AA Gent zet Standard opzij en trakteert zichzelf op "Europese finale" in Mechelen

  1. 41' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  2. 7' - Doelpunt - Younes Melda (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (2 - 0)
  2. 90+2' - Verv. Roman Bezoes door Alexandre de Bruyn
  3. 90+2' - Verv. Sven Kums door Oladoye Adewale
  4. 85' - Verv. Eden Shamir door Alexandro Calut
  5. 80' - Verv. Younes Melda door Tarik Tissoudali
  6. 75' - Verv. Maxime Lestienne door Mehdi Carcela-González
  7. 75' - Verv. João Klauss door Abdoul Tapsoba
  8. 73' - Verv. Alessio Castro-Montes door Igor Plastoen
  9. 72' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Sulayman Marreh
  10. 70' - Geel - Michel Ange Balikwisha
  11. 66' - Geel - Alessio Castro-Montes
  12. 58' - Verv. Zinho Vanheusden door Noe Dussenne
  13. 49' - Geel - Maxime Lestienne

  AA Gent heeft nog altijd kans om Europees te spelen volgend seizoen. Gent won tegen Standard een 3e keer op een rij in de Europe play-offs en trekt zo zaterdag op de slotdag met evenveel punten naar leider KV Mechelen. Daar moet Gent wel winnen voor het Europese ticket. Tegen Standard zorgden Malede vroeg en Jaremtsoek laat voor 2-0.

  • Sleutelmoment: We zijn nog maar net aan het voetballen of het staat al 1-0. Malede krijgt de bal in het strafschopgebied aangespeeld en trapt het leer onhoudbaar binnen. Standard is meteen op achtervolgen aangewezen.

   

  • Man van de Wedstrijd: Roman Jaremtsjoek (AA Gent) was nogmaals belangrijk. Met zijn 20e doelpunt van het seizoen legde de Oekraïner de wedstrijd in een definitieve plooi.

   

  • Opvallend: We krijgen op de slotspeeldag van de Europe play-offs nog een rechtstreeks duel om het Europese ticket. Gent moet winnen van KV Mechelen, Malinwa heeft aan 1 punt genoeg.

  Bekijk de goals uit Gent - Standard (2-0)

  Malede zet sterk Gent op rozen

  Gent wist wat het moest doen na het gelijkspel van KV Mechelen in Oostende: even goed doen, wou het nog kans maken op Europees voetbal volgend jaar.

   

  De thuisploeg schoot dan ook sterk uit de startblokken en eiste het balbezit op. Dat leverde meteen een doelpunt op. De jonge Israëlische spits Malede kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en schoot het leer enig mooi in het dak van het doel.

  Standard wist van geen hout pijlen te maken en mocht van geluk spreken dat Gent niet meer deed met het balbezit. Bezoes en Malede kregen nog kansen op de 2-0, maar konden de bal niet voorbij doelman Gillet trappen.

  Standard vergeet het overwicht om te zetten in een doelpunt

  Na de koffie kregen we een ander Standard te zien. Waar Gent nog baas was in de eerste helft, waren de Rouches dat in de tweede. 

   

  Balikwisha mikte zijn schot op verdediger Ngadeu, maar het was Klauss die dé kans op de gelijkmaker liet liggen. De Braziliaan kreeg de bal perfect van Siquet, maar legde het leer naast het doel van Bolat.


  Gent plooide massaal terug, maar Standard wist weinig te doen met het overwicht. Sterker nog, het was AA Gent dat de wedstrijd in een beslissende plooi legde. 

   

  Tissoudali glipte op een counter door de buitenspelval en was niet zelfzuchtig. De wintertransfer kon zelf de 2-0 tegen de touwen trappen, maar legde de bal nog breed op Jaremtsjoek. Die pakte het geschenk dankbaar uit en trapte zo de 2-0 eindstand tegen de touwen.

   

  Door deze overwinning maakt AA Gent nog altijd kans op een ticket voor de Conference League. Daarvoor moet het zaterdag wel KV Mechelen verslaan. De 2 teams hebben evenveel punten, maar Gent kreeg bij de halvering van de punten een half puntje meer, dat het bij een gelijke stand moet afgeven.

  Vanhaezebrouck: "Er is voor ons maar één optie: winnen in Mechelen"

  • Hein Vanhaezebrouck (coach AA Gent):  "Eigenlijk moet het na 20 minuten al 2-0 staan, dan had het misschien anders gelopen. Nu vergeet je de wedstrijd uit te spelen. In de tweede helft waren we slap en niet meer zo scherp als in de eerste helft. Maar ik heb ook positieve dingen gezien: we geven bijna geen kansen weg. Maar er was te veel balverlies. Telkens we in balbezit kwamen, gaven we dat veel te makkelijk weer weg. Maar al bij al ben ik best wel tevreden."

