Met eerste zege in play-offs houdt AA Gent Europese hoop levend

  1. 43' - Geel - Robbie D'Haese
  2. 25' - Geel - Michael Ngadeu-Ngadjui
  3. 14' - Doelpunt - Roman Jaremtsjoek (1 - 0)
  1. 90+2' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  2. 84' - Verv. Robbie D'Haese door Théo Ndicka Matam
  3. 84' - Verv. Fashion Sakala door Mamadou Thiam
  4. 83' - Verv. Yonas Malede door Osman Bukari
  5. 83' - Verv. Alessio Castro-Montes door Igor Plastoen
  6. 81' - Geel - Makhtar Gueye
  7. 74' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Niklas Dorsch
  8. 73' - Verv. Matisse Samoise door Milad Mohammadi
  9. 73' - Geel - Maxime D'Arpino
  10. 67' - Verv. Marko Kvasina door Makhtar Gueye
  11. 62' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (2 - 1)
  12. 59' - Doelpunt - Bruno Godeau (2 - 0)
  14'goalRoman Yaremchuk1 - 0
  59'goalBruno Godeau2 - 0
  62'goalAndrew Hjulsager2 - 1

  AA Gent heeft tegen KV Oostende zijn eerste overwinning in de Europe Play-offs geboekt. Het smeerde de leider zijn tweede nederlaag op rij aan en komt zich zo weer mengen in de strijd om de Europese tickets. 

  AA Gent - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Op amper drie minuten gaan de emoties heen en weer in de Ghelamco Arena. Godeau brengt Gent rond het uur op een comfortabele 2-0-voorsprong, maar Hjulsager scoort meteen daarna tegen. Verder komt een fel Oostende nadien niet meer.

  • Man van de match: Roman Jaremtsjoek was vooral in de eerste helft een ware gesel voor de KVO-defensie. Hij was al in de tweede minuut gevaarlijk, opende op het kwartier de score en kwam 2 keer dicht bij de 2-0. Na de rust deemsterde hij wel een beetje weg.

  • Opvallend: Oostende beleeft maar zelden plezier aan een tripje naar Gent. Het is al meer dan 3 jaar geleden dat de kustploeg nog eens kon winnen in de Arteveldestad. De laatste 4 competitieduels in de Ghelamco Arena leverden evenveel nederlagen op voor KVO.

  Bekijk de goals uit Gent - Oostende (2-1)

  Jaremtsjoek scoort en laat de 2-0 liggen

  Na een magere 1 op 6 had Gent dringend een driepunter nodig om de Europese hoop levend te houden. De thuisploeg besefte wat er op het spel stond en begon fel aan het duel tegen leider Oostende. Al in de tweede minuut deelde Jaremtsjoek een waarschuwing uit, een voorteken van een uitstekende eerste helft van de Oekraïner.

  Op het kwartier bracht Castro-Montes Jaremtsjoek met een heerlijke pass alleen voor doel en de aanvaller trok de lijn door met een al even knappe afwerking. Een kwartier later waren de rollen omgekeerd, Jaremtsjoek vond Castro-Montes en die dwong Hubert met een gevaarlijk schot tot een fraaie redding.

  Gent was baas, maar Jaremtsjoek vergat de score op te drijven. De aanvaller spurtte weg van Tanghe, maar alleen voor Hubert besloot hij nipt voorlangs. Castro-Montes bood hem met een slimme doorsteekpass een herkansing aan, maar dit keer mikte hij overhaast naast.

  Theate raakt Jaremtsjoek ongelukkig in zijn gezicht met zijn studs

  Hjulsager zorgt voor prangende slotfase

  Het moet een stevige peptalk geweest zijn van Alexander Blessin tijdens de rust, want Oostende begon een pak feller aan de tweede helft. Veel werk voor Bolat leverde de druk evenwel niet op. Het was zelfs Hubert die aan de bak moest op een schot van Bezoes.

  Op het uur leek Gent de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. Odjidja herpakte zich na een mindere hoekschop en vond het hoofd van Godeau. Met een rake kopbal liet die Hubert kansloos achter: 2-0.

  Maar Oostende toonde veerkracht en knokte zich amper 3 minuten later weer in de wedstrijd. Met wat hulp van Bolat weliswaar. De doelman loste de bal op een lage voorzet van Sakala en Hjulsager was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer van dichtbij in doel te tikken.

  Een spannende slotfase met kansen voor beide ploegen was het gevolg, al was het toch vooral voor Gent bibberen. Maar de thuisploeg hield stand en doet dankzij zijn eerste overwinning in de Europe play-offs weer helemaal mee in de strijd voor een Europees ticket. 

