KV Mechelen telt Standard uit voor Europa en blijft zelf in poleposition

  1. 43' - Verv. Nikola Storm door Marian Shved
  2. 35' - Geel - Moussa Sissako
  3. 20' - Verv. Arnaud Bodart door Jean-François Gillet
  4. 13' - Doelpunt - Rob Schoofs (1 - 0)
  5. 6' - Geel - Allan Delferriere
  1. 89' - Doelpunt - Jackson Muleka (3 - 1)
  2. 83' - Verv. Aster Vranckx door Sheldon Bateau
  3. 82' - Verv. Ferdy Druijf door Igor De Camargo
  4. 82' - Geel - Samuel Bastien
  5. 80' - Verv. Kerim Mrabti door Onur Kaya
  6. 79' - Verv. Geoffry Hairemans door Gustav Engvall
  7. 71' - Doelpunt - Rob Schoofs (3 - 0)
  8. 71' - Verv. Maxime Lestienne door Mehdi Carcela-González
  9. 71' - Geel - Jordi Vanlerberghe
  10. 65' - Verv. Kostas Laifis door Noe Dussenne
  11. 65' - Verv. Moussa Sissako door Zinho Vanheusden
  12. 57' - Doelpunt - Marian Shved (2 - 0)
  13'goalRob Schoofs1 - 0
  57'goalMarian Shved2 - 0
  71'goalRob Schoofs3 - 0
  89'goalJackson Muleka3 - 1

  Er zal volgend seizoen geen Europees voetbal te zien zijn op Sclessin, want tegen KV Mechelen vergooide Standard zijn laatste kans om mee te blijven doen voor het enige ticket in de Europe Play-offs. KV Mechelen blijft leider, de grootste concurrentie lijkt van Gent te komen.

  • Sleutelmoment: Kort na de rust komt Standard dicht bij de de gelijkmaker. De kopbal van Shamir gaat via de paal en doelman Yannick Thoelen niet over de doellijn. Het is het sein voor KV Mechelen om weer in actie te schieten.

  • Man van de wedstrijd: Rob Schoofs was met 2 doelpunten beslissend voor KV Mechelen. De kapitein nam zijn ploeg op sleeptouw en was baas op het middenveld.

  • Opvallend: Standard zal volgend seizoen geen Europees voetbal spelen. Met nog 2 speeldagen te gaan in de Europe play-offs is de achterstand op KV Mechelen te groot. Een teleurstelling voor de Rouches.

  Bekijk de goals uit KV Mechelen - Standard (3-1)

  KV Mechelen opent sterk, maar komt in het slot nog goed weg

  KV Mechelen is de laatste weken in vorm en dat lieten de Mechelaars meteen blijken tegen Standard. KV startte verschroeiend en duwde Standard meteen achteruit. Het leverde ook een doelpunt op. Kapitein Rob Schoofs kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en knalde de bal voorbij Bodart.

   

  Diezelfde Bodart was even groggy en moest enkele minuten later geblesseerd naar de kant. De inbreng van de 41-jarige Jean-François Gillet bracht Standard het nodige vuur. 

   

  Hoewel Mechelen het meeste balbezit had, had Standard de grootste kansen. Muleka en Lestienne misten op een haar na de gelijkmaker en ook Balikwisha kreeg het leer niet over de doellijn. Zijn schot spatte uiteen op de paal.

  Malinwa bibbert, maar pakt de leidersplaats

  Standard putte moed uit dat sterke slotkwartier en begon vol goede moed aan de tweede helft. Eden Shamir was dicht bij de gelijkmaker. Via de paal en het lichaam van Thoelen ging de bal net niet in doel. 

   

  Pech voor Standard. Geluk voor KV Mechelen, dat opnieuw het commando in handen nam. Rechtsacher Hugo Siquet liet zich kinderlijk verrassen bij een voorzet. Shved nam het geschenk dankbaar in ontvangst en trapte Malinwa op een dubbele voorsprong.

   

  Standard was van slag en even later ging het van kwaad naar erger met de Luikenaars. Na een carambole kon Rob Schoofs zijn tweede van de avond binnenschieten: 3-0 dus.

   

  Malinwa was zegezeker, maar moest in het slot toch nog even bibberen. Jackson Muleka kopte uit het niets de 3-1 tegen de touwen. Het gaf Standard moed om er nog vol voor te gaan.

