KV Mechelen vangt maar 1 punt in zijn netten op bezoek bij Oostende

  1. 43' - Geel - Frederik Jäkel
  2. 40' - Geel - Aster Vranckx
  3. 20' - Doelpunt - Fashion Sakala (2 - 0)
  4. 5' - Doelpunt - Fashion Sakala (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Fashion Sakala door Mamadou Thiam
  2. 90' - Verv. Théo Ndicka Matam door François Marquet
  3. 88' - Verv. Marian Shved door Onur Kaya
  4. 88' - Verv. Kerim Mrabti door Issa Kabore
  5. 81' - Geel 2 - Aster Vranckx
  6. 80' - Verv. Maxime D'Arpino door Nick Batzner
  7. 76' - Verv. Geoffry Hairemans door Igor De Camargo
  8. 69' - Geel - Kevin Vandendriessche
  9. 67' - Verv. Andrew Hjulsager door Marko Kvasina
  10. 63' - Doelpunt - Sheldon Bateau (2 - 2)
  11. 51' - Geel - Guillaume Hubert
  12. 47' - Doelpunt - Ferdy Druijf (2 - 1)

  KV Mechelen is blijven steken op een 2-2-gelijkspel bij Oostende. Bij de rust zag het er nog een stuk slechter uit voor de leider in de Europe Play-offs, maar KVM kon in de 2e helft terugkomen van een 2-0-achterstand.

  • Sleutelmoment: Vlak voor rust maakt Shved bijna de aansluitingstreffer voor KV Mechelen. Enkel de paal staat in de weg. Het sein voor Malinwa om er in de tweede helft vol voor te gaan.

  • Man van de Wedstrijd: Fashion Sakala was in zijn laatste thuiswedstrijd belangrijk voor KV Oostende. De Zambiaan maakte 2 doelpunten en neemt zo in schoonheid afscheid van de Diaz Arena. Sakala vertrekt na het seizoen naar het Schotse Rangers.

  • Opvallend: KV Mechelen speelt zaterdag tegen AA Gent een rechtstreeks duel voor een ticket voor de Conference League (als Gent vanavond niet verliest tegen Standard). Spanning troef dus op de slotspeeldag.

  Bekijk de goals uit Oostende - KV Mechelen (2-2)

  Oostende is baas in de eerste helft

  Afhankelijk van het resultaat van Standard-Gent kon KV Mechelen vandaag al zeker zijn van Europees voetbal, dat is een feit als Gent straks minder goed doet tegen Standard. 

   

  Voor KV Oostende was de opdracht duidelijk bij aanvang van de wedstrijd. Het moest winnen. Alleen dan deed het nog mee voor Europees voetbal. Coach Blessin had zijn manschappen deze boodschap goed ingeprent. 

   

  KVO begon verschroeiend aan de wedstrijd en verzilverde dat overwicht ook met een doelpunt. Fashion Sakala pikte na mistasten in de verdediging de bal op in het strafschopgebied en liet doelman Thoelen kansloos.


  Mechelen was van slag en moest even later nog een klap incasseren. Een voorzet van Ndicka was precies op maat voor Sakala, die zijn tweede van de avond tegen het net knalde. De Zambiaan had er zin in en maakte nog bijna zijn hattrick compleet. Zijn kopbal miste richting om KVM helemaal uit te tellen.

   

  KV Mechelen was nergens in de eerste helft. Maar bijna dook het nog met een 2-1 de kleedkamers in. Het schot van Shved spatte uiteen op de paal.

  KV Mechelen trakteert zichzelf op duel met AA Gent

  Het gaf Malinwa moed om de tweede helft beter aan te pakken. De balde rolde nog maar net of de aansluitingstreffer van Druijf hing al tegen de touwen. 

   

  Mechelen rook bloed en ging voor de gelijkmaker, maar bijna werd het 3-1. De paal hield KVO-verdediger Theate van een doelpunt. 

   

  De druk van KVM nam toe en na een overtreding op Shved mocht Schoofs een vrije trap nemen op een interessante positie. De Mechelse kapitein schilderde het leer precies op het hoofd van Bateau, die de bal netjes tegen de touwen kopte: 2-2.

   

  KVO was bij deze stand uitgeschakeld voor Europees voetbal en ging nog vol voor de winst. Zonder gevaar. Mechelen, dat na de rode kaart van Vranckx nog met z'n tienen voort moest, hield stand. 

   

  Door dit gelijkspel blijft KV Mechelen op kop in de Europe play-offs. Het speelt zaterdag tegen AA Gent een rechtstreeks duel om een ticket voor de Conference League, tenzij Gent later vanavond verliest tegen Standard. KV Oostende is uitgeschakeld.

