KVO moet na rood streep trekken door virtuele redding, Genk speelt finale tegen Mechelen

  1. 45+4' - Geel - Theo Bongonda
  2. 45' - Geel 2 - Louis Verstraete
  3. 43' - Doelpunt - Fashion Sakala (1 - 0)
  4. 32' - Verv. Sébastien Dewaest door Neto Borges
  5. 24' - Geel - Louis Verstraete
  1. 81' - Verv. Kevin Vandendriessche door Renato Neto
  2. 76' - Doelpunt - François Marquet (2 - 4)
  3. 74' - Verv. Mats Møller Dæhli door Bryan Limbombe
  4. 72' - Verv. Andrew Hjulsager door François Marquet
  5. 70' - Doelpunt - Mats Møller Dæhli (1 - 4)
  6. 66' - Doelpunt - Junya Ito (1 - 3)
  7. 64' - Verv. Kristian Thorstvedt door Patrik Hrošovský
  8. 62' - Verv. Ronald Vargas door Joseph Akpala
  9. 59' - Doelpunt - Theo Bongonda (1 - 2)
  10. 48' - Doelpunt strafschop - Paul Onuachu (1 - 1)

  Racing Genk doet nog volop mee in de spannende strijd om Play-off I. Het ging na de pauze op en over 10 spelers van KV Oostende. De thuisploeg moet zo onderaan nog een weekje bibberen. Het is nog niet zeker van het behoud.

  KV Oostende - Racing Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: De uitsluiting van Louis Verstraete net voor de pauze. KVO had alles onder controle tegen een onherkenbare landskampioen, maar met 10 man ging de thuisploeg kopje-onder. 
  • Man van de match: Borges. Hij heeft door blessureleed nog amper gespeeld en moest na een halfuur inspringen voor Dewaest. Hij had het snel weer onder de knie. Scoren lukte (nog) niet, maar hij deelde wel een assist uit.
  • Opvallend: Begin februari leek de redding een feit voor KVO na de zege tegen STVV, maar kijk, het zal tot op de laatste speeldag knokken worden voor de kustploeg door de remonte van Cercle.

  Bekijk de goals uit Oostende - Genk (2-4)

  Genk wordt pas na de rust wakker, KVO is nog niet gered

  Wat zag het er mooi uit voor KV Oostende na 43 minuten. De trainerswissel had de kustploeg duidelijk nieuwe moed gegeven en de thuisploeg overvleugelde de landskampioen. Genk was onherkenbaar en kreeg dan ook verdiend het deksel op de neus. Sakala was de auteur van de openingsgoal.

   

  Maar na de hemel volgde al snel de hel. Louis Verstraete pakte nog voor de rust zijn tweede gele kaart en zo moest KVO het nog een halve wedstrijd met een mannetje minder redden. En dat lukte niet. Genk krikte zijn niveau op en kwam al snel langszij vanaf de stip. Onuachu nam na een korte discussie zijn verantwoordelijkheid: 1-1.

   

  Daarna ging het snel. Genk dolde met KV Oostende en Bongonda, Ito en Daehli deden het net trillen. Al kreeg die laatste wel veel hulp van de KVO-doelman. Dutoit liet een bal uit zijn handen glippen en de Noor tikte binnen.

   

  Op dat moment sprong Genk over KV Mechelen naar de 6e plaats in de stand op basis van het doelpuntensaldo. Maar daar stak invaller Marquet nog een stokje voor: 2-4. Zo speelt Genk volgende week een finale om POI tegen rechtstreekse concurrent KV Mechelen, KVO knokt om het behoud tegen Cercle Brugge.

  Deze 2 Oostende-fans komen met mondmasker naar de match kijken

  De Condé: "Trainer was woest tijdens de rust, en wij ook"

  "Ik heb gehoord dat de trainer woest was tijdens de rust. En wij ook", zei Dimitri De Condé, technisch directeur van Racing Genk. "Genk was onherkenbaar, er zat weinig passie in, maar daar moeten we niet op terugkomen. De 2e helft was wel goed. Voetbal is ook een mentaal spel, en dat zag je vandaag. KVO was heel broos na de tegenslagen en daar hebben we van geprofiteerd."

   

  Volgende week wordt alles beslist. Genk moet thuis winnen tegen KV Mechelen. "Rekenen heeft geen zin, we moeten winnen. Ook al omdat Anderlecht in goede doen is. Winnen is voor ons het enige dat telt. Dat willen we thuis doen met de supporters achter ons. Hopelijk zien we het Genk van vorige week tegen Club of van deze 2e helft."

