Ga naar de inhoud
Bas Dost redt Club Brugge in de 89e minuut.

Jupiler Pro LeagueĀ klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
44
6
1
2
3
8
11
2
KRC Genk
44
6
5
0
1
15
5
3
Antwerp
35
6
1
3
2
6
11
4
Anderlecht
33
6
0
2
4
9
11
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
4
3
1
1
1
5
5
2
KRC Genk
7
3
2
0
1
8
1
3
Antwerp
4
3
1
1
1
3
3
4
Anderlecht
2
3
0
1
2
6
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
2
3
0
1
2
3
6
2
KRC Genk
9
3
3
0
0
7
4
3
Antwerp
1
3
0
2
1
3
8
4
Anderlecht
2
3
0
1
2
3
4
Club BruggeAnderlecht
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Jonathan Lardot
stadion
Jan Breydelstadion

Wat een match! Club dankt Dost voor de late 2-2 tegen Anderlecht

Ā zo 2 mei 2021Ā 20:21
  1. 37' - Geel - Odilon Kossounou
  1. 49' - Doelpunt - Noa Lang (1 - 0)
  2. 55' - Verv. Odilon Kossounou door Mats Rits
  3. 59' - Verv. Adrien Trebel door Josh Cullen
  4. 59' - Verv. Yari Verschaeren door Jacob Bruun Larsen
  5. 64' - Doelpunt - Lukas Nmecha (1 - 1)
  6. 65' - Geel - Ruud Vormer
  7. 76' - Geel - Elias Cobbaut
  8. 78' - Geel - Josh Cullen
  9. 80' - Verv. Ignace Van der Brempt door David Chidozie Okereke
  10. 84' - Geel - Hans Vanaken
  11. 86' - Doelpunt vrije trap - Jacob Bruun Larsen (1 - 2)
  12. 89' - Doelpunt - Bas Dost (2 - 2)
  13. 90+4' - Verv. Elias Cobbaut door Zeno Debast
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 02/05/21 - 18:31
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
49'
Noa Lang
49'
Noa Lang
1 - 0
64'
Lukas Nmecha
1 - 1
Lukas Nmecha
64'
86'
Jacob Bruun Larsen
1 - 2
Jacob Bruun Larsen
86'
89'
Bas Dost
89'
Bas Dost
2 - 2

Club Brugge en Anderlecht hebben elkaar pijn kunnen doen, maar niet kunnen afmaken in hun eerste duel van de Champions' Play-offs. In een aangename 2e helft had Club een late goal van Dost nodig om de nederlaag te vermijden.

Club Brugge - Anderlecht kort samengevat

  • Sleutelmoment: De 1-2 van Larsen moet aankomen als een mokerslag bij Club Brugge, maar de leider toont veerkracht door in de korte tijd die rest  alsnog gelijk te maken. Een levensbelangrijk punt in de eindafrekening?
  • Man van de Match: Jacob Bruun Larsen had in zijn eerste negen matchen bij Anderlecht geen deuk in een pakje boter getrapt, maar vanavond was de Deen ineens in bloedvorm. Hij liet zijn eerste goal en assist optekenen in het shirt van paars-wit.
  • Opvallend: Zowel in de Champions Play-offs als in de Europe Play-offs wordt er gescoord dat het een lieve lust is. De vier wedstrijden van de eerste speeldag in de eindronde leverden in totaal 21 doelpunten op. Meer van dat!
  • Opvallend (bis): In youth we trust. Kompany benadrukte het devies van Anderlecht door Bart Verbruggen in de basis te droppen. Voor de Nederlandse doelman was het zijn allereerste wedstrijd bij de profs.

Bekijk de goals uit Club Brugge - Anderlecht (2-2)

Flauwe eerste helft is maat voor niets

Zowel Clement als Kompany hadden een verrassing klaar voor deze topper. Bij Club Brugge mocht de jonge Van der Brempt starten, terwijl bij Anderlecht de achttienjarige doelman Verbruggen zijn debuut als prof maakte tussen de palen.

 

Vanaf de openingsminuut was het een intense wedstrijd, maar in de eerste helft bleven we verstoken van kwaliteit. Het defensieve plan van Anderlecht werkte naar behoren en beperkte Club Brugge tot afstandsschoten. Een zwieper van Lang kon Verbruggen niet verontrusten en een voorzichtige poging van Vormer belandde niet eens tussen het kader.

