3. 40' - Doelpunt - Igor De Camargo (1 - 0)
  1. 54' - Doelpunt - Smail Prevljak (1 - 1)
Jupiler Pro League - speeldag 29 - 07/03/20 - 20:00
54'
Smail Prevljak
1 - 1
54'

KV Mechelen heeft een slechte zaak gedaan in de strijd om het zesde ticket voor Play-off I. Het raakte niet voorbij Eupen en zo kunnen Genk en Anderlecht nog dromen van Play-off I. "Het enige verwijt dat ik mijn spelers kan maken is dat ze de kansen niet afgewerkt hebben", zegt KV Mechelen-trainer Wouter Vrancken.

KV Mechelen - Eupen in een notendop:

• Sleutelmoment: Arjan Swinkels zat na het laatste fluitsignaal in zak en as. Zijn mistasten op een verre bal leidde 10 minuten na de rust tot de gelijkmaker van Prevljak. Een zwak moment van de verdediger met mogelijk verstrekkende gevolgen voor KV Mechelen.
  • Man van de match: Ortwin De Wolf had geen schijn van een kans bij het prachtige openingsdoelpunt van De Camargo, maar de doelman wist zich wel te onderscheiden op de cruciale momenten. In de slotfase dompelde hij de KVM-fans in rouw toen hij Schoofs tot 2 keer toe van de 2-1 hield.
  • Opvallend: Voor KV Mechelen dreigt het scenario van 2010, 2011 en 2017 zich te herhalen. Toen greep de ploeg telkens net naast Play-off I en dit seizoen wou KV Mechelen dat trauma van die drie zevende plaatsen wegspelen. Volgende week tegen Genk krijgt het een nieuwe kans.

Bekijk de goals uit KV Mechelen - Eupen (1-1)

De Camargo maakt het verschil met klassegoal

Na 2010, 2011 en 2017 nog eens net naast Play-off I grijpen, neen, daar hadden ze bij KV Mechelen geen zin in. De thuisploeg trok dan ook meteen in de aanval, De Camargo deelde al na enkele minuten een eerste prik uit.

De thuisploeg bleef baas, voor Eupen was er niet meer dan een figurantenrol weggelegd. Vooral Storm zorgde voor dreiging bij de thuisploeg, al was het telkens net niet. Hetzelfde verhaal bij De Camargo toen hij een kunststukje van Hairemans niet met een treffer kon bekronen.

Eupen kwam er amper aan te pas, maar hield al bij al wel makkelijk stand. De Wolf moest wel bij de pinken zijn om een owngoal van Verdon te vermijden en haalde opgelucht adem toen een knal van Vanlerberghe nipt naast zoefde.

Vijf minuten voor de rust was het dan toch raak voor KV Mechelen en hoe! Na een knappe voorbereiding van Kabore bracht De Camargo de thuisploeg verdiend op voorsprong met een heerlijk hakje. Musona verknoeide meteen daarna een zeldzame kans voor Eupen. Vlak voor de rust maakte Hairemans er bijna nog 2-0 van. Zijn schot streelde de verkeerde kant van het net.

Flater Swinkels breekt KV Mechelen zuur op

In Oostende moest Genk ondertussen achtervolgen en dus zag het er goed uit voor KV Mechelen. Maar na 10 minuten in de tweede helft zag de wereld er plots helemaal anders uit. Genk kwam langszij aan de kust en KV Mechelen kreeg een ijskoude douche toen Prevljak pijnlijk mistasten van Swinkels genadeloos afstrafte.

De Mechelse machine uit de eerste helft begon plots te haperen, terwijl Genk in Oostende helemaal onder stoom kwam en op een ruime zege afstevende. KV Mechelen moest dus aan de bak en tien minuten voor het einde was het bijna raak. Koch kon nog net een schot van Kabore van de lijn halen en in de herneming botste Schoofs tot twee keer toe van dichtbij op De Wolf.

Eupen vervulde zijn rol als scherprechter met verve. De thuisploeg mocht niet mopperen toen een treffer van Amat afgekeurd werd voor een voorafgaande fout. Ook aan de overkant liet scheidsrechter Vergoote zich opmerken toen hij geen penalty floot na een stevige duw van Blondelle aan Vranckx. KV Mechelen zette nog alles op alles, maar bleef steken op een 1-1-gelijkspel en moet de klus dus op de slotspeeldag klaren in een rechtstreeks duel met Racing Genk.

