Ga naar de inhoud
Gent viert de gelijkmaker van Odjidja.

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
38
6
4
1
1
13
6
2
KV Mechelen
35
6
3
1
2
15
11
3
KV Oostende
34
6
2
3
1
15
16
4
Standard
28
6
1
5
0
7
17
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
7
3
2
0
1
6
3
2
KV Mechelen
6
3
2
1
0
9
6
3
KV Oostende
4
3
1
1
1
8
8
4
Standard
3
3
1
2
0
4
6
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
KAA Gent
6
3
2
1
0
7
3
2
KV Mechelen
5
3
1
0
2
6
5
3
KV Oostende
3
3
1
2
0
7
8
4
Standard
0
3
0
3
0
3
11
KAA GentKV Mechelen
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Nathan Verboomen
stadion
Ghelamco Arena

Gent geraakt op, maar niet meer over KV Mechelen in Europe Play-offs

 zo 2 mei 2021 17:50
KAA Gent
einde
2-2
KV Mechelen
  1. 7' - Geel - Elisha Owusu
  2. 29' - Doelpunt - Nikola Storm (0 - 1)
  3. 32' - Doelpunt - Ferdy Druijf (0 - 2)
  4. 39' - Geel - Rob Schoofs
  1. 46' - Doelpunt - Roman Yaremchuk (1 - 2)
  2. 49' - Doelpunt - Vadis Odjidja Ofoe (2 - 2)
  3. 58' - Verv. Ferdy Druijf door Igor De Camargo
  4. 67' - Verv. Steven Defour door Aster Vranckx
  5. 73' - Verv. Tarik Tissoudali door Niklas Dorsch
  6. 73' - Verv. Roman Bezoes door Sven Kums
  7. 73' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Yonas Malede
  8. 83' - Verv. Lucas Bijker door Issa Kaboré
  9. 84' - Verv. Kerim Mrabti door Marian Shved
  10. 87' - Verv. Alessio Castro-Montes door Alexandre De Bruyn
Jupiler Pro League - speeldag 1 - 02/05/21 - 16:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
29'
Nikola Storm
0 - 1
Nikola Storm
29'
32'
Ferdy Druijf
0 - 2
Ferdy Druijf
32'
46'
Roman Yaremchuk
46'
Roman Yaremchuk
1 - 2
49'
Vadis Odjidja Ofoe
49'
Vadis Odjidja Ofoe
2 - 2

KV Oostende is de winnaar van de eerste speeldag van de Europe Play-offs geworden. Terwijl Oostende gisteren Standard in de pan hakte, hielden Gent en KV Mechelen elkaar in evenwicht. Mechelen gaf meteen na de rust zijn 0-2-bonus uit handen.

Gent - Mechelen in een notendop

  • Sleutelmoment: Gent heeft Mechelen bij de keel, maar dan voert Vanhaezebrouck een wat vreemde driedubbele wissel door. Drijvende krachten Odjidja en Bezoes gaan eraf en het ritme is helemaal weg.
 
  • Man van de Match: Op een gebrek aan inzet zal je Roman Bezoes nooit betrappen. De Oekraïner bleef ook bij 0-2 de kar trekken bij een zoekend Gent en had zeker zijn aandeel in het uiteindelijke gelijkspel.
 
  • Opvallend: Er zijn wel wat parallellen te trekken tussen de seizoenen van Gent en Mechelen. Ze stonden allebei slechts vier speeldagen lang in de top 8, boekten hun plek in de play-offs met een ruime uitzege op de laatste speeldag en spelen onderling voor de tweede keer op rij gelijk.
 
  • Statistiek: Alleen Racing Genk (24) verspeelde dit seizoen meer punten na een voorsprong dan KV Mechelen (21 punten).

Bekijk de goals uit Gent - Mechelen (2-2)

Mechelen stormt naar dubbele voorsprong

Door de forse overwinning van Oostende gisteren wisten Gent en Mechelen wat hen te doen stond. Het vertrouwen stond bij beide ploegen in het zenit na de laatste speeldag van de reguliere competitie. Vanhaezebrouck en Vrancken (geschorst en in de dugout vervangen door Vanderbiest) stelden precies dezelfde elf van toen op.

 

Het eerste halfuur was desondanks niet veel zaaks. Het spel golfde gezapig heen en weer zonder kansen. Daarvoor lag het tempo gewoonweg veel te laag. In die lijzige opening kreeg Peyre het wel hard te verduren. De verdediger gooide zijn hele lijf in de strijd om Tissoudali en Bezoes af te blokken.

 

Plots kwam de wedstrijd in een stroomversnelling. Storm maakte uit het niets de 0-1, een goal die er zonder een ongelukkig hieltje van Owusu niet gekomen zou zijn. Amper een paar minuten later was er geen meeval in het spel. Storm was ditmaal de aangever, Druijf hoefde de bal maar in het lege doel te deponeren.