 

Paars-wit zette daar zelf niet veel tegenover, al had Nmecha wel gebruik moeten maken van een misverstand tussen Mignolet en Kossounou. Hij kon de gestrande doelman van Club niet verslaan met zijn lobje. Ook de beste Brugse kans vloeide voort uit balverlies van de tegenstander. Lang mikte voorlangs op aangeven van Vanaken. Voor de rest kon je een bescheiden container vullen met het afval dat Club en Anderlecht produceerden.

En plots komt Bruun Larsen boven water bij Anderlecht

Spetterende tweede helft maakt alles goed

De eerste speeldag van de play-offs staat echter garant voor spektakel en dat kwam er dan ook van na de rust. Nieuw Brussels balverlies werd ditmaal wel keihard afgestraft. Vanaken lanceerde de aanval met een splijtende bal, Dost behield het overzicht en Lang mocht simpel afronden. Een klassegoal.

 

De 2-0 van Denswil bleef aan de paal plakken en dus bleef Anderlecht in leven. Kompany pompte met Cullen en vooral Larsen vers bloed in de aderen van zijn elftal. Dat loonde, want enkele minuten later hingen de bordjes alweer gelijk. De uitvoering was iets stroever dan die van Club, maar ook de bezoekers profiteerden optimaal van balverlies. Larsen bediende Nmecha, die Mignolet klopte met een gekraakt schot.

 

De wedstrijd kantelde helemaal. Bij blauw-zwart zat de klad erin en Anderlecht kwam fel opzetten. Larsen slalomde langs Mignolet en Rits moest op de lijn redding brengen. Een vlam van Cobbaut vloog niet zo gek ver naast. Tussen al dat paarse geweld was er wel een uitstekende kans voor de thuisploeg. Ze viel echter voor de verkeerde voeten, want Mitrovic schepte ze onhandig over.

 

Vijf minuten voor affluiten dacht Larsen dat hij Anderlecht een driepunter had bezorgd. De Deen borstelde zijn vrijschop precies in het hoekje, Mignolet zette een stap in de foute richting en kon enkel wanhopig grabbelen. Anderlecht leek op weg naar een kopie van de zege tegen Club van enkele weken geleden, maar dat was buiten Dost gerekend. De veteraan schoof de 2-2 nog naast Verbruggen. In de toegevoegde tijd kwam hij zelfs nog ijzingwekkend dicht bij een winnend doelpunt.

Dost komt het veld op aan de kant waar de bal is, Kompany is niet akkoord

Mignolet kapt rustig Bruun Larsen uit, net voor de 2-2

Fase per fase

90+5' tweede helft
90+5'

Afgelopen!

Oef! Na een belabberde eerste helft kregen we een spetterende tweede. Na een wedstrijd met voortdurend wisselende kansen delen Club Brugge en Anderlecht de punten.

90+4'
wissel
90+2'

Amuzu heeft de beslissing aan zijn rechtervoet. Zijn schot is zeker niet slecht en er is een aanraking van Rits nodig om het uit koers te krijgen.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'
90'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (š•). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
89'
89'

Daar is Dost!

Club Brugge blijft niet bij de pakken neerzitten! Dost maakt gelijk met een beheerste schuiver en dat zal toch voor een enorme zucht van opluchting zorgen in Jan Breydel.

88'

Net als in de vorige ontmoeting poetst Anderlecht een achterstand weg tegen Club Brugge. Vandaag is er zeker en vast minder toeval en geluk mee gemoeid.

87'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (š•). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
87'
86'

Wat een goal!

Iedereen had Larsen al afgeschreven, maar de Deen doet het voor Anderlecht! Mignolet gaat niet helemaal vrijuit, maar Larsen schildert zijn vrijschop wel enig mooi in het hoekje.

86'
84'

Vanaken vloert Amuzu en breekt zo een veelbelovende tegenprik af. Lardot trekt terecht geel, een boze Vanaken blijft protesteren.

84'
Club Brugge
83'

Cobbaut glibbert onderuit en daardoor krijgt Club Brugge een nieuwe kans om er 2-1 van te maken. Dost verliest wat tijd en stuit dan op een moedig blok van Miazga.