   

  Thoelen kon nog net de stiftbal van Carcela uit zijn doel ranselen en ook het schot van Gavory ging er niet in. Opnieuw stond het doelkader in de weg.

   

  KV Mechelen neemt met deze overwinning opnieuw de leidersplaats over van AA Gent. Voor Standard is Europees voetbal uitgesloten. Met nog 2 wedstrijden te gaan, volgt het op 6 punten van KV Mechelen.

  41-jarige Gillet komt Bodart vervangen en pakt meteen uit met knappe redding

  Vrancken: "Hadden het onszelf niet zo moeilijk moeten maken"

  "Dat wij nu de favoriet zijn voor dat laatste Europese ticket? Die favorietenrol interesseert mij weinig", zei KVM-coach Wouter Vrancken achteraf.

   

  "Uiteraard is er een goed gevoel. We halen 10 op 12 tegen deze ploegen, daar mogen we tevreden mee zijn. En het is misschien ook niet slecht dat we met de neus op sommige feiten zijn gedrukt met het oog op onze volgende match."

   

  "Want na de blessure van Storm gaven we het wat weg. Terwijl we voetballend duidelijk de betere waren, alleen hadden we het onszelf niet zo moeilijk moeten maken."

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 55. EINDE. KV Mechelen klopt Standard met duidelijke cijfers. Twee doelpunten van Schoofs en eentje van Shved waren genoeg om Standard van de drie punten te houden. De eerredder van Muleka kwam te laat. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gavory tegen de lat. Wat gebeurt hier allemaal? Een afvallende bal komt bij Gavory die meteen uithaalt. De lat brengt redding voor KVM. . tweede helft, minuut 93.
  4. Thoelen nog met de goede save. Mehdi Carcela maakt er nog bijna een spannend slot van. Het stiftballetje gaat net niet over Yannick Thoelen. In de daaropvolgende fase kan Muleka ook niet scoren. . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 90. Nog 3' erbij. KV Mechelen moet nog 3' standhouden. Al is er een mirakel nodig wil Standard nog een punt pakken Achter de Kazerne. .
  6. tweede helft, minuut 89.
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Jackson Muleka van Standard. 3, 1.
  8. tweede helft, minuut 88. Muleka met de eerredder! Yannick Thoelen vloekt. Een voorzet van Gavory valt perfect op het hoofd van Muleka. De Congolese spits maakt er 3-1 van. Geen clean sheet dus voor Thoelen. .
  9. tweede helft, minuut 88. Slap schot Carcela. Mehdi Carcela heeft zich nog niet kunnen tonen vandaag. Hij probeert het eens van ver. Thoelen heeft geen enkel probleem met het slap schot van de Marokkaan. .
  10. tweede helft, minuut 84. De slordigheden stapelen zich op. Een pass van Eden Shamir gaat over de zijlijn. Standard snakt naar het laatste fluitsignaal. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KV Mechelen, Sheldon Bateau erin, Aster Vranckx eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Ferdy Druijf eruit
  13. Gele kaart voor Samuel Bastien van Standard tijdens tweede helft, minuut 82
  14. tweede helft, minuut 81. De Camargo krijgt nog 10'. Aster Vranckx en Ferdy Druijf lopen naar de kant. Bateau en De Camargo krijgen nog 10' van Vrancken om wat westrijdritme op te doen. Bateau zal de volgende wedstrijden moeten spelen door de rode kaart van Peyre in Luik. .
  15. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Mechelen, Onur Kaya erin, Kerim Mrabti eruit
  16. tweede helft, minuut 80. Siquet mag eens knallen. Hugo Siquet mag van ver op doel besluiten. Zijn harde knal gaat een metertje naast.  .
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij KV Mechelen, Gustav Engvall erin, Geoffry Hairemans eruit
  18. tweede helft, minuut 76. Dubbele wissel bij Malinwa. Geoffry Hairemans en Kerim Mrabti krijgen een applausvervanging. Engvall en Kaya zijn hun vervangers. .
  19. tweede helft, minuut 74. Elleboogje Peyre. Peyre komt veel te wild aangelopen voor een kopduel. De elleboog van de Fransman komt op het hoofd van Klauss terecht. Hier had hij wel een gele kaart voor mogen krijgen. .
  20. tweede helft, minuut 72. Het ene woelwater voor het andere. Mbaye Leye probeert er toch nog het beste van te maken. Mehdi Carcela krijgt nog 20' om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Maxime Lestienne is het kind van de rekening. .