  Vrancken: "Zaterdag een finale, we zullen klaar zijn"

  • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "In de eerste helft waren we niet goed genoeg. Het is jammer dat we de ruimtes niet zagen. Maar chapeau voor de weerbaarheid van mijn spelers na die tikken. Die 2-2 was uiteindelijk wel een juiste uitslag. We zullen de match van Gent (dat niet mag verliezen om mee te blijven doen) in de bus volgen, maar we gaan uit van een finale zaterdag. We zullen klaar zijn."
   
  • Alexander Blessin (coach KV Oostende): "In de eerste helft speelden we een van onze eerste matchen van het seizoen. We waren het beste team en konden er zelfs 3-0 van maken. Maar we geven zomaar 2 goals weg. Zo gaat het de hele tijd de laatste matchen. Een ontgoocheling mag je het niet noemen dat we naast Europees voetbal grijpen. Mijn spelers waren niet fysiek, maar wel mentaal moe. Of dit mijn laatste thuismatch was als KVO-coach? Dat is een goeie vraag. Ik ben hier heel graag trainer. Gauthier (Ganaye, de CEO) geeft mij hier de vrijheid om mijn ideeën toe te passen. Mijn contract loopt ook gewoon door. Meer kan ik niet zeggen, want er speelt niets. Maar in het voetbal kan het snel gaan."

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 23. EINDE. KV Oostende en KV Mechelen delen de punten na een evenwichtige pot voetbal. De Kustboys kwamen in de eerste helft sterk voor de dag en scoorden 2 keer. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Door dit gelijkspel is KV Oostende uitgeschakeld voor Europees voetbal. KV Mechelen speelt zaterdag een rechtstreeks duel tegen AA Gent met als inzet: een ticket voor de Conference League. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Laatste kans Oostende. Nog 1'. Oostende is bij deze score uitgeteld voor Europees voetbal. Krijgt het nog een kans om dit te vermijden? .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Oostende, Mamadou Thiam erin, Fashion Sakala eruit
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Oostende, François Marquet erin, Théo Ndicka Matam eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Nog 3'. Krijgen we nog een winnaar? Beide ploegen doen hun laatste wissels. Maakt een van die supersubs nog het winnende doelpunt? .
  7. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Marian Shved eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij KV Mechelen, Issa Kabore erin, Kerim Mrabti eruit
  9. Geen penalty! Sakala denkt nog eens aan aanvallen. Zijn bal botst tegen de hand van Bateau. KVO wil een strafschop, maar in de herhaling zien we dat het wel degelijk de borst van Bateau was. Goed gezien van ref Verboomen. . tweede helft, minuut 86.
  10. tweede helft, minuut 85. Pompen of verzuipen. KVO wil de drie punten absoluut thuishouden. Het vuurt de ene voorzet na de andere af. Zonder gevaar. Het blijft 2-2. .
  11. tweede helft, minuut 83. Academisch is het al even niet meer. Bataille wordt door Shved neergehaald. Zo wordt het natuurlijk moeilijk om een kans bij elkaar te voetballen. .
  12. Tweede gele kaart voor Aster Vranckx van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 81
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Oostende, Nick Batzner erin, Maxime D'Arpino eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Vranckx mag gaan douchen. Krijgen we een afscheid in mineur van Aster Vranckx op de Belgisch velden? De belofte-international mag gaan douchen na een tweede gele kaart. De middenvelder verlaat na dit seizoen KV Mechelen voor de Duitse topclub Wolfsburg.  .
  15. tweede helft, minuut 79.
  16. tweede helft, minuut 79. Krijgen we nog een winnaar? Met nog dik 10' op de klok, staat het nog altijd 2-2. Wie voelt zich nog geroepen om een slotoffensief in te zetten? .
  17. tweede helft, minuut 77. Bijna was daar al De Camargo. Bijna stond het 2-3. De voorzet van Shved is net niet goed genoeg om echt gevaarlijk te zijn. De net ingevallen Igor De Camargo krijgt er zijn hoofd nog tegen, maar Hubert kan makkelijk pakken. .
  18. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Geoffry Hairemans eruit
  19. tweede helft, minuut 72. Ndicka voorlangs. D'Arpino laat even zien dat hij kan voetballen. Met een knappe pass vindt hij Ndicka. Die is duidelijk geen aanvaller. Het schot van de Fransman gaat voorlangs. .
  20. tweede helft, minuut 71. Kvasina wil zich tonen. Alle hens aan dek bij Malinwa. Kvasina mag richting doel lopen en zelfs trappen. Vanlerberghe kan er nog net zijn voet tussensteken.  .