Tien man van Standard pakt slechts een puntje tegen STVV

  1. 39' - Rood - Zinho Vanheusden
  1. 90+3' - Verv. Alexandre De Bruyn door Chris Durkin
  2. 81' - Geel - Rocky Bushiri
  3. 78' - Geel - Jorge Teixeira
  4. 78' - Verv. Maxime Lestienne door Senna Miangue
  5. 77' - Verv. Mehdi Carcela-González door Selim Amallah
  6. 73' - Verv. Steve De Ridder door Samuel Asamoah
  7. 67' - Verv. Lee Seung-Woo door Duckens Nazon
  8. 64' - Verv. Duje Cop door Obbi Oulare
  9. 62' - Geel - Lee Seung-Woo
  10. 52' - Geel - Ibrahima Sankhon

  Een inspiratieloos Standard heeft niet kunnen imponeren in zijn thuiswedstrijd tegen STVV. De Rouches creëerden nauwelijks kansen en zagen voor de rust Zinho Vanheusden afdruipen met een rode kaart.

  Standard - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: De rode kaart voor centrale verdediger Zinho Vanheusden. Niet dat Standard zo bijzonder speelde met 11, maar nadien hadden de troepen van Preud'homme het nog moeilijker om hun wil op te leggen.
  • Man van de match: Een onmogelijke keuze in een bijzonder zwakke wedstrijd. Het stevige blok van STVV zorgde ervoor dat de thuisploeg nauwelijks tot kansen kwam. De flukse dribbelaar Seung-woo Lee zorgde in de eerste helft af en toe voor wat gevaar.  
  • Opvallend:  Standard kon over 90 minuten slechts 1 keer op doel besluiten dankzij invaller Oulare. Vorig weekend tegen Charleroi lukte het de Rouches ook al nauwelijks om tot kansen te komen.

  VIDEO: Corona-maatregelen? Carcela knuffelt zijn tegenstrever

  Rode kaart voor Vanheusden

  Standard en STVV maakten zich op voor een wedstrijd zonder al te veel inzet. Beide ploegen weten al een heel tijdje in welke nacompetitie ze zullen aantreden. Standard-coach Preud'homme besloot om in te grijpen na de verloren Waalse derby tegen Charleroi. Amallah en Oulare werden vervangen door Shamir en Cop.

   

  Standard had het in de beginfase moeilijk om zijn wil op te leggen en zag hoe STVV met de Zuid-Koreaan Lee een eerste keer gevaarlijk was. Op het halfuur liet Cop het na om een cadeautje van Sankhon uit te pakken. De rechtsback gaf de bal zomaar weg, Cop kon niet afwerken.

   

  Standard had het al bijzonder moeilijk en Zinho Vanheusden maakte het er kort voor de rust niet makkelijker op. De verdediger ging erg brutaal in duel en raakte De Bruyn met een gestrekt been op zijn knie. Scheidsrechter Geldhof gaf in eerste instantie geel, maar na een correcte tussenkomst van de VAR toonde hij Vanheusden toch nog een terechte rode kaart.

  Ouch! Vanheusden deelt flinke karatetrap uit

  Elk een kans in een zwakke tweede helft

  Na de rust bleven beide ploegen in hetzelfde bedje ziek. Botaka kreeg wel een schietkans na een flukse dribbel van Lee, maar het schot van de aanvoerder van STVV ging over en naast. Aan de overkant mikte Lestienne dan weer voorlangs.

   

  Het was tot in het ultieme slot wachten tot 2 echte doelkansen. Een schot van De Bruyn werd gekeerd door Bodart, in de herneming liet Suzuki een enorme kans van dichtbij liggen. Aan de overkant zorgde de ingevallen Obbi Oulare met een stevige uithaal er ook nog voor dat Steppe met een knappe reflex moest uitpakken. In het klassement schieten beide ploegen niets op met een punt. Standard blijft 5e, STVV 12e.

