KV Oostende wint afsluiter zonder inzet van Standard

  1. 13' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (1 - 1)
  2. 6' - Doelpunt - Kevin Vandendriessche (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Théo Ndicka Matam
  2. 90+2' - Geel - Kostas Laifis
  3. 90' - Geel - Mamadou Thiam
  4. 86' - Verv. Indy Boonen door Manuel Osifo
  5. 86' - Verv. Kevin Vandendriessche door Evangelos Patoulidis
  6. 83' - Verv. Eden Shamir door Damjan Pavlovic
  7. 83' - Verv. Hugo Siquet door Laurent Jans
  8. 71' - Verv. Maxime D'Arpino door François Marquet
  9. 66' - Verv. Allan Delferriere door William Balikwisha
  10. 63' - Geel - João Klauss
  11. 61' - Doelpunt - Kevin Vandendriessche (1 - 3)
  12. 59' - Verv. Alexandro Calut door Zinho Vanheusden
  13. 56' - Verv. Nick Batzner door Mamadou Thiam
  14. 50' - Doelpunt - Indy Boonen (1 - 2)

  KVO heeft een sterk seizoen beëindigd met een zege op Sclessin. De afscheidnemende Vandendriessche was de man van de match, met 2 goals en 1 assist. Standard, waar doelman Gillet zijn laatste match als prof speelde, beëindigt zo de play-offs met 3 op 18.

  Standard - KV Oostende samengevat:

  • Sleutelmoment: Oostende begint de tweede helft zoals de eerste en slaat opnieuw snel toe. Boonen zorgt in minuut 50 voor de 1-2, Standard heeft geen reactie in huis.
  • Man van de match: Standard-doelman Gillet beëindigt een lange carrière met een nederlaag. KVO-aanvoerder Vandendriessche, die ook afscheid neemt bij zijn ploeg, kwam het feest verbrodden met 2 goals en een assist. De wedstrijdbal is dan ook voor hem.
  • Opvallende statistiek (1): Standard-coach Leye zag de gelegenheid rijp om enkele jongelingen voor de leeuwen te gooien. Zijn ploeg was dan ook piepjong: maar liefst 6 van de 11 spelers waren 19 jaar of jonger.
  • Opvallende statistiek (2): De Europe Play-offs waren een fiasco voor Standard. Het speelde geen rol in de strijd om het laatste Europese ticket en eindigt met een triestige 3 op 18 laatste.

  Bekijk de goals uit Standard - Oostende (1-3)

  Standard en Oostende stonden op de laatste speeldag van de Europe Play-offs voor een partij zonder inzet, aangezien beide ploegen al Europees uitgeteld waren. 


  Voor Standard-doelman Jean-François Gillet was het wél nog een speciale avond. De voormalige Rode Duivel mocht voor de allerlaatste keer het truitje van Standard aantrekken, hij gaat op zijn 41e met pensioen. Ook KVO-aanvoerder Vandendriessche nam vanavond afscheid: hij trekt volgend jaar naar Kortrijk.

  Jean-François Gillet nam afscheid van het profvoetbal.

  Weinig soeps na leuk wedstrijdbegin

  Het wedstrijdbegin op Sclessin was veelbelovend. Na amper 6 minuten combineerde Oostende goed aan de zestien, uitgerekend Vandendriessche rondde netjes af: 0-1. 

   

  De reactie van Standard, dat voor de gelegenheid met een piepjong elftal aan de aftrap stond, liet niet lang op zich wachten, want enkele minuten later was het seizoensrevelatie Balikwisha die de 1-1 al tegen de netten trapte, zijn 9e goal van het seizoen.

   

  Wat volgde was een saai vervolg van de eerste helft. Oostende kon via Ndicka en Bätzner wel nog twee keer gevaarlijk zijn, maar doelpunten vielen er niet meer. Rusten bij een 1-1-gelijkstand.

  Vandendriessche zwaait uit met knalprestatie

  De tweede helft begon zoals de eerste: Oostende sloeg toe bij de eerste echte mogelijkheid. Vandendriessche bediende Boonen op rechts, die in de korte hoek Gillet te grazen nam.


  Standard leek van slag en kreeg niet veel meer voor mekaar. Aanvoerder Vanheusden, die wat gespaard werd door Standard-coach Leye, viel op het uur in en zag niet veel later Oostende de doodsteek geven. Vandendriessche, alweer hij, maakte zijn afscheidsfeest compleet: 1-3.


  Oostende had zijn schaapjes op het droge, Standard drong niet meer aan. Zo sluiten de Kustboys het seizoen af met een positieve noot en een derde plaats in de Europe Play-offs. Standard eindigt troosteloos laatste, met een 3 op 18 in de play-offs.

