Gent geeft vroege voorsprong weg tegen Standard, dat Europese hoop levend houdt

  1. 45+1' - Geel - Vadis Odjidja Ofoe
  2. 8' - Doelpunt - Roman Bezoes (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Abdoul Tapsoba
  2. 89' - Geel - Niklas Dorsch
  3. 85' - Geel - João Klauss
  4. 82' - Verv. Elisha Owusu door Niklas Dorsch
  5. 82' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Laurent Depoitre
  6. 79' - Gemiste strafschop - Vadis Odjidja Ofoe
  7. 77' - Doelpunt - Michel Ange Balikwisha (2 - 1)
  8. 74' - Verv. Allan Delferriere door Collins Fai
  9. 72' - Geel - Nicolas Gavory
  10. 70' - Geel - Selim Amallah
  11. 66' - Verv. Gojko Cimirot door Samuel Bastien
  12. 65' - Verv. Roman Bezoes door Sven Kums
  13. 65' - Verv. Tarik Tissoudali door Younes Melda
  14. 61' - Doelpunt - Selim Amallah (1 - 1)
  15. 59' - Verv. Alexandro Calut door Abdoul Tapsoba

  AA Gent heeft ook zijn tweede match in de Europe Play-offs niet kunnen winnen. In tegenstelling tot de vorige match tegen KV Mechelen begon het nu wél goed aan de match, met een snelle goal van Bezoes. Maar Standard draaide de rollen na de rust nog om.

  Standard - Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gent leek de controle over de wedstrijd te hebben, tot Amallah de gelijkmaker tegen de netten jaagde op het uur. Standard sprong alsnog op en over de ploeg van Vanhaezebrouck.

   

  • Man van de Match: Balikwisha speelde een onzichtbare eerste helft, maar kroonde zich wel tot matchwinnaar in de tweede. Hij schenkt zijn ploeg 3 nodige punten met het oog op Europees voetbal.

   

  • Opvallend: Vadis Odjidja kon Gent op gelijke hoogte brengen vanaf de stip. Erg overtuigend was zijn poging niet, Bodart bracht redding. Odjidja werd meteen daarna naar de kant gehaald.

  Bekijk de goals uit Standard - Gent (2-1)

  Goed begonnen, half gewonnen?

  Standard moest zich herpakken na de pandoering op het veld van Oostende vorige week. Ook bij de bezoekers zou een overwinning deugd doen. Zeker omdat coach Hein Vanhaezebrouck een jubileum vierde: zijn 400e wedstrijd uit zijn trainerscarrière.

   

  Gent wou zijn trainer de overwinning schenken en begon sterk aan de wedstrijd. Na 8 minuten vond Castro-Montes Bezoes na een knappe dribbel. Man in vorm Bezoes kon de bal nog beroeren en bracht de bezoekers op voorsprong.

   

  Het antwoord van Standard liet even op zich wachten. Verder dan wat afstandsschoten van Amallah en een kopballetje van Klauss kwam de thuisploeg niet. Gent beloonde zijn goede start met een voorsprong bij de rust.

  Odjidja mist strafschop en laat zo de gelijkmaker liggen

  Standard recht rug na het uur

  Ook na de rust leek er bij de bezoekers geen wolkje aan de lucht. Gent voetbalde de beste kansen bij elkaar. Tissoudali kon tot tweemaal toe de voorsprong niet verdubbelen.

   

  Op het uur hoorde de ploeg van Vanhaezebrouck het plots donderen. Een voorzet van Raskin week af en vond de borst van Tapsoba. Amallah pikte de bal mee en klopte Bolat. 

   

  Het vertrouwen groeide bij Standard, dat in een rommelige fase van de wedstrijd meer duels won. Wanneer Castro-Montes zichzelf dribbelde, ging Balikwisha met de bal aan de haal. Na goed verdedigen van Hanche-Olsen en een beetje geluk, kon Balikwisha zijn ploeg op voorsprong trappen.

   

  Het stormde nu bij Gent, dat meteen reageerde. Bodart beging een strafschopovertreding. Odjidja leverde een matige poging af vanaf 11 meter, Bodart zette zijn foutje recht. 

   

  Standard mag zo blijven hopen op Europees voetbal. Het wipt over Gent in de stand en volgt op 2 punten van KV Oostende, dat KV Mechelen morgen partij geeft.