  Coach Blessin maakt luidkeels zijn beklag, en krijgt onder zijn voeten van de ref

  Geweldig! Vandendriessche krijgt panna om zijn oren na hakje van Bezoes

  Vanhaezebrouck: "We zijn nog niet dood"

  • Hein Vanhaezebrouck (AA Gent): "We hebben eindelijk ook een keer gewonnen in de play-offs. We zijn dus nog niet dood, maar het kan dit weekend wel zo ver zijn. Of ik niet optimistischer moet zijn? Nee, ik ben realistisch. We doen nog mee."

   "We verdienen vooral om te winnen op basis van de eerste helft. We moeten eigenlijk de rust ingaan met 2 doelpunten verschil. Na de rust geven we het tegendoelpunt te gemakkelijk weg. En dan wordt het natuurlijk spannend. Een pluspunt is wel dat we nog weinig hebben weggegeven."

   "We hebben lang gestreden om Play-off I te halen, maar dat is niet gelukt omdat we te wisselvallig waren. Maar uiteraard doe je niet mee aan Play-off II om er na 3 matchen al uit te liggen."

  • Alexander Blessin (KV Oostende): "We verliezen deze wedstrijd in de eerste helft. Na de rust waren we veel beter: niet alleen het systeem, maar ook de intensiteit. Als we zo spelen in de eerste helft, verliezen we niet."

   "Dat moeten we meenemen naar zondag. Je kan niet zeggen dat we vermoeid waren, want in de tweede helft lopen we wel. We gaan nu onze fouten analyseren en zondag met het kopje omhoog weer strijden." 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde. AA Gent doet een gouden zaak in de strijd voor een Europees ticket. Het klopt Oostende met 2-1 en nadert zo tot op 1 punt van de (voorlopige) leider in de Europe play-offs. Standard of KV Mechelen kan straks de leiderspositie overnemen van de kustploeg. .
  3. tweede helft, minuut 94. De vrije trap levert niks meer op. De buit lijkt binnen voor Gent. .
  4. tweede helft, minuut 94. Gent geeft nog een vrije trap weg na een overtreding van Kums op Hjulsager. Is dit het moment voor de kustploeg? .
  5. tweede helft, minuut 92. Oostende slaagt er niet meer in om Bolat het vuur aan de schenen te leggen. Bij Gent snakken ze nu wel naar het laatste fluitsignaal. .
  6. Gele kaart voor Roman Jaremtsjoek van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 92
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. De klus is nog niet geklaard voor Gent, er komen nog ruim 4 minuten bij. Voldoende voor Oostende om nog langszij te komen? .
  9. tweede helft, minuut 88. Gent kan Europees ticket weer ruiken. Gent is nog enkele minuten verwijderd van een uitstekende zaak. Met winst komt het tot op 1 punt van Oostende en doet het weer volop mee voor een Europees ticket. Standard en KV Mechelen kunnen straks ook profiteren van het puntenverlies van KVO. Of keert het tij nog voor de kustploeg? .
  10. tweede helft, minuut 85. Ook Ndicka en Thiam mogen de slotfase nog meepikken bij Oostende. Thiam laat zich meteen zien, maar mikt voorlangs. .
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Robbie D'Haese eruit
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij KV Oostende, Mamadou Thiam erin, Fashion Sakala eruit
  13. tweede helft, minuut 84. Bukari en Plastoen worden ook nog in de strijd geworpen bij Gent. De tijd begint te dringen voor Oostende, we krijgen een bijzonder spannende slotfase. .
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAA Gent, Osman Bukari erin, Yonas Malede eruit
  15. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij KAA Gent, Igor Plastoen erin, Alessio Castro-Montes eruit
  16. tweede helft, minuut 83. Kans op kans. Het gaat nu snel heen en weer. Castro-Montes vindt Jaremtsjoek aan de tweede paal, maar die kan niet goed afwerken. Meteen naar de overkant, waar Sakala Gueye kan aanspelen, maar hij krijgt de bal dan weer niet voorbij Bolat. .
  17. tweede helft, minuut 81. Er wordt nu gevochten voor elke morzel grond. Johan De Caluwé op Radio 1.
  18. Gele kaart voor Makhtar Gueye van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 81
  19. tweede helft, minuut 80. Net niet voor Sakala. Oostende doet er alles aan om de nederlaag nog af te wenden. D'Arpino brengt Sakala alleen voor Bolat, maar de controle van de aanvaller is net niet goed genoeg en zo kan de Gentse doelman ingrijpen. .
  20. tweede helft, minuut 78. Gent zit bij momenten in hoge nood, ze raken niet meer bij Hubert. Er hangt een goal in de lucht. Johan De Caluwé op Radio 1.