  Wolf: "We hebben 1 helft gewoon weggegeven"

  Capon: "Als we bij Cercle goed resultaat neerzetten, verdienen we het behoud"

  Brecht Capon. "Onze thuismatch tegen Zulte Waregem was ook al goed op het vlak van mentaliteit, maar vandaag stond er echt een ploeg op het veld. We hebben bijna niets weggeven in de 1e helft, maar dan geven we het vertrouwen van Genk zelf een boost, eerst door die rode kaart en dan door die penalty."

   

  "Als en als, we kunnen niet weten hoe het anders gelopen zou zijn. In de tweede helft veranderde het plan al snel. We hadden al veel energie verspeeld voor de pauze en ik denk dat we nog blij mogen zijn dat de score niet hoger opgelopen is. We moeten na de match misschien tevreden zijn met alle resultaten."

   

  Nu moet KVO nog vol aan de bak op de laatste speeldag. Een puntje tegen Cercle volstaat. "Dat is een ander gegeven. We hebben alles in eigen handen. Als we daar een goed resultaat halen, verdienen we het om in 1A te blijven. Laat ons ook hopen dat Gent weer op zijn best is. We mogen er niet gerust in zijn, maar de stress en de druk bij Waasland-Beveren zal nog groter zijn. Nog 1 keer 90 minuten alles geven en dan is het seizoen voorbij."

  Faes: "Niet slim van mij dat ik daar tackle"

  Bongonda: "Hebben de eerste finale gewonnen, nu nog de tweede"

  Maehle: "Moeten met deze stress kunnen omgaan"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde: 2-4. 6 doelpunten, 1 winnaar. Genk raapt 3 belangrijke punten op het veld van KV Oostende in de strijd om play-off I. KVO laat een uitstekende 1-0-uitgangspositie aan de rust uit zijn handen glippen.
  3. tweede helft, minuut 93. Nog een laatste hoekschop en Onuachu duwt het leer hoog over. Dit moet toch het laatste wapenfeit zijn.
  4. tweede helft, minuut 91. Nog een laatste schot van Borges. Dutoit duikt de bal uit zijn doel.
  5. tweede helft, minuut 87. De minuten tikken weg. De conclusie is duidelijk: voor KVO verandert er niets. Het moet nog een week in onzekerheid leven. Genk doet wel een goede zaak. Het klimt naast KV Mechelen.
  6. tweede helft, minuut 85. Het is een slordig slot hier aan de kust. We zien wat geklungel rond de middenstip. De buit is binnen voor Genk.
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Oostende, Renato Neto erin, Kevin Vandendriessche eruit
  8. tweede helft, minuut 81. Wout Faes trekt de armband aan. Kevin Vandendriessche gaat naar de kant en zo krijgt Renato Neto nog wat minuten.
  9. tweede helft, minuut 78. Krijgen we hier nog meer doelpunten te zien? Het zou zomaar eens kunnen want Genk trekt weer naar voren. .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door François Marquet van KV Oostende. 2, 4.
  11. tweede helft, minuut 76. Een 6e doelpunt! Hij staat nog niet zo lang tussen de lijnen en Marquet doet al zijn duit in het zakje. Hij haalt de bal uit de voeten van Maehle en maakt de 2-4. Dat is op dit moment niet veel meer dan een zoethoudertje voor KV Oostende.
  12. tweede helft, minuut 75.
  13. tweede helft, minuut 74. De supporters van KV Oostende roepen even om een strafschop, maar ze krijgen die niet. Er is wel een klein lichtpuntje voor de bezoekers van de thuisploeg: Waasland-Beveren is aan het verliezen. .
  14. tweede helft, minuut 74. Daehli mag na zijn doelpunt gaan rusten. Hij maakt plaats voor Limbombe. .
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Limbombe erin, Mats Møller Dæhli eruit
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij KV Oostende, François Marquet erin, Andrew Hjulsager eruit
  17. tweede helft, minuut 72. De 4e goal kan heel belangrijk zijn voor Racing Genk. Het wipt zo op dit moment op basis van het doelpuntensaldo toch over KV Mechelen naar de zesde plaats. .
  18. tweede helft, minuut 71. Flater Dutoit! Dutoit heeft zeep aan zijn handschoenen. Hij laat een schotje van Borges uit zijn handen glippen en een gretige Daehli tikt eenvoudig binnen: 1-4. De doelpunten stapelen zich op.
  19. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Mats Møller Dæhli van KRC Genk. 1, 4.
  20. tweede helft, minuut 67. De race aan de kust is gelopen. Peter Vandenbempt.