  Kostic: "Niet kalm genoeg in de zone van de waarheid"

  Milos Kostic (coach STVV): "Ik wil mijn spelers graag feliciteren met hun prestatie. Het is nooit makkelijk om hier te spelen. Na de rode kaart kwam er meer ruimte, maar we hadden het moeilijk om tot kansen te komen. In de zone van de waarheid bleven we niet kalm genoeg."

   

  "Het veld was niet ideaal om op te voetballen, maar dat probleem had Standard ook. We focussen ons nu op onze laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie tegen Anderlecht."

   

  Michel Preud'homme (coach Standard): "Ik was niet tevreden met onze eerste helft. We brachten te weinig. Er was onvoldoende beweging en we kwamen niet tot kansen. Tijdens de rust wilden we iets proberen recht te zetten, maar dan viel de terechte rode kaart."

   

  "Onze tweede helft vond ik eigenlijk beter. We gingen hoog druk zetten en gaven ook niets weg." Het veld speelde beide ploegen ook parten: "Dat is momenteel de realiteit. De bal botst elke keer verkeerd, maar dat is voor beide ploegen het geval."

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 50. Einde wedstrijd. Standard en STVV delen de punten na een hele matige wedstrijd. Na de rode kaart voor Vanheusden in de eerste helft kon Standard in eigen huis nooit echt zijn wil opleggen. STVV kwam in het slot via Suzuki zelfs nog het dichtst bij een doelpunt.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij STVV, Chris Durkin erin, Alexandre De Bruyn eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Garcia neemt zijn tijd bij een ingooi en zo tikt de tijd weg. Beide ploegen lijken vrede te moeten nemen met een punt.
  5. tweede helft, minuut 89. Beide ploegen krijgen nog 4 minuten om op zoek te gaan naar een doelpunt. .
  6. tweede helft, minuut 88. Het gaat plots razendsnel. Bastien vindt Oulare die Steppe tot een knappe reflex dwingt. Er zit plots tempo en beleving in deze partij.
  7. tweede helft, minuut 87. STVV laat het liggen! Plots is daar een huizenhoge kans voor de Truienaars. De Bruyn pakt uit met een uitstekend schot, Bodart kan niet klemmen. In de herneming duwt Suzuki van dichtbij naast.
  8. tweede helft, minuut 85. Het is om te huilen als je ziet wat Standard hier als Play Off I-ploeg ploeg op de mat legt. Stef Wijnants.
  9. Gele kaart voor Rocky Bushiri van STVV tijdens tweede helft, minuut 81
  10. tweede helft, minuut 79. Amallah trapt de bal vol in de muur, in de herneming kan ook Bastien er niets mee aanvangen. Een vrije trap naar het beeld van een povere wedstrijd.
  11. Gele kaart voor Jorge Teixeira van STVV tijdens tweede helft, minuut 78
  12. tweede helft, minuut 78. Amallah is zopas ingevallen en zorgt meteen voor een vrije trap op een bijzonder interessante positie. Kunnen de Rouches deze kans verzilveren? .
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Standard, Senna Miangue erin, Maxime Lestienne eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Standard, Selim Amallah erin, Mehdi Carcela-González eruit
  15. tweede helft, minuut 74. Het laatste kwartier is intussen ingegaan en kansen zijn nog steeds bijzonder schaars. Kan er nog iets of blijft het bij een weinig inspirerende 0-0?
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij STVV, Samuel Asamoah erin, Steve De Ridder eruit
  17. tweede helft, minuut 71. Daar is Nazon ook meteen. De invaller zet zich goed door op rechts en dwingt Bodart tot een voetsave.
  18. tweede helft, minuut 70. Intussen is bij STVV de targetspits Duckens Nazon erbij gekomen. Het zijn de eerste speelminuten van dit seizoen voor de 25-jarige Haïtiaan.
  19. tweede helft, minuut 68. Lestienne mikt voorlangs. Na slecht uitverdedigen van Teixeira pikt Lestienne de bal op. De flankaanvaller moet ver uitwijken, maar schiet toch op doel. Zijn poging gaat voorlangs. .
  20. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij STVV, Duckens Nazon erin, Lee Seung-Woo eruit