  Vanhaezebrouck: "De beste man was vandaag in het fluogeel, de keeper van Standard"

  Vanhaezebrouck: "Feliciteer de man in het fluogeel"

  • Vanhaezebrouck (trainer Gent): "Ik feliciteer de man in het fluogeel, Bodart, met zijn wedstrijd. Het is hetzelfde verhaal van onze vorige wedstrijd hier. We creëren de beste kansen, maar maken ze niet af en krijgen het deksel op de neus.  Als Oostende morgen wint, komen ze 7 punten voor ons te staan. Dan moet je al 2 keer tegen hen winnen, dat wordt niet evident."
   
  • Leye (trainer Standard): "Als je de wedstrijd van vorige week vergelijkt met de tweede helft van vandaag, merk je een groot verschil. Voor mij is het voetbal en de manier waarop minder belangrijk. De ingesteldheid van mijn spelers zat goed vandaag, dat wil ik vaker zien. De heropbouw van Standard kan enkel met spelers die alles willen geven voor de ploeg." 
   
  • Bodart (Standard): "Na de wedstrijd tegen Oostende waren we erg teleurgesteld, maar vandaag toonden we een andere mentaliteit. Ik had het gevoel dat Odjidja zijn penalty daar ging trappen. Ik had zelf de fout niet moet maken, maar zette het gelukkig recht. De mentaliteit is er nu in de ploeg om nog mooie dingen te tonen."

  Fase per fase

  1. erna, 20 uur 22. Standard recht rug na rust: 2-1. Standard knoopt opnieuw aan met de overwinning tegen Gent. De bezoekers gingen verdiend rusten met een voorsprong na een sterke eerste helft. In de tweede helft waren de bezoekers minder dominant. Standard profiteerde en Amallah maakte uit het niets gelijk op het uur. Balikwisha legde na balverlies van Castro-Montes de eindstand vast. Een opkikker voor Standard met het oog op Europees voetbal. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Abdoul Tapsoba van Standard tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 92. Kansen aan beide kanten nu. Een schot van Gent verdwijnt maar nipt over de lat. Standard zet een snelle aanval op, maar Tapsoba weet geen raad met de voorzet van Klauss. .
  5. 5 minuten extra. Gent krijgt nog 5 minuten. . tweede helft, minuut 90.
  6. tweede helft, minuut 90. Sven Kums ziet Depoitre vertrekken. Die geeft de bal voor doel, maar Jaremtsjoek was niet gevolgd. .
  7. Gele kaart voor Niklas Dorsch van KAA Gent tijdens tweede helft, minuut 89
  8. tweede helft, minuut 89. Van een slotoffensief is geen sprake. De wedstrijd kabbelt naar het einde. .
  9. Gele kaart voor João Klauss van Standard tijdens tweede helft, minuut 85
  10. tweede helft, minuut 84. Gent probeert nog een slotoffensief op te zetten. Het slordige spel van beide ploegen laat dat voorlopig niet toe. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Niklas Dorsch erin, Elisha Owusu eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Laurent Depoitre erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Zondebok Odjidja mag meteen het veld verlaten. Vanhaezebrouck gooit met Depoitre een extra spits in de strijd. .
  14. Bodart stopt de penalty! Odjidja trapt de penalty zonder overtuiging. Bodart duikt naar de juiste hoek en zet zijn eigen foutje recht. . tweede helft, minuut 80.
  15. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 79 door Vadis Odjidja Ofoe van KAA Gent.
  16. tweede helft, minuut 78. Strafschop Gent! Bodart komt te laat en geeft een strafschop weg. Odjidja gaat achter de bal staan. .
  17. tweede helft, minuut 77.
  18. tweede helft, minuut 77. Standard op voorsprong! 2-1. Castro-Montes speelt de bal kwijt aan Balikwisha, die op zijn beurt Tapsoba bedient. Hanche-Olsen verdedigt nog goed, maar in de herneming kan Balikwisha Standard op voorsprong trappen. .
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Michel Ange Balikwisha van Standard. 2, 1.
  20. tweede helft, minuut 76. De thuisploeg omsingelt de zestien van bezoekers. Standard vindt geen gaatje. Gavory besluit zijn kans te gaan en trapt over. .