Peyre blokt de bal twee keer af, waaronder één keer met het gezicht

Gent riposteert met eigen salvo

Voor Gent, dat voor het seizoen titelambities uitsprak, was Europees voetbal plots ver weg. Vanhaezebrouck peperde zijn jongens tijdens de rust nog eens goed in wat er op het spel stond. De preek miste zijn effect niet, want al in minuut  schoof Jaremtsjoek de aansluitingstreffer naast de broek van Thoelen.

 

Mechelen was zo geschrokken dat het even later al de gelijkmaker slikte. Odjidja zette een slimme een-twee op met Bezoes en rondde zelf keurig af. De Buffalo's leken klaar om KVM onder hun hoeven te vertrappelen. Jaremtsjoek speelde op het juiste moment Tissoudali aan, maar die mikte de uitstekende kans naast. Na een dik kwartier moest Gent zijn tempo wel wat laten zakken.

 

En zo kon Malinois nog een keertje komen opzetten. Schoofs bezorgde zijn ex-ploeg bijna een kater, maar Bolat lag in de weg van zijn knal én keerde wat later ook zijn vrije trap. Aan de overkant hing de tong van Jaremtsjoek bijna op zijn schoenen. Toch was de Oekraïner nog de gevaarlijkste man, maar eerst liep ploegmaat Malede in de weg en in de toegevoegde tijd redde Thoelen in de korte hoek.

Coach Defour: "Jij blijft staan, want ze gaan je wegtrekken"

De Camargo valt in en zit zo aan 350 wedstrijden in de Belgische eerste klasse

Vanhaezebrouck: "Wisselvalligheid moet eruit, maar ik vrees ervoor"

  • Hein Vanhaezebrouck (coach AA Gent): "KV Mechelen gaf mer de indruk dat het er vol voor wou gaan en deze play-offs wou winnen. Het was mooi om te zien voor de supporters van Mechelen, maar pijnlijk voor de Gent-supporters. Na de rust hebben wij toch getoond dat we er ook voor willen gaan. Uiteindelijk hadden we deze match nog moeten winnen. Die wisselvalligheid zal er toch uit moeten als we eerste viool willen spelen in deze play-offs. Er is niet alleen verschil tussen onze wedstrijden, maar zelfs ín onze wedstrijden. Ik ben niet overtuigd dat dat de komende 5 matchen nog zal veranderen, want het is al te vaak gebeurd."
 
  • Fred Vanderbiest (assistent-coach KV Mechelen): "Zodra we de 0-2 maakten, kropen we al te veel naar achteren en trapten we te veel ballen zomaar weg. Na de 2-2 komen we zelfs nog goed weg, want Gent kreeg een kans op 3-2. We herstelden ons toch nog, maar de schwung van de eerste helft kwam niet meer terug. Dit is een gemiste kans. In een competitie met 4 waren dit 3 punten die we hadden moeten binnentrekken. Nu moeten we volgende week winnen tegen Oostende. Maar we hebben al voor hetere vuren gestaan."

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Einde

Gent en Mechelen houden elkaar in evenwicht en daar zal vooral Oostende blij mee zijn. KVM sprong plots naar 0-2 in de eerste helft, maar in een flits vlak na de rust maakte de thuisploeg weer gelijk.

90+1'

Jaremtsjoek schiet verrassend vroeg naar de korte hoek. Thoelen is voorbereid en brengt redding. We zitten inmiddels al in de toegevoegde tijd. Dit wordt een gelijkspel.

90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'

Een woeste knal van Malede belandt in de lege tribune.

89'

AA Gent dringt aan. Het heeft voldoende kansen gehad.

Stef Wijnants
86'

Bij KVM komen Sjved en Kaboré nog invallen.

86'
84'

Warrige fase in de zestien van Gent. De bal wil voor geen van beide ploegen goed rollen en finaal kan Bolat klemmen.

84'
wissel
83'
wissel
83'

Jaremtsjoek danst met de bal aan zijn voeten en snijdt naar binnen. Daar komt hij in de looplijn van ploegmaat Malede, waardoor hij zijn schot kraakt.

81'

Nog tien minuutjes

Het is stilaan money time.

78'

Mechelen heeft een lastige periode achter de rug, maar kan nu zijn voet opnieuw naast die van Gent zetten. Krijgen we hier nog een winnaar?

76'

Schoofs heeft de smaak te pakken en krult een vrije trap net onder de lat. Bolat mept ook deze poging van de middenvelder weg.

74'

Bolat pakt

Gent lost zijn greep eventjes en Mechelen komt meteen piepen. Schoofs brengt zijn ex-ploeg bijna opnieuw in de problemen, maar Bolat kan zijn loeier wegslaan.