Oostende stuurt Standard met lege handen en 6 goals om de oren naar huis

  1. 45+2' - Doelpunt - Mehdi Carcela-González (3 - 2)
  2. 45' - Doelpunt - Jackson Muleka (3 - 1)
  3. 44' - Doelpunt - Arthur Theate (3 - 0)
  4. 39' - Doelpunt - Nick Batzner (2 - 0)
  5. 30' - Doelpunt - Marko Kvasina (1 - 0)
  6. 27' - Geel - Mehdi Carcela-González
  1. 90+6' - Doelpunt - Indy Boonen (6 - 2)
  2. 90+3' - Doelpunt - Théo Ndicka Matam (5 - 2)
  3. 90+1' - Verv. Fashion Sakala door Mamadou Thiam
  4. 90+1' - Verv. Robbie D'Haese door Théo Ndicka Matam
  5. 90' - Verv. Andrew Hjulsager door Indy Boonen
  6. 89' - Geel - Allan Delferriere
  7. 81' - Verv. Noe Dussenne door Maxime Lestienne
  8. 78' - Geel - William Balikwisha
  9. 73' - Verv. Nick Batzner door Kevin Vandendriessche
  10. 68' - Verv. Collins Fai door Allan Delferriere
  11. 64' - Doelpunt - Andrew Hjulsager (4 - 2)
  12. 62' - Geel - Brecht Capon
  13. 62' - Geel - Arthur Theate
  14. 60' - Verv. Samuel Bastien door William Balikwisha
  15. 60' - Verv. Selim Amallah door Damjan Pavlovic
  16. 54' - Verv. Jack Hendry door Brecht Capon
  17. 50' - Geel 2 - Mehdi Carcela-González

  Oostende heeft een fikse tik uitgedeeld aan Standard in de openingsmatch van de Europe play-offs: 6-2. Oostende verstevigt zijn leidersplaats, Standard verloor net na de rust Mehdi Carcela met rood. "Op avonden als deze is het extra jammer dat er geen supporters zijn", klonk het achteraf bij Theate.

  KV Oostende - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Meteen na de rust wordt Carcela terecht van het veld gestuurd na een aanslag op Hendry. Met 10 man kan Standard geen vuist meer maken. 

   

  • Man van de match: Bij Oostende stond zowat de hele ploeg op niveau te acteren, met Maxime D’Arpino als exponent. Zowel in de recuperatie als in de opbouw van goudwaarde. 

   

  • Opvallende statistiek: 21u11, dat was het moment waarop de zon onderging in Oostende. Het signaal om wat te eten voor Carcela. Ook voor voetballers is het ramadan. 

  Bekijk de goals uit Oostende – Standard (6-2)

  Europe play-offs openen met een doelpuntenfestival

  Beide ploegen begonnen met veel goede wil aan de wedstrijd en na nog geen 5 minuten deed Muleka de netten al trillen. Dat vroege feestje ging niet door, want de scheidsrechter zag er terecht buitenspel in. 

   

  Oostende moest allesbehalve onderdoen. Op het halfuur was het dan wel prijs. De bedrijvige Kvasina draaide goed weg en werkte gecontroleerd af. 

   

  Daarna ging het plots heel snel. Eerst werkte Bätzner een prima bal van Hjulsager vanuit een scherpe hoek in doel, en even later leek de match helemaal beslist na knappe kopbalgoal van Theate. 

   

  Standard gaf zich echter niet gewonnen en scoorde nog voor de rust twee keer tegen. Eerst viel een corner pardoes op het hoofd van Muleka en op slag van rust was het Carcela die een knappe aanval perfect afrondde. 

  Carcela eet en drinkt na ondergaande zon

  Oostende klaart de klus helemaal na de pauze

  Meteen na rust liet Carcela zich opnieuw opmerken, maar dan in negatieve zin. Hij ging veel te zwaar door op Hendry en werd zeer terecht van het veld gestuurd. 

   

  En zo stond Standard voor een loodzware opdracht. Hoewel de mannen van Leye wel de nodige vechtlust bleven tonen, werden kansen plots veel schaarser. 

   

  Dat inspireerde Hjulsager tot het uitdelen van het nekschot. De Deen verschalkte Bodart met een lage schuiver in de korte hoek. Invallers Ndicka en Boonen zorgden in blessuretijd nog voor het loodzware 6-2-eindverdict.  