"We hadden deze wedstrijd altijd moeten winnen"

• Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “We zien wekelijks discutabele fases. Ik vind vooral de fase waarbij Vranckx een serieuze por in zijn rug krijgt toch wel frappant en bij ons gaat de bal niet op stip. De scheidsrechter zei dat het een spelfase was. Het was heel moeilijk voetballen tegen een blok. We hebben onze kansen niet afgemaakt. Dat is jammer. Ik had een andere wedstrijd verwacht, waarin ook Eupen zou spelen om te winnen. De Wolf is tijd blijven winnen tot de laatste seconde. Het enige verwijt dat ik mijn spelers kan maken is dat ze de kansen niet afgewerkt hebben. Eén foutje is fataal geweest, maar we moesten ook meer scoren. We zijn ontgoocheld over dit resultaat, maar het verandert niet zoveel voor volgende week. Het blijft een cupmatch, omdat Genk gewonnen heeft. We moeten er nu gewoon alles aan doen om er volgende week zo goed mogelijk te staan.”
  • Geoffry Hairemans (KV Mechelen): “In de eerste helft kwam Eupen bijna niet over de middellijn, we hadden de match volledig in handen. Dan is het jammer dat je het op die manier moet afgeven. We wilden absoluut een tweede keer scoren en daardoor werd er achteraan af en toe te veel ruimte weggegeven. We hadden deze wedstrijd altijd moeten winnen. We wilden vooral Anderlecht uitschakelen en die doen nu ook nog mee. Eén van ons zal moeten winnen volgende week. Volgende week moeten we gewoon voor de drie punten gaan en dan gaan we verdiend Play-off I in.”
  • Benat San Jose (trainer Eupen): “Ik ben erg trots op mijn spelers. We zijn naar hier gekomen om te winnen. We wisten dat KV Mechelen een heel  sterke ploeg is die nog volop aan het strijden is voor Play-off I. Dit was één van onze moeilijkste wedstrijden, mijn spelers hebben alles gegeven. In de eerste helft hebben we afgezien, maar na de rust ging het beter. Prevljak werkt heel hard en is van grote waarde voor ons, maar zijn goal is het resultaat van een sterke teamprestatie.”

90+8'

KV Mechelen doet een slechte zaak in de strijd voor Play-off I. Het komt thuis tegen Eupen niet verder dan een 1-1-gelijkspel na een flater van Swinkels, terwijl Genk en Anderlecht wel de volle buit pakken.
90+7'
Castro plukt de bal uit de lucht. Het zit erop, maar meteen na het laatste fluitsignaal komt het nog tot een opstootje op het veld.
90+6'
Eupen versiert nog een hoekschop. Maken de bezoekers het nog wat erger voor KV Mechelen?
90+4'

Geen penalty

Scheidsrechter Vergoote krijgt het volledige stadion over zich na een alweer discutabele fase in de zestien. Blondelle deelt een flinke por uit aan Vranckx, maar Vergoote ziet er geen overtreding in.
90+1'

90'

Vranckx mikt over

Toch weer even een spannende fase in de zestien van Eupen na een pittig duel tussen Vanzeir en Blondelle. De bal komt uiteindelijk bij Vranckx terecht, maar die besluit over.
88'
KV Mechelen zet nog even alles op alles. De Camargo kan eindelijk nog eens koppen, maar besluit naast.
85'
Invaller N'Dri brengt Swinkels in de problemen en die weet er niet beter op dan hem onderuit te halen. Prevljak mag zijn kans wagen op een vrije trap, maar besluit naast.
84'

KV Mechelen is op dit moment dé slechte zaak van de speeldag aan het doen.

Bert Sterckx op Radio 1
81'

Geen 1-2

Na een warrig luchtduel op een vrije trap van Milicevic komt de bal voor de voeten van Amat. Die scoort in de draai, maar zijn treffer gaat niet door. Scheidsrechter Vergoote heeft een voorafgaande fout gezien bij het luchtduel.
80'
Togui neemt de plaats in van Storm bij KV Mechelen. Vindt hij wel de weg naar doel?
78'

Wat een kansen voor KV Mechelen!

KV Mechelen laat dé kans liggen om op 2-1 te komen. Storm legt de bal goed achteruit naar de vrijstaande Kabore. Die haalt hard uit, maar zijn schot wordt van de lijn gehaald door invaller Koch. In de herneming mag Schoofs het tot twee keer toe van dichtbij proberen, maar evenveel keer brengt De Wolf redding.
76'
Bij KV Mechelen is Kaya in de ploeg gekomen voor Hairemans. Kan hij de thuisploeg nog naar de overwinning loodsen. Bij Eupen neemt Koch de plaats in van Ezatolahi.
75'

KV Mechelen is 6e plaats kwijt

Genk blijft vlot scoren aan de kust. Daehli maakt er 1-4 van na een flater van Dutoit. Genk springt nu met een beter doelsaldo over KV Mechelen naar de 6e plaats.
75'
Eupen komt zowaar nog eens gevaarlijk opzetten. Prevljak houdt de KVM-defensie aan de praat en haalt uit, maar zijn schot gaat naast.
70'

Genk op 1-3-voorsprong

Genk lijkt zegezeker aan de kust. Ito diept de kloof verder uit tot 1-3. KV Mechelen blijft het intussen proberen, maar slaagt er niet meer in om tot concrete doelkansen te komen.
68'

KV Mechelen nog steeds 6e

Op dit moment bekleedt KV Mechelen nog altijd de zesde plaats in het klassement. Genk heeft nu net als KV Mechelen 44 punten, maar KV Mechelen heeft nipt een beter doelsaldo. Anderlecht is 8e met 43 punten.