  Ex-Rode Duivel Jean-François Gillet keept zijn allerlaatste wedstrijd

  Reacties na Standard - KV Oostende:

  • Jean-François Gillet (Standard): "Ik verwachtte net zoals de supporters meer van dit seizoen. We hoopten goed te eindigen, dan is dit extra jammer. De laatste weken was het wat minder, maar we moeten proberen de goede dingen mee te nemen naar volgend jaar. De jonge spelers hebben talent, maar hebben tijd nodig. Voor mij was het natuurlijk een emotionele avond, maar ik besef dat ik een mooie carrière achter de rug heb."
  • Mbaye Leye (coach Standard): "Het seizoen was voor ons te lang. We hebben veel geblesseerden gehad en hebben de tweede helft van dit seizoen veel problemen gehad. Maar we richten ons al op volgend jaar, waar er verschillende dingen beter zullen moeten. Het is moeilijk om na een wedstrijd als vandaag al te diep over onze ambities uit te weiden, maar we gaan wel wat ondernemen in de komende mercato, om volgend seizoen goed van start te kunnen gaan."
  • Alexander Blessin (coach Oostende): "Ik ben mijn spelers dankbaar voor dit seizoen. Ik wens iedereen het beste, ook zij die vertrekken. Of dit mijn laatste wedstrijd was met Oostende? Ik weet het echt niet. Ik heb hier nog een contract van een jaar, maar ik kan er echt niet veel over zeggen nu. Of ik Coach van het Jaar kan worden? Goh, Kompany en Clement hebben het ook fantastisch gedaan. Maar als je alles in overweging neemt zou ik het ook wel verdienen, ja."

  Vandendriessche was dé man van de avond.

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 52. Oostende wint wedstrijd zonder inzet. Niet Standard, maar wel Oostende eindigt het seizoen op een positieve noot. De afscheidnemende Kevin Vandendriessche toonde zich de man van de match, met 2 goals en een assist. Standard speelde zoals het de hele play-offs al deed: flauwtjes. Jean-François Gillet beëindigt zijn lange carrière met een nederlaag. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Théo Ndicka Matam van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 92. Kvasina versiert nog een klein kansje in het slot, maar moffelt de bal naast. Het maakt niets uit, want Oostende heeft de zege al lang binnen. .
  5. Gele kaart voor Kostas Laifis van Standard tijdens tweede helft, minuut 92
  6. Gele kaart voor Mamadou Thiam van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 89. Oostende heeft het hier flinkes gedaan tegen de jonkies van Standard. Standard haalt hier 3 op 18 in de play-offs, dat is veel te weinig. Stef Wijnants op Radio 1.
  8. tweede helft, minuut 87. Applausvervanging voor Vandendriessche. Man van de match Vandendriessche mag gaan rusten. Onder applaus van de Oostendse bank stapt de Fransman naar de kant. Het waren zijn laatste minuten in het shirt van Oostende, maar met 2 goals en een assist mag hij met trots terugkijken op deze partij. .
  9. tweede helft, minuut 86. Kvasina verknoeit reuzenkans. Ngoy gaat aan het klungelen, waardoor Kvasina vrije baan heeft richting Gillet. De Oostenrijker taffelt echter te lang, waardoor Ngoy nog kan terugkeren. De Standard-verdediger zet zijn eigen fout netjes recht. .
  10. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Manuel Osifo erin, Indy Boonen eruit
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Evangelos Patoulidis erin, Kevin Vandendriessche eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Damjan Pavlovic erin, Eden Shamir eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Laurent Jans erin, Hugo Siquet eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Ondertussen is de ontknoping in die andere wedstrijd in de Europe Play-offs, tussen Mechelen en Gent, wel nog razend spannend. Gent leidde met 0-2, maar Mechelen scoorde daarnet de 1-2. Dat wordt nog bibberen voor Gent. .
  15. tweede helft, minuut 77. De bal ligt in deze fase van de wedstrijd vaker stil dan dat hij rolt. De vele foutjes halen het tempo continu uit de partij. Kan Standard nog wat terugdoen, of doet Oostende er nog een doelpuntje bij? .
  16. tweede helft, minuut 73. De 1-3 van Vandendriessche heeft de fut uit deze wedstrijd gehaald. Standard beseft dat het vandaag wellicht niks wordt. Oostende controleert. .
  17. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Oostende, François Marquet erin, Maxime D'Arpino eruit
  18. tweede helft, minuut 66. Daar is Standard nog eens. Gavory kan schuin aanleggen, maar zijn gekruiste trap hobbelt nipt naast. Hebben de Rouches nog iets in de tank? .
  19. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij Standard, William Balikwisha erin, Allan Delferriere eruit
  20. tweede helft, minuut 64.