  Carcela krijgt bal niet onder controle en gaat ongemeen hard door op scheenbeen van Hendry

  Theate: "Gaan karten met de hele groep"

  • Arthur Theate (Oostende): "We zijn goed aan de match begonnen en hebben die lijn kunnen doortrekken. De coach is er de voorbije dagen in geslaagd om ons op een juiste manier te triggeren. Eerder deze week zijn we als teambuilding gaan karten met de hele groep, daar hadden we echt wel nood aan. Dat is ook gebleken. Op avonden als deze is het extra jammer dat er geen supporters zijn. Het is uiteraard voor hen dat we dit allemaal doen. Fysiek zijn we allemaal nog zeer sterk. Het is aan ons om zo verder te doen." 
   
  • Mbaye Leye (trainer Standard): "Wat we vandaag getoond hebben, komt niet overeen met wat je moet tonen tijdens een officiële voetbalwedstrijd. Punt. We zullen blijven strijden in deze play-offs, dat ben je aan jezelf verplicht. Wanneer je het moeilijk hebt in de duels is met 10 man vallen een zeer zware dobber. Maar zelfs met 11 spelers de hele match op het veld was het erg moeilijk geworden voor ons. We waren in alles gewoonweg minder goed dan de tegenstander. Wat er verder nog gezegd is in de kleedkamer, blijft tussen mij en de spelers." 
   
  • Nicolas Raskin (Standard): “Na deze wedstrijd zijn enkel excuses op zijn plaats. Wat we getoond hebben was Standard-onwaardig. Na de rust zijn we nochtans vol goede moed begonnen aan de tweede helft, maar dan loopt het helemaal verkeerd. Alles vloog binnen aan onze kant. Deze play-offs zijn nog niet voorbij, er resten ons nog 5 matchen. Of de bekerfinale nog meespeelde weet ik niet, maar een prestatie zoals die van vandaag kunnen we ons niet meer veroorloven.” 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Kort na rust zorgde een tweede gele kaart van Carcela voor een duidelijk breekpunt in deze match. Even later zorgde Hjulsager voor de beslissing. Invaller Ndicka Matam en Boonen zorgden in het slot voor het finale 6-2-eindverdict.  .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Indy Boonen van KV Oostende. 6, 2.
  5. tweede helft, minuut 95. En nog eentje. Ook Boonen scoort nog. 6-2, wat een eindstand.  .
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Théo Ndicka Matam van KV Oostende. 5, 2.
  7. tweede helft, minuut 93.
  8. tweede helft, minuut 91. Dan toch 5-2! Invaller Ndicka werkt een bal van Vandendriessche prima af en zo wordt het toch nog 5-2. Een vliegende start van KVO in deze play-offs, zonder meer.  .
  9. Toegevoegde tijd. Er komen maar liefst 6 minuten bij. Dat heeft uiteraard te maken met de vele wissels.  . tweede helft, minuut 91.
  10. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Oostende, Mamadou Thiam erin, Fashion Sakala eruit
  11. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij KV Oostende, Théo Ndicka Matam erin, Robbie D'Haese eruit
  12. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Andrew Hjulsager eruit
  13. Gele kaart voor Allan Delferriere van Standard tijdens tweede helft, minuut 89
  14. tweede helft, minuut 88. Blessin brengt nog 3 nieuwe namen. Het lijkt allemaal voor de statistieken.  .
  15. tweede helft, minuut 86. Afgekeurd! . Een gemaakte goal van Sakala wordt uiteindelijk afgekeurd voor buitenspel. Het blijft dus bij 4-2.  .
  16. tweede helft, minuut 82. D'Arpino met een afzwaaier. D'Arpino - nochtans een van de uitblinkers vanavond - pakt uit met een fameuze afzwaaier. Het lijkt nu toch echt wel aftellen naar het laatste fluitsignaal.  .
  17. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Standard, Maxime Lestienne erin, Noe Dussenne eruit
  18. tweede helft, minuut 79. Lestienne mag nog even komen meedoen. Probeert Leye toch nog iets te forceren?  .
  19. Gele kaart voor William Balikwisha van Standard tijdens tweede helft, minuut 78
  20. tweede helft, minuut 77. Met nog iets minder dan een kwartier kan Laifis een vrije trap nog eens richting doel koppen, maar Hubert redt vrij makkelijk.  .

  Kvasina maakte de openingstreffer.