   "We zijn verplicht van zaterdag te winnen. We hebben evenveel punten als Mechelen, maar hebben een half puntje bijgekregen, dus staan we achter hen. Dat betekent dat er voor ons maar één optie is: winnen in Mechelen."

   "KV Mechelen is een goede ploeg. Ik denk niet dat het 0-0 wordt, dat zou ook een heel slechte uitslag zijn voor ons. Meestal vallen er wel veel doelpunten en zijn er veel kansen, dat zal nu niet anders zijn."

  • Mbaye Leye (coach Standard): "Ik ben tevreden over de tweede helft, waarin we echt een vechtersmentaliteit hebben getoond. We verdienen meer na die goede tweede helft, maar we missen nog de efficiëntie om dit soort wedstrijden te winnen."

   "We proberen de jongeren voor te bereiden op het komende seizoen. Die jongens moeten de tijd krijgen om zich aan te passen en automatismen te kweken. Dan is het normaal dat ze fouten maken. Maar op dit niveau betaal je die cash, zoals die tweede goal van Gent."

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 54. EINDE. Het zit erop. AA Gent klopt Standard met 2-0 en maakt zich op voor de beslissende wedstrijd tegen KV Mechelen. Het moet wel winnen wil het dat ticket voor de Conference League in de wacht slepen. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Roman Jaremtsjoek van KAA Gent. 2, 0.
  4. tweede helft, minuut 93. Daar is de beslissing! Bij Standard trekken ze massaal naar voor om die gelijkmaker te maken. Dat lukt niet. De counter daarop zorgt wel voor gevaar. Tissoudali is niet egoïstisch en biedt Jaremtsjoek de 2-0 op een presenteerblaadje aan. Die kan niet missen. 2-0, Gent wint. .
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Alexandre de Bruyn erin, Roman Bezoes eruit
  6. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Oladoye Adewale erin, Sven Kums eruit
  7. tweede helft, minuut 91. Nog 5' voetbal. We krijgen nog 5' toegevoegde tijd. Kan Standard nog een punt uit de brand slepen? .
  8. tweede helft, minuut 90. Ingestudeerd nummertje. Bezoes trapt niet op doel maar speelt de bal naar Tissoudali. Die zit met zijn hoofd bij de Puskas-award en probeert een hakje. Gillet is niet onder de indruk van het zwakke schot. .
  9. tweede helft, minuut 89. Bezoes lokt nog een vrije trap uit. Counter voor AA Gent, maar het gaat te traag. Gelukkig voor Bezoes krijgt hij de vrije trap nog mee. Een interessante positie voor een vrije trap. .
  10. tweede helft, minuut 86. Jaremtsjoek bijna met de beslissing. Jaremstjoek is de gevaarlijkste man bij AA Gent. De spits mag op doel schieten maar besluit te zwak. Gillet ligt in de goede hoek.  .
  11. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Standard, Alexandro Calut erin, Eden Shamir eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Jaremtsjoek te doorzichtig. Roman Jaremtjoek wordt nog eens de diepte ingestuurd. De wil Dussenne voorbij gaan, maar zijn actie is te doorzichtig. Goed verdedigd. .
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KAA Gent, Tarik Tissoudali erin, Younes Melda eruit
  14. tweede helft, minuut 80. Tissoudali krijgt nog 10'. Doelpuntenmaker Malede mag gaan rusten. Tissoudali krijgt nog 10' om zijn stempel op deze wedstrijd te drukken. .
  15. tweede helft, minuut 80. Zowel Balikwisha als Hanche-Olsen staan weer op het veld. De schade lijkt mee te vallen. .
  16. tweede helft, minuut 79.
  17. tweede helft, minuut 75. Kop tegen kop. Hanche-Olsen en Balikwisha gaan in een duel allebei tegen de grond. Ze raken elkaars hoofd in het duel. De Noor lijkt er het ergst aan toe en moet ingepakt worden.  .
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Standard, Mehdi Carcela-González erin, Maxime Lestienne eruit
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Standard, Abdoul Tapsoba erin, João Klauss eruit
  20. tweede helft, minuut 74. We krijgen Carcela! Mehdi Carcela staat klaar om in te vallen. Kan de Marokkaan de nodige creativiteit aan deze wedstrijd toevoegen en zo toch nog een punt uit de brand slepen voor Standard. .