat het geval, maar zij scoren dan plots. Daarna creëerden we niet veel meer en scoorden zij nog twee keer uit een counter. Of het nu 1-0, 2-0 of 3-0 is maakt niet uit. Wij moeten nu op naar de volgende wedstrijd. We wisten aan het begin van de play-offs dat die voorsprong zo weg kan zijn. Nu beginnen rekenen heeft geen zin."
    Onuachu zag zijn sterke partij beloond met een doelpunt.

    Fase per fase

    22:38

    Genk deelt stevige tik uit aan Club Brugge

    Racing Genk scoort drie keer na de rust en deelt een stevige tik uit aan leider Club Brugge in de Champions' Play-offs. Onuachu brak de ban, Ito sloopte het Brugse net en Thorstvedt duwde het mes nog wat dieper. Genk nadert in de stand tot op 5 punten, met nog 4 wedstrijden voor de boeg.

    90+3' tweede helft
    90+3'
    90+1'

    2 - extra time

    Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    90+1'

    Okereke trapt eerredder wild over

    Invaller Okereke kan de pijn van zijn team wat verzachten met de 3-1, maar trapt roekeloos over. Clement begraaft zijn gezicht in zijn handen. De landskampioen heeft oplapwerk voor de boeg tegen volgende week donderdag, wanneer het op bezoek mag op de Bosuil.

    90'

    Wat zijn we benieuwd naar donderdag, hoe Brugge zich zal presenteren op de Bosuil. Dat wordt een cruciale wedstrijd.

    Tom Boudeweel
    89'
    89'
    88'

    Lang, die vandaag geneutraliseerd werd door Thorstvedt en co, wordt naar de kant gehaald voor Chong. In de coulissen van de Luminus Arena trapt hij nog woedend op een vuilnisbak (of iets gelijkaardigs). 

    85'
    wissel
    85'
    wissel
    85'

    Bongonda heeft ook nog zin in een doelpuntje en haalt na een snel genomen vrije trap van ver uit. Zijn schot dwarrelt niet al te ver naast.

    84'
    Club Brugge
    82'

    Club Brugge beseft dat er niets meer te rapen valt. Een oplawaai als dit hadden de bezoekers wellicht niet zien aankomen. Racing Genk gaat naderen tot op 5 punten in de stand, krijgen we dan toch nog een spannende titelstrijd?

    81'
    Club Brugge
    78'

    Club Brugge wordt hier zoek gespeeld door Racing Genk. Deze tik gaat heel hard aankomen.

    Tom Boudeweel
    77'
    76'

    Genk slaat Brugge K.O.!

    Opeens gaat het snel in de Luminus Arena. Thorstvedt vangt een afvallende bal op, legt klaar voor zijn linker en trapt de bal erg knap voorbij Mignolet. Genk slaat Club Brugge op enkele minuten helemaal knock-out!