KV Mechelen grijpt de macht in Europe play-offs na zege in Luik

  1. 36' - Geel - Selim Amallah
  2. 33' - Verv. Hugo Siquet door Abdoul Tapsoba
  3. 14' - Own goal - Nicolas Gavory (0 - 1)
  1. 84' - Geel - Lucas Bijker
  2. 81' - Verv. Moussa Sissako door Zinho Vanheusden
  3. 81' - Verv. Nikola Storm door Issa Kaboré
  4. 81' - Verv. Kerim Mrabti door Marian Shved
  5. 74' - Verv. Selim Amallah door Samuel Bastien
  6. 74' - Verv. Ferdy Druijf door Igor De Camargo
  7. 73' - Geel - Sandy Walsh
  8. 71' - Verv. Geoffry Hairemans door Sheldon Bateau
  9. 69' - Rood - Thibaut Peyre
  10. 68' - Doelpunt - Nicolas Raskin (1 - 2)
  11. 54' - Doelpunt - Nikola Storm (0 - 2)
  14'own goalNicolas Gavory0 - 1
  54'goalNikola Storm0 - 2
  68'goalNicolas Raskin1 - 2

  KV Mechelen heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van KV Oostende. Het ging winnen in Luik, al speelde het bijna een hele tweede helft met 10. KVM staat nu op plek 1 in de Europe play-offs.

  KV Mechelen - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: KV Mechelen krijgt het plots nog Spaans benauwd na de aansluitingstreffer van Raskin en de uitsluiting van Peyre. Standard komt nog akelig dicht bij de gelijkmaker, maar Laifis besluit op de paal en Muleka botst op een knappe redding van Thoelen.

  • Man van de match: Nikola Storm drukte nog maar eens zijn stempel bij KV Mechelen. Zijn voorzet leidde de owngoal van Gavory in en na de rust maakte hij een vreselijke misser goed met een knappe tweede treffer. Het bleek net genoeg om de 3 punten mee te nemen naar Mechelen.

  • Opvallend: Sinds de terugkeer naar het hoogste niveau in 2019 verloor KV Mechelen nog niet op Sclessin. Vorig seizoen boekte het een 1-2-overwinning in Luik, dit seizoen kon het Standard op een 2-2-gelijkspel houden. Daar komt nu dus een nieuwe 1-2-zege bij.

  Bekijk de goals uit Standard - KV Mechelen (1-2)

  Bodart gaat de mist in bij 0-1, maar voorkomt ook 0-2

  Zowel Standard als KV Mechelen roken hun kans door het puntenverlies van Oostende. Winst leverde immers de leiderspositie in de Europe play-offs op, al leek vooral KV Mechelen dat goed te beseffen. De bezoekers speelden vrank en vrij, maar de grote kansen bleven uit.

  Toch kwam KV Mechelen op het kwartier op voorsprong, met dank aan Bodart. De doelman ging de mist in op een voorzet van Storm en duwde de bal ongelukkig tegen Gavory aan. Zonder het goed te beseffen bracht die de
  bezoekers zo op voorsprong met een owngoal.

  Een felle reactie van Standard bleef uit. Enkel Klauss kon Thoelen echt op de proef stellen. KV Mechelen kwam zelfs dicht bij de 0-2. Bodart duwde een afgeweken vrije trap in de voeten van Walsh, maar die kreeg de bal in de herneming van dichtbij niet voorbij de doelman.

  1 minuut ver en het veld op Sclessin moet opnieuw gesproeid worden

  KV Mechelen houdt met z’n tienen nipt stand

  Standard ontsnapte kort na de rust opnieuw aan een tweede tegentreffer. Na slordig balverlies bij de thuisploeg bood Mrabti Storm de 0-2 op een schoteltje aan, maar oog in oog met Bodart besloot die onbegrijpelijk naast.

  Amper 5 minuten later maakte Storm zijn monumentale misser zelf goed met een knappe goal. Hij sneed goed naar binnen en mikte de bal door de benen van Jans in de korte hoek. Bodart mocht zich opnieuw omdraaien.

  Iets voorbij het uur kwam Standard weer goed weg, toen Druijf na een hoekschop nipt naast kopte. De 0-3 bleef zo uit en het werd enkele minuten later zelfs 1-2. Na een kort genomen vrije trap van Gavory verdween een schot van Raskin door een bos van spelers én de benen van Thoelen in doel.

  Een flinke opdoffer voor de bezoekers en Peyre maakte het nauwelijks een minuut later nog wat erger. Zijn onbezonnen tackle op Balikwisha leverde meteen rood op. Standard rook zijn kans en duwde de tien van KV Mechelen meteen achteruit.

  Thoelen verkeek zich op een doorgekopte bal van Muleka, maar Laifis kon net niet profiteren. Zijn kopbal strandde op de paal. Ook Muleka zelf kwam dicht bij de gelijkmaker, zijn kopbal werd knap gepareerd door Thoelen. KV Mechelen hield zo stand, daar kon ook de rentree van Vanheusden na maanden blessureleed niks meer aan veranderen.

  Ouch! Vinger van Amallah wijst plots verkeerde richting uit

  Coach Leye krijgt het flink aan de stok met de ref: “Fluit eens een keer!”

  Storm mikt niet te missen kans toch nog naast

  Vanheusden: "Blij dat ik weer voetballer ben"

  • Zinho Vanheusden (Standard): "Eindelijk. Het feit dat ik gewoon weer op het veld sta na zo'n lange blessure, dat is het belangrijkste. Ik kan weer voetballen en plezier maken. Ik kan weer doen waar ik van houd na 6 of 7 maanden wachten. Ik ben echt gelukkig. het resultaat viel tegen, maar ik ben blij dat ik weer voetballer ben."
  • Wouter Vrancken (KV Mechelen): “We hebben verdiend gewonnen. De 1e helft was volledig voor ons, we hebben niks weggegeven en hadden de wedstrijd dood moeten maken. De efficiëntie kan nog beter. De rode kaart was een moeilijk moment, maar ze zijn blijven vechten voor elkaar. Dat zie je als coach ook graag. Dat we nu aan de leiding staan, verandert niets. De druk ligt nu nog meer bij de rest."
  • Mbaye Leye (Standard):  "Je moet goed zoeken om iets positiefs te vinden. Als je zulke goals slikt in de play-offs, dan lukt het niet. De mentaliteit was er wel, maar de laatste pass kwam er nooit uit."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. KV Mechelen doet een gouden zaak in de strijd voor een Europees ticket. Het pakt met een 1-2-zege de volle buit op Sclessin en springt zo over KV Oostende naar de koppositie in de Europe play-offs. De bezoekers speelden de laatste 20 minuten met z'n tienen. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. tweede helft, minuut 90. Nog 3 minuten. Standard krijgt nog 3 minuten om alsnog op gelijke hoogte te komen. Geeft KV Mechelen de leidersplaats nog weg? .
  5. tweede helft, minuut 89. Standard zet alles op alles, maar de tien van KV Mechelen houden het achteraan goed gesloten. Het is nagelbijten op de Mechelse bank. .
  6. tweede helft, minuut 84.
  7. Gele kaart voor Lucas Bijker van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 84
  8. tweede helft, minuut 83. Kan Standard de nederlaag nog afwenden? De tijd begint nu toch stilaan te dringen voor de thuisploeg. .
  9. tweede helft, minuut 81. Vanheusden mag weer voetballen. Vanheusden maakt zijn langverwachte rentree na ernstig blessureleed. Hij neemt de plaats in van Sissako. .
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Standard, Zinho Vanheusden erin, Moussa Sissako eruit
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Mechelen, Issa Kaboré erin, Nikola Storm eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Mechelen, Marian Shved erin, Kerim Mrabti eruit
  13. tweede helft, minuut 78. KV Mechelen moet de wedstrijd nu ondergaan. Stef Wijnants op Radio 1.
  14. tweede helft, minuut 77. Standard voert de druk op. Het is overleven nu voor KV Mechelen. Muleka dwingt Thoelen tot een uitstekende redding met een gevaarlijke kopbal. Tapsoba kopt op de daaropvolgende hoekschop over doel. De Luikse druk neemt toe. .
  15. Laifis op de paal! KV Mechelen komt met de schrik vrij op een vrije trap voor Standard. Thoelen reageert niet goed op een hoog doorgekopte bal van Muleka en kan Laifis op doel besluiten. Zijn kopbal strandt op de paal. . tweede helft, minuut 75.
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Standard, Samuel Bastien erin, Selim Amallah eruit
  17. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KV Mechelen, Igor De Camargo erin, Ferdy Druijf eruit
  18. Gele kaart voor Sandy Walsh van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 73
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij KV Mechelen, Sheldon Bateau erin, Geoffry Hairemans eruit
  20. tweede helft, minuut 70. Rood voor Peyre. Nog meer ellende voor KV Mechelen. Peyre vliegt er veel te wild in met een onbezonnen tackle op Balikwisha en krijgt meteen rood. De bezoekers moeten de slotfase met z'n